12.2 C
Ploiești
duminică, 19 mai, 2024
spot_img
AcasăInterviuValeriu Răchită, după experiența COVID 19: ”Am fost speriat, n-am știut cu...

Valeriu Răchită, după experiența COVID 19: ”Am fost speriat, n-am știut cu ce mă confrunt!”

Fosta glorie petrolistă și fost antrenor al ”lupilor galbeni”, Valeriu Răchită a reușit să scape de coronavirus. A ieșit din izolare și povestește tot ceea ce a simțit. Habar nu are cum de s-a infectat pentru că nu a ieșit din cuvântul autorităților și mărturisește că a experimentat și sentimentul de spaimă.
-Vivi, iată că deși nu ne gândim niciodată că ni se poate întâmpla chiar nouă, până la urmă ai pățit-o…
Da, și ce e culmea e că am purtat mereu mască… Am respectat cu strictețe regulile impuse de autorități, de distanțare, nu am mers la șprițuri, am folosit dezinfectant cât cuprinde, dar totuși s-a întâmplat. Ceea ce trebuie să ne dea de gândit…
-Ai idee de unde ai fi putut lua virusul?
De la crap? Glumesc… Am fost la pește duminică, a mers și soția, luni am simțit că mă cam ia raceala, mi-a curs nasul, trebuia să ies undeva și am zis, nu, lasă că stau acasă, iau un nurofen, dar marți am mers la test. Și acolo…și eu, și soția am ieșit amândoi pozitivi.
-Ce s-a întâmplat după aceea…
Păi am fost la infecțioase, ne-au luat în evidență. Acasă ne-am izolat, am avut intrări separate, băi separate… Ne-au sunat de la DSP, au făcut ancheta…și am rămas în carantină timp 14 zile… Acum totul este în regulă.
-Te-ai simțit rău?
Să știi că am avut o seară când am avut niște frisoane ciudate. Și o senzație de răceală, vreo două zile. Cam atât…
-Ți-a fost frică, vreun moment, că totul s-ar complica?
Sincer? Oricât ai fi de bărbat, de sportiv, un pic, da, mi-a fost teamă, recunosc. Și asta pentru că a fost ceva nou, nu am știut cu ce mă confrunt. Dar am avut mare noroc, am făcut o formă ușoară.
-Ce le spui oamenilor?
Sa fie responsabili, să se protejeze la maximum, să-i protejeze astfel și pe cei apropiați, să nu ignore, ci să asculte sfaturile autorităților, să urmeze recomandările medicilor. Și să creadă, că virusul chiar există și e periculos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole recente