fbpx
-3.2 C
Ploiești
sâmbătă, 16 ianuarie, 2021
Acasă Editorial ZECE MOTIVE, DE CE AȘA!?

ZECE MOTIVE, DE CE AȘA!?

1. PSD- pe primul loc. DE CE? Pentru că: guvernarea PNL a dat prilejul unor interpretări majore de incompetență; alegătorii pesediști sunt cei mai disciplinați; absenteismul i-a avantajat cel mai mult pe ei; deși sunt viciați de tot felul de povești cu baroni, corupți, clanuri etc, când este vorba de un interes major sunt uniți precum o haită.
2. 31% prezență la vot. DE CE?Pentru că: partidelor mari le convine asta; avertismentul “stați în casă” l-a anulat pe, neasumatul de niciun partid, slogan, “haideți la vot!”; lumea este scârbită; lumea este resemnată.
3. PNL- un scor rușinos. DE CE? Pentru că: după locale, peneliștii au început să se poarte fix ca pedeliștii; au fost luate măsuri anticovid haotice, fără temei științific sau de bună practică și nepopulare; o bună parte din alegători văd în PNL noul PSD; s-au crezut învingători înaintea meciului.
4. USR-PLUS nu a rupt gura târgului. DE CE? Pentru că: mesajul lor este unul care nu se bazează, deocamdată, decât pe critică și mai puțin pe construcție; nu dau impresia unui aliat corect, prin critica virulentă la adresa PNL; au dat dovadă de complicitate cu interesele marelui “aliat” din Parlament și abia pe ultima sută au schimbat macazul conform lozincilor partidului; par atinși de un trecut nu tocmai curat.
5. AUR- “surpriza”. DE CE? Pentru că: neluându-i nimeni în seamă (având în vedere rezultatul slab de la locale-locul 13) nu au fost atacați de nimeni, cu nimic; electoratul a taxat sabotarea acestuia de către televiziunile de partid, prin neinvitarea la aproape nicio dezbatere electorală; a umplut un gol lăsat de partidele cu tente naționaliste (PRM, UNPR); a umplut un alt gol lasat de Gigi Becali cu al lui PNG; a umplut un alt gol lăsat de Dan Diaconescu cu al lui PPDD; a fluturat steagul ROMÂNIEI mai mult decât pe cel al UE, NATO și aliaților strategici.

6. Băsescu- OUT. DE CE? Pentru că: bateria care îi poartă numele s-a epuizat; lumea este sătulă de jocul mult prea mult timp duplicitar al marelui “jucător”; a venit vremea plății, iar EBA (beizadeaua fostului președinte), de data asta, a furat din voturile PMP, pe care PDL-ul le-a strâns pentru “eminenta” creatură la europarlamentarele de acum două alegeri; era și timpul!
7. Ponta- OUT. De ce? Pentru că: multă lume a considerat partidul ca fiind doar o căpușă a PSDului; numele fostului premier a fost prezent în prea multe scandaluri de posibilă corupție la nivel înalt; alianța cu Tăriceanu i-a luat din voturile pesediștilor rătăciți, nu i-a adus voturi; nu poți merge de prea multe ori cu ulciorul vopsit la apă.
8. PSD tot nu va guverna. DE CE? Pentru că: cu adevărat, conducerea PSD nici nu vrea asta acum; chiar dacă s-ar alia cu AUR și UDMR tot nu ar face majoritate; nu și-a terminat, sau mai bine zis nici nu și-a început curățenia în partid, iar luptele din interiorul partidului ar fractura acum și mai mult oasele dinozaurului; nu vrea Iohannis.
9. PNL va continua guvernarea fără Orban şi cu noua locomotivă a dreptei USR – PLUS. DE CE? Pentru că: așa vrea Iohannis.
10. DE CE AȘA!? Pentru că, din păcate, nimic nu se schimbă ci doar se transformă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Articole recente

Ce (nu) a reușit să facă Alexandr Stoianoglo într-un an de mandat

Pe 29 noiembrie 2019 Igor Dodon semna decretul de numire a lui Alexandr Stoianoglo în funcția de șef al Procuraturii Generale. Unii colegi și...

Șumudică nu o are mică!

Gura. Șumudică n-a avut niciodată gura mică. Dar nu cred că atunci când l-a adus cineva la vreun club, l-a luat direct de pe...

Petrolul Ploiești / Achiziții și un nou antrenor secund

Petrolul Ploiești se pregătește la turație maximă pentru reluarea campionatului Ligii a doua la fotbal. Elevii lui Viorel Moldovan au început cu un stagiu...

1,5 miliarde de dolari pentru Belarus

La Soci a avut loc mult aşteptata întâlnire între Vladimir Putin şi Aleksandr Lukaşenko, pe fondul crizei profunde de legitimitate politică din Belarus, o...

Accident pe DJ 102 B, în comuna Drajna

Accidentul rutier s-a produs în satul Ogretin, comuna Drajna, după ce un autoturism, condus de un tânăr în vârstă de 27 de ani, a...