12.2 C
Ploiești
duminică, 19 mai, 2024
spot_img
AcasăActualitateOrgoliul unor oameni lasă cartierul Mitică Apostol fără canalizare

Orgoliul unor oameni lasă cartierul Mitică Apostol fără canalizare

Am spus rândul trecut că nu vom mai scrie nimic despre apa, canalizarea și stația de epurare din Mitică Apostol. Iată că Primăria Ploiești și Consiliul Județean Prahova nu ne lasă să ne ținem de promisiune. Pe fondul unei relații complet nesănătoase dintre cele două instituții, un soi de luptă între PSD și PNL sau între primarul Andrei Volosevici-prefectul Virgiliu Nanu și consilierii liberali ploieșteni-Consiliul Județean Prahova (Dumitrescu și acum Tudone), locuitorii din acest cartier au numai de pierdut.

Să explicăm: Primăria Ploiești susține varianta unei micro-stații de epurare în Mitică Apostol, investiție care ar dura un an sau doi și ar avea un cost de 10,8 milioane de lei. Consiliul Județean Prahova a venit cu varianta depunerii unui proiect la AFM prin care canalizarea din Mitică Apostol să fie conectată direct la stația de epurare din Ploiești, cea care de fapt nu e finalizată, valoarea investiției fiind de 25 de milioane de lei. Proiectul conținea, de asemenea și finalizarea alimentării cu apă.
Consiliul Local Ploiești a votat varianta CJ Prahova, iar aparatul de specialitate al Primăriei Ploiești nu a avizat proiectul, iar secretarul general nu a semnat, în consecință, de legalitate.
Nici nu mai contează acum cine a votat și cine nu, cine a semnat și cine nu, care proiect era mai bun sau care nu. CJ Prahova a anunțat pe 5 aprilie că finanțarea a fost pierdută. Cauza invocată de CJ Prahova: „deși a fost invitată oficial să depună decumentația încă din luna martie, Primăria Ploiești a transmis ultimul document necesar pentru completarea cererii de finanțare la 45 de minute după începerea apelului de proiecte sau, mai exact, la 41 de minute după ce bugetul disponibil în cadrul competiției lansate de AFM la nivel național a fost epuizat.”
Primăria Ploiești, cum era și normal, susține invers: proiectul a fost votat în Consiliul Local pe 4 aprilie noaptea, între orele 21.00 și 22.00, iar Primăria a trimis cu de la sine știință (n.n.- cei de la Primărie susțin că CJ nu le-a solicitat documente) documentele în acea noapte. Dar pe 5 aprilie, cei de la CJ s-au trezit că au un parteneriat încheiat între cele două instituții, așa că s-a semnat electronic un contract în două serii, între 10.10 și 10.45. Deci finanțarea s-a pierdut din vina CJ, reclamă reprezentanții municipalității.
Noi zicem altfel: din acest moment încolo, Primăria Ploiești chiar are șansa să arate că a avut dreptate. Adică faptul că proiectul ei este bun. Și să dovedească, de asemenea, că are chef de treabă, promovându-și propria variantă de investiție. Ne îndoim totuși că o va face, de vreme ce nu a fost în stare, din 2013 și până astăzi, să finalizeze stația de epurare din Ploiești, motiv pentru care de anul acesta va plăti penalități serioare.
Și mai facem o remarcă, apropo de afirmația primarului Andrei Volosevici, cum că a fost boicotat tot timpul de CJ Prahova. Și poate că are dreptate, nu știm. Dar întrebăm și noi: tot CJ Prahova este vinovat pentru cele 22 de proiecte europene POR 2014-2020 ratate de Primăria Ploiești în mandatul său?

Articol de Maria Bogdan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole recente