fbpx
miercuri , 3 iunie 2020
Home / Actualitate / Unde pot solicita firmele certificatele de urgență

Unde pot solicita firmele certificatele de urgență

Atenție, e nevoie de semnătură electronică!

Abia pe 7 aprilie Ministerul Economiei a lansat aplicația (poate fi accesată pe platforma http://prevenire.gov.ro.) prin intermediul căreia operatorii economici pot solicita Certificatele de Situație de Urgență. Documentele se eliberează exclusiv online și gratuit, acestea având ca principal scop susținerea operatorilor economici în relațiile cu instituțiile publice pentru obținerea, în condițiile legii, de facilități de creditare, măsuri de sprijin ori în relațiile comerciale, ca urmare a impactului economic, financiar și social asupra activității acestora, determinat de răspândirea coronavirusului, respectiv amânarea la plată pentru serviciile de utilități, invocarea de forță majoră-doar pentru IMM. Certificatele de Situație de Urgență sunt emise în două forme:
-TIP 1 (albastru), pentru întreruperea totală sau parțială a activității, ca urmare a efectelor deciziilor emise de autoritățile publice competente, potrivit legii, în perioada stării de urgență, respectiv cei afectați de ordonanțele militare;
-TIP 2 (galben), pentru înregistrarea unei diminuări a încasărilor sau a veniturilor în luna martie 2020 cu un procent de minimum 25% față de media încasărilor sau a veniturilor din perioada ianuarie-februarie 2020.
Ministerul Economiei a precizat că un solicitant poate cere eliberarea unui singur tip de certificat de urgență, iar cererea se realizează exclusiv prin intermediul acestei platforme.
Eliberarea se va face automat, electronic, după validarea de către sistem a solicitării operatorului economic.
Atenție, pentru ca solicitarea de eliberare a acestor certificate să fie valabilă, este nevoie obligatoriu și de semnătură electronică!

Unde se află România în lupa cu Covid 19

 

Distribuie:

Check Also

Consilierii PSD cer chirii mai mici pentru terasele de pe domeniul public

Întrebare: de piețari nu vă interesează dacă au pierderi, că și ei sunt agenți economici …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *