17.9 C
Ploiești
sâmbătă, 13 august, 2022
Acasă Mozaic Inedit Zece teorii şocante ale conspiraţiei

Zece teorii şocante ale conspiraţiei

    Nu de puţine ori evenimente importante care au marcat cursul istoriei au stârnit vii controverse. La fel şi o serie de fapte pe care un om normal aproape că nu le poate considera reale. Informaţii de acest gen sau cele care contraziceau versiunile oficiale au fost catalogate, în special în mass-media, ca teorii ale conspiraţiei, susţinătorii lor fiind ridiculizaţi şi în unele cazuri chiar eliminaţi. În timp însă, oricât de şocante au părut la prima vedere, multe dintre aceste „teorii” s-au dovedit a fi cât se poate de reale. Câţi dintre americani considerau că, în ţara lor, se implementează sisteme sofisticate de urmărire în masă a populaţiei, înainte ca Edward Snowden să dezvăluie cu ce se ocupă în secret NSA?

   Vă invităm să parcurgeţi în continuare zece aşa-zise teorii care s-au dovedit a fi cumplite realităţi ale conspiraţiei. Spectrul nebuniei celor aflaţi în spatele acestora este vast: de la pretexte pentru a declanşa războaie, până la trafic de arme şi droguri, asasinate şi chiar cumplite experienţe pe oameni.

1. CIA a plătit un martor mincinos, pentru a legitima Războiul din Golf
Războiul din Golf a costat aproximativ 60 de miliarde de dolari şi a ucis peste 100.000 de oameni, majoritatea civili. Pentru a căpăta girul populaţiei, ca să poată ataca Irakul – acuzat la vremea respectivă că ar fi invadat Kuweitul – administraţia americană a folosit o foarte vicleană strategie de manipulare a populaţiei.
În 1990, o adolescentă de 15 ani pe nume Nayirah mărturisea printre lacrimi în faţa Camerei Reprezentanţilor din SUA că ajuta ca voluntar
într-un spital din Kuweit când soldaţii irakieni au intrat în forţă, au aruncat nou-născuţii din incubatoare pe podeaua rece, au împiedicat personalul medical să-i ajute, apoi au plecat cu incubatoarele. Între timp, toţi bebeluşii au murit. Mărturia a fost preluată de mass-media şi a influenţat din plin opinia publică din SUA în favoarea pornirii războiului împotriva Irakului.
Doi ani mai târziu, un jurnalist a descoperit că Nayirah era de fapt fiica ambasadorului Kuweitului în SUA şi că aceasta a primit bani de la CIA pentru mărturia falsă.
Mai mult, serviciile de informaţii i-au plătit fetei chiar şi cursuri de actorie, ca ea să fie apoi cât mai credibilă în timp ce înşiră minciuni. Într-un final, chiar şi Nayirah a recunoscut că a interpretat un text care i-a fost oferit şi că nici nu a fost vreodată voluntar în spitalul respectiv, nici nu a văzut vreo atrocitate comisă de irakieni.
Apoi s-a aflat că întreaga campanie de manipulare a populaţiei a fost organizată de o foarte puternică firmă de lobby, plătită cu milioane de dolari din banii guvernului SUA. S-a făcut chiar şi un studio, pentru a se vedea la ce reacţionează americanii şi s-a constatat că cel mai mult i-ar înduioşa nedreptăţile şi atrocităţile comise împotriva unor nevinovaţi. Principala activitate a companiei a fost să fabrice şi să ofere presei americane spre difuzare ştiri cât mai dramatice în care irakienii să fie clar indicaţi ca principali vinovaţi.
2. Scandalul Watergate
Scandalul Watergate ilustrează abuzul de putere din Statele Unite, din anii 70. Pe atunci, ideea că oficialii Partidului Republican, care îl susţineau pe preşedintele Richard Nixon, ar putea spiona sediul central al oponenţilor politici din Partidul Democrat părea de necrezut.
Totuşi, în 1972, în urma unor spargeri repetate la Hotelul Watergate, unde îşi aveau birourile principale democraţii, s-a dovedit că republicanii instalaseră microfoane şi spionau îndeaproape strategia politică a opoziţiei, în încercarea disperată de a-l ajuta pe Nixon să fie reales într-o perioadă în care opinia publică era deja sătulă de numeroasele scandaluri de corupţie legate de republicani.
S-a dovedit apoi că Nixon şi apropiaţii săi se foloseau de Agenţia Centrală de Informaţii (CIA) Biroul Federal de Investigaţii (GBI) şi Administraţia Fiscală americană (IRD), pentru a hărţui şi intimida oponenţii politici şi grupurile de activişti.
Scandalul Watergate a dus la demisia lui Richard Nixon şi la condamnarea a 48 de persoane. Dar, cum o mână spală pe alta, Nixon a fost salvat de Gerald Ford, care tocmai fusese numit vicepreşedinte înainte de celebra demisie şi care apoi a preluat funcţia de preşedinte al Americii. Ford a emis o proclamaţie prin care l-a achitat pe Richard Nixon „pentru toate ilegalităţile pe care le-ar fi comis împotriva Statelor Unite ale Americii în timpul mandatului său”,specificând că situaţia lui Nixon este o tragedie „la care cu toţii luăm parte. Ar putea continua la nesfârşit sau i-am putea pune punct. Am conchis că numai eu pot face aceasta şi, dacă pot, atunci trebuie să o fac”.
3. Contrabanda CIA cu cocaină
O altă teorie a conspiraţiei s-a dovedit a fi adevărată în august 1996, când jurnalistul Gary Webb, câştigător al premiului Pulitzer, a dezvăluit că CIA este responsabilă pentru drama pe care o trăiesc foarte mulţi dependenţi de droguri şi familiile lor. În articolul „Dark Alliance” (Alianţa Neagră) publicat de San Jose Mercury News, jurnalistul arată că „de mai bine de zece ani, tone de cocaină sunt vândute bandelor din Los Angeles şi astfel milioane de dolari curg către o armată de gherilă din America Latină condusă de Agenţia Centrală de Informaţii din SIA”.
Webb a dezvăluit cum, sub protecţia CIA, rebelii din gruparea Contra din Nicaragua au trimis cocaină în Statele Unite în anii 80, care era apoi transformată în „crack” – nişte bulgări care puteau fi fumaţi şi care dădeau o forte mare dependenţă. Din această afacere, Contra finanţa luptele de gherilă, iar, în cartierele de negri din Los Angeles, zona cea mai defavorizată social, consumul de droguri şi rata mortalităţii din această cauză au atins nivelul record. Cocaina „crack” a pătruns apoi şi în alte mari oraşe americane, producând cumplite drame.
Urmare publicării acestui material a fost şocantă: în timp ce pe internet, articolul a devenit „viral” la vremea aceea, mainstream media, în loc să investigheze şi mai departe subiectul, a început să îl atace sistematic pe Webb, care ajunsese să dea declaraţii şi interviuri, pentru a se justifica. Subiectul nu mai era traficul de cocaină făcut sub supravegherea CIA, ci jurnalistul Webb care lansează informaţii absurde. În final, chiar şi ziarul care a publicat articolul s-a dezis de Webb.
Mai târziu, o investigaţie a Senatului american a scos la iveală că Ministerul de Interne din America (US State Department) a plătit traficanţi de droguri pentru „asistenţă umanitară acordată grupării Contra”. Iar, în 1998, inspectorul general al CIA a admis că agenţia a ştiut tot timpul că gruparea Contra făcea trafic cu cocaină pe teritoriul SUA. În acelaşi an a fost lansată cartea „Dark Aliance”, în care, în peste 500 de pagini Gary Webb dezvoltă subiectul. Acestea au fost însă ignorate de presă, care era ocupată cu scandalul trivial Monica Lewinsky.
În următorii ani, din cauza discreditării masive, Webb reuşea din ce în ce mai greu să găsească un ziar dispus să-i publice articolele. În 2004, jurnalistul a fost găsit mort, cu două împuşcături în cap. Poliţia a decis năucitor că a fost vorba de sinucidere (!!!).
4. Sinistrul experiment Tuskegee Syphilis
O altă teribilă teorie a conspiraţiei care s-a dovedit apoi a fi adevărată este experimentul Tuskegee Syphilis, un studiu clinic al Serviciului de Sănătate Publică din SUA, prin care se urmărea evoluţia sifilisului la bărbaţii negri. Experimentul a început în 1931 şi s-a desfăşurat timp de 40 de ani, în zonele rurale din Alabama. Subiecţii erau păcăliţi să creadă că primesc îngrijiri medicale gratuite, însă adevărul este şocant.
Aproape 400 de bărbaţi bolnavi de sifilis au fost cuprinşi în studiu. Ei primeau mâncare şi asigurare pentru înmormântare în schimbul controalelor medicale la care participau. Deşi medicii ştiau că subiecţii studiului au sifilis, nu îi informau despre aceasta – spunându-le doar că au „sânge rău”, conform credinţei locale – nu le dădeau tratament şi nici nu le permiteau să participe la alte programe guvernamentale care se desfăşurau în zonă şi care ofereau penicilină pentru tratarea sifilisului.
În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, 250 dintre bărbaţii cuprinşi în studiu s-au dus în armată şi atunci au fost informaţi că au sifilis, însă le-a fost refuzat accesul la tratament.
Studiul s-a încheiat în 1972, datorită unei scurgeri de informaţii care a ajuns în presă. În timpul studiului au murit peste 100 de bărbaţi, 40 de femei (soţii ale lor) şi 19 copii născuţi cu sifilis. În 1991, preşedintele Bill Clinton a oferit scuze publice din partea administraţiei americane victimelor teribilului experiment Tuskegee Syphilis.
5. Incidentul inventat din Golful Tonkin
Incidentul din Golful Tonkin este una dintre cele mai cumplite misiuni din istorie, care a dus la escaladarea unui război în care peste trei milioane de oameni şi-au pierdut viaţa.
Pe 4 august 1964, preşedintele american Lyndon Johnson, care deja avea pe „agenda” sa ascunsă de lucru implicarea Statelor Unite în războiul din Vietnam, a informat publicul că navele americane staţionate în Golful Tonkin din nordul Vietnamului au fost atacate de armata vietnameză.
În ochii americanilor de rând, Statele Unite ale Americii tocmai deveniseră victime şi era necesar să se apere. Congresul a adoptat imediat Rezoluţia Golful Tonkin, care a permis armatei americane să atace Vietnamul de Nord.
Războiul din Vietnam a continuat până în 1973. Sute de mii de soldaţi americani au participat la conflict.
În urmă cu zece ani au ieşit la iveală documente secrete, inclusiv înregistrările unor convorbiri telefonice, care arată fără dubiu că preşedintele Johnson a minţit şi că incidentul din Golful Tonkin a fost inventat, pentru a putea fi justificată atacarea Vietnamului de Nord.
6. Operaţiunea Northwoods
La începutul anilor 60, când Fidel Castro a ajuns la putere în Cuba şi regimul comunist condus de el nu mai făcea jocurile Americii, conducătorii de top din armata SUA şi-au pus imaginaţia sinistră la contribuţie pentru a schiţa cele mai mârşave operaţiuni de tip steag fals. La vremea respectivă, acestea păreau doar nişte hilare teorii ale conspiraţiei… Până în 1997, când desecretizarea a 1.500 de documente a arătat că de fapt nu era deloc vorba despre nişte invenţii.
Operaţiunea Northwoods a fost propusă în 1962. În cadrul acestei operaţiuni se sugera ca CIA şi alte servicii ale guvernului american să comită acte de terorism împotriva populaţiei şi a unor ţinte militare cu ajutorul unor avioane deturnate şi a unor atentate cu bombe, iar apoi să fie fabricate dovezi care să indice că făptaşii ar fi fost comuniştii cubanezi. Era recomandată chiar pornirea unei „campanii de teroare cubaneză în Florida şi chiar în Washington”. Astfel ar fi fost justificat un război împotriva Cubei. Această propunere nebunească a fost respinsă de preşedintele Kennedy, iar principalul iniţiator a fost concediat.
Totuşi, asta nu i-a potolit pe şefii armatei americane, avizi de război. Cel puţin doi ani de zile şi-au bătut capul cu tor felul de idei, care mai de care mai sinistre, despre cum pot înscena mai abil cele mai îngrozitoare atentate de care să fie apoi acuzat regimul Castro.
Astfel au apărut şi schiţele Operaţiunii Mangusta, care cuprindea multe idei similare celor din Operaţiunea Northwods, provenite dintr-un memorandum al armatei americane numit „Posibile acţiuni, pentru a provoca, hărţui şi dezmembra Cuba”.
Din acest memorandum a fost inspirată şi Operaţiunea „Joc Murdar”, care plănuia ca, în cazul în care nava spaţială Mercury, în care se afla popularul astronaut american John Glenn, s-ar fi prăbuşit, să fie învinuit Fidel Castro. „Vom reuşi aceasta fabricând diferite dovezi care să demonstreze interferenţe electronice din Cuba.”
O altă idee era ca americanii să atace un membru al Organizaţiei Statelor Americane şi să planeze vina asupra regimului cubanez. „Astfel, SUA ar obţine aproape sigur cele două treimi din voturi necesare pentru a susţine o acţiune colectivă a membrilor Organizaţiei Statelor Americane împotriva Cubei”.
Din fericire, toate aceste idei au rămas numai la stadiul de propuneri.
7. Operaţiunea Paperclip
Faptul că multe dintre minţile geniale ale Germaniei naziste – chiar dacă unele dintre ele au servit scopuri diabolice –îşi continuă munca în America a fost de necrezut după al Doilea Război Mondial. Apoi s-a dovedit că mulţi cercetători nazişti duc vieţi confortabile şi lipsite de griji în aşa-numitul „tărâm al făgăduinţei”.
Operaţiunea Paperclip (Clamă pentru hârtie) a fost declanşată imediat după încheierea războiului, în 1945, când preşedintele Harry Truman a autorizat aducerea în America a cercetătorilor de frunte din Germania. Scopul declarat a fost în primul rând de a împiedica ruşii să facă ei acest import de inteligenţă, iar apoi de a stopa o eventuală reconstrucţie a ceea ce fusese Germania nazistă.
Totuşi, Truman a specificat clar că nu doreşte ca în SUA să ajungă vreun nazist, aşa că toţi cei care au avut de-a face cu Partidul Nazist, mai mult decât a fi simpli membri de partid, adică toţi cei care au participat activ pentru a susţine ideologia nazistă nu au ce căuta în America.
Acestea au rămas însă doar vorbe. Conducătorii Forţelor Speciale americane au „curăţat” trecutul multor oameni de ştiinţă care au activat în domenii precum arme chimice, inginerie aerospaţială sau medicină. Serviciile secrete americane s-au ocupat să rescrie aproape în întregime, pe hârtie, trecutul cercetătorilor, iar numele operaţiunii provine de la clamele folosite când aceste documente false erau adunate, pentru a fi recreat dosarul fiecărei persoane. Astfel, 1.500 dintre cei mai inteligenţi oameni din Germania nazistă au fost aduşi să lucreze în America.
8. Operaţiunea „Rapid şi furios”
„Cui pe cui se scoate” credeau şefii Biroului pentru alcool, tutun, arme de foc şi explozibili din SUA (ATF). Aşa că, în 2011, au lansat Operaţiunea „Rapid şi furios” prin care furnizau arme de contrabandă celor mai periculoşi traficanţi de droguri din Mexic, cu pretextul că astfel vor putea urmări traseul armelor şi vor reuşi să anihileze reţelele de trafic de droguri. În cadrul acestei operaţiuni ATF a facilitat şi monitorizat vânzarea a aproximativ 20.000 de arme de foc, însă un an mai târziu au reuşit să recupereze decât o foarte mică parte din ele.
Nimeni nu ar fi crezut că tocmai ATF face trafic de arme, iar aceasta părea o radicală teorie a conspiraţiei. Totul a ieşit însă la iveală la finalul anului 2011, când CBS News a făcut publice documente care dovedeau implicarea ATF în vânzarea de arme de contrabandă cu scopul ascuns de a lega crimele ce urmau să fie înfăptuite de traficanţii de arme din SUA, pentru ca mai apoi administraţia americană să înăsprească legile de control al armelor.
9. Asasinarea lui Martin Luther King Jr.
Pe 4 aprilie 1968, o veste cumplită şoca America:
dr. Martin Luther King Jr. fusese asasinat într-un hotel din Memphis. Laureat al premiului Nobel, Martin Luther King era o figură proeminentă în viaţa publică americană, fiind cunoscut pentru lupta sa împotriva nedreptăţilor şi discriminării la care erau supuse persoanele de culoare. Sub îndrumarea sa, prin nesupunere civilă şi nonviolenţă, comunităţile de negri din America au reuşit să obţină din ce în ce mai multe drepturi fundamentale care le fuseseră refuzate până atunci.
Un evadat de la o închisoare din Missouri a fost găsit vinovat pentru crimă. James Earl Ray a pledat vinovat şi a fost condamnat la 99 de ani de puşcărie. Ray a încercat apoi de multe ori să-şi retragă declaraţiile şi a solicitat reluarea procesului, dar acest lucru nu s-a petrecut. El a murit după gratii, la vârsta de 70 de ani.
În 1993, Loyd Jowers, proprietarul unui restaurant de lângă hotelul unde a avut loc asasinatul, a afirmat public că uciderea lui Martin Luther King a fost o conspiraţie a guvernului american, împreună cu membri ai mafiei şi că, de fapt, Ray a fost doar un ţap ispăşitor.
În încercarea de a scoate adevărul la lumină, familia King l-a dat în judecată pe Loyd Jowers în 1999, pentru simbolica sumă de 100 de dolari. În timpul procesului, atât proprietarul restaurantului cât şi familia lui Martin Luther King au susţinut că predicatorul a fost ucis în urma unei conspiraţii puse la cale de administraţia de la Washington. Pe baza dovezilor prezentate la proces, un juriu format din 12 persoane a decis în unanimitate că „Jowers şi alţii, inclusiv agenţii guvernamentale, au luat parte la o conspiraţie, pentru a-l asasina pe dr. Martin Luther King Jr.”.
10. Asasinate comise de CIA
La scurt timp după scandalul Watergate, senatul SUA a declanşat o amplă investigaţie asupra serviciilor secrete, în încercarea de a reface încrederea populaţiei americane în guvern, care scăzuse dramatic. Ceea ce a scos la iveală această anchetă a avut tocmai efectul opus celui scontat: opinia publică a fost şocată de noile dezvăluiri.
Americanii au aflat că CIA şi FBI au orchestrat loviturile de stat care au dus la înlăturarea preşedintelui din Chile, Salvador Allende şi a prim-ministrului iranian Mohammad Mosaddegh. Mai mult, agenţiile au fost implicate în asasinarea unor lideri şi revoluţionari din America Centrală şi de Sud. Tot atunci au fost dezvăluite şi principalele tehnici de asasinare folosite de CIA: accidentele de maşină provocate de agenţi, îmbolnăvirile de cancer, sinuciderile înscenate, accidentele nautice sau de schi provocate, atacurile de cord declanşate de la distanţă cu ajutorul unor arme indetectabile şi împuşcarea.
Faptul că toate aceste teorii ale conspiraţiei, ridiculizate mult timp, s-au dovedit apoi a fi cutremurătoare adevăruri îi face pe mulţi să se întrebe dacă nu cumva chiar şi cele mai cumplite şi aproape de necrezut teorii ale conspiraţiei din acest moment nu ar putea fi totuşi perfect adevărate.
În urmă cu ani de zile, ideea că planeta este condusă din umbră de clica malefică a francmasoneriei care încearcă să ucidă cea mai mare parte a populaţiei lumii chiar sub ochii noştri naivi, prin tot felul de strategii sinistre, părea a fi un scenariu incredibil. Cu timpul, însă, tot mai multe adevăruri au ieşit la iveală, dovedind rând pe rând uciderea oamenilor prin chematrails-uri, prin criminalele industrii farmaceutică şi alimentară, prin războaie provocate şi multe altele, precum şi încercarea de a subjuga şi controla fiinţele umane prin tehnologii HAARE, prin industria de muzică şi film şi prin mass-media aservită intereselor acestei clici de criminali atroce.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Articole recente

Investigații gratuite, în Ploiești, pentru depistarea cancerului de col uterin

Primăria Ploiești a încheiat un protocol de colaborare cu Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu -Rusescu” (INSMC), Asociația „Centrul de Dezvoltare Curriculară...

11 zile fără apă caldă, în Ploiești

Soluții? Ce zice Consiliul Județean Prahova contestă Primăria Ploiești. Invers nu se poate, fiindcă primăria profită de faptul că n-are niciun rol legal în...

Fotbal / Petrolul Ploiești, prima victorie în Superligă: 1-0 la Mediaș, cu U Cluj; să vină Rapid!

Petrolul Ploiești a reușit vineri, în etapa a patra din Superligă, prima victorie stagională, 1-0 la Mediaș, în fața Universității Cluj-Napoca, partida fiind decisă...

Percheziții la persoane bănuite de evaziune fiscală. 40 de persoane au fost conduse la audieri

Procurorii din cadrul Parchetului Curții de Apel Ploiești, împreună cu poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova,...

Când rânjesc dulăii, latră și cățeii…

La un an de la investirea sa (6 august 2021), Guvernul Gavrilița nu prezentase încă un raport în plenul legislativului de la Chișinău, dând...

NU VREAU SĂ MĂ ANGAJEZ LA STAT!

Zilele astea, mai precis de la 1 august, a intrat în vigoare o nouă mărire a salariului bugetarilor, de minim 15 la sută. Nu...