6.8 C
Ploiești
marți, 2 martie, 2021
Acasă Mozaic Inedit Whittier - Oraşul unde toată populaţia locuieşte în aceeaşi clădire

Whittier – Oraşul unde toată populaţia locuieşte în aceeaşi clădire

Populaţia oraşului Whittier, Alaska, locuieşte în aceeaşi “casă”. Singura clădire, cunoscută sub numele de Turnurile Begich, are 14 etaje şi funcţionează ca un oraş mic, cu biserică, secţie de poliţie, magazine şi chiar un serviciu de curierat.
În timpul celui de Al Doilea Război Mondial, armata SUA a construit o bază militară strategică aici, cu port şi cale ferată.
Clădirea Begich a fost concepută iniţial ca o cazarmă a armatei SUA în anii ‘50 şi transformată în reşedinţă în 1969, după plecarea armatei. Whittier este situat între munţi şi mare. Clădirea poate fi vizitată doar mergând cu barca pe distanţe lungi şi parcurgând un tunel subteran.

Tunelul de acces în oraş are patru kilometri şi o lăţime de 4,8 metri. Drumul este întotdeauna liber, deoarece traficul de pe acesta este destinat doar intrării şi ieşirii din oraş. Tunelul se închide noaptea, după ora 22:30.
Inițial complexul avea două clădiri principale, clădirea Buckner şi turnurile Begich, care au fost multă vreme singurele construcţii din zonă.
Cealaltă clădire a fost părăsită, deoarece a fost utilizat azbest la construcţia acesteia şi costa prea mult pentru ca acest material cancerigen să fie îndepărtat.
Din cele peste 200 de persoane care locuiesc aici, 75% îşi câştigă existenţa din serviciile pe care le oferă clădirea oraşului: există primărie şi poliţie, pieţe, centre medicale şi spaţii de agrement.
În jurul complexului există alte clădiri mici care completează întregul ansamblu, cum ar fi fost sală de sport militară unde locuitorii păstrează bărcile şi un fost hotel transformat în spălătorie, bar şi restaurant.
Cu toate acestea, centrul oraşului şi elementele de bază ale vieţii sociale din Whittier se rezumă la clădirea în care locuiesc toţi rezidenţii.
Traiul aici nu este ușor, deoarece iarna este acoperit de zăpadă, iar vara are parte de ploi constante. De multe ori oamenii nu văd soarele din noiembrie până în februarie, dar locuitorii nu se plâng ci continuă să iubească acest loc.
Whittier a devenit un loc iubit şi de turişti, mai ales prin faptul că portul orăşelului este folosit de navele de croazieră pentru escală. În acest timp, turiştii pot vizita gheţarii din jur, cascadele sau pot pescui.
www.atlas-geografic.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Articole recente

Hidro Prahova solicită servicii juridice de consultanță, asistență și de reprezentare

Deși are în organigramă 688 de posturi și un serviciu juridic deservit de patru persoane, Hidro Prahova, societate aflată în subordinea Consiliului Județean Prahova,...

Firmele de deszăpezire, amendate de CJ Prahova

Consiliul Județean Prahova a amendat trei firme de deszăpezire cu o sumă totală de aproximativ 11.000 lei: Terra Strade Total Construct Pleașa a primit...

Un clopot de biserică furat de nazişti, returnat Poloniei

Un clopot de biserică ce datează din anul 1555 va fi returnat Poloniei după 77 de ani de când naziştii l-au furat în timpul...

Tehnologie ploieșteană, utilizată la nivel național

Tehnologia digitală utilizată de staff-ul echipei de handbal feminin C.S. Activ Prahova-Ploiești în analiza tehnico-tactică a fost de un real ajutor și echipei Centrului...

În 2020, au scăzut investițiile străine în România

Banca Națională a României a publicat principalele date privind investițiile străine din România, în primul an de pandemie. Cifrele arată, așa cum ne așteptăm,...

Primăria Ploiești a depus la CNI solicitarea pentru construirea Spitalului Municipal de Urgență

Primarul Andrei Volosevici și echipa de lucru din cadrul administrației și Consiliului Local Ploiești au anunțat că au depus la Compania Națională de Investiții solicitarea de includere...