vineri , 3 aprilie 2020
Home / Actualitate / „Unificatorii” lui Nicolae Ioniță, la Vălenii de Munte

„Unificatorii” lui Nicolae Ioniță, la Vălenii de Munte

La Centrul Cultural „Nicolae Iorga” din Vălenii de Munte a fost vernisată, pe 24 ianuarie, expoziția graficianului prahovean Nicolae Ioniță, „Unificatorii-Neamul românesc în grafica mondială”, un proiect început acum 25 de ani și care reunește creații ale artiștilor (peste 1500) din 142 de țări. Ideea de fond a artistului Ioniță a fost un fel de provocare lansată colegilor săi de pe toate continentele de a studia istoria noastră și de a portretiza, după talentul și imaginația fiecăruia, marile nume ale neamului românesc, de la Ovidiu, la Nichita Stănescu și de la Burebista, la Ilie Ilașcu. Până în 2016, a primit peste 10.000 de lucrări realizate de artiști din toate colțurile lumii. O parte dintre acestea au fost prezentate la Văleni, alături de care și-a expus propriile opere și autorul expoziției.
Nicolae Ioniță  a deținut, în perioada martie 2002-aprilie 2010, funcția de președinte al Biroului pentru Europa de Est al Organizației Internaționale a Caricaturiștilor „Cartoonists Rights Network”.
Distins cu peste 50 de premii românești și mai mult de 30 de premii internaționale, artistul a expus lucrările sale în peste 250 de saloane expoziționale din Belgia, Brazilia, Bulgaria, Croația, Canada, Cuba, Marea Britanie, Franţa, Grecia, Olanda, Iran, Israel, Italia, Japonia, Iugoslavia, Polonia, Portugalia, Rusia ori Turcia.

Distribuie:

Check Also

Primăriile, obligate să dezinfecteze blocurile

Primăriile din toată țara au obligația ca, începând cu 31 martie, să asigure toate resursele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *