13.8 C
Ploiești
duminică, 19 mai, 2024
spot_img
AcasăOcolul PamantuluiUnul din patru europarlamentari, implicat într-o afacere penală

Unul din patru europarlamentari, implicat într-o afacere penală

O investigaţie internaţională privind integritatea deputaţilor europeni a identificat 253 de cazuri scandaloase, în ultimii ani, în care au fost implicati 163 de deputati europeni, scrie La Libre Belgique.
Nu mai puţin de 163 din cei 704 deputaţi ai actualului Parlament European au fost deja implicaţi în diverse scandaluri, de la hărţuirea la locul de muncă, la fraudă, nepotism şi corupţie. Asta reiese dintr-o investigaţie internaţională asupra integrităţii europarlamentarilor, efectuată de L’Echo, De Tijd şi mass-media din 22 de state membre UE şi publicată recent. Această anchetă a identificat 253 de cazuri în ultimii ani, în care au fost implicaţi 163 de deputaţi. Diferitele mass-media au dezvăluit în special 45 de cazuri de corupţie: 29 de cazuri de nepotism (prin care deputatul îşi foloseşte influenţa în favoarea unei rude) şi 16 cazuri de luare de mită. Cel mai cunoscut este Qatargate, scandalul „gratificaţiilor” plătite de Qatar şi Maroc deputaţilor pentru a influenţa luarea deciziilor, aminteşte ziarul L’Echo. Unii parlamentari au fost deja condamnaţi la închisoare, cum ar fi Ioannis Lagos, de la partidul extremist grec Golden Dawn, condamnat la 13 ani de închisoare.
Hărţuirea, în special hărţuirea sexuală, este, de asemenea, un fenomen binecunoscut în cadrul instituţiilor europene. Partenerii mass-media europeni au identificat 46 de cazuri de (presupus) comportament indecent la locul de muncă, pentru care 37 de europarlamentari s-au aflat pe prima pagină a ziarelor.
În alte 44 de cazuri, deputaţii europeni au fost implicaţi in fraude sau delapidare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole recente