10.7 C
Ploiești
vineri, 3 decembrie, 2021
Acasă Mozaic Inedit Un vizionar: Baronul Benjamin de Rothschild…

Un vizionar: Baronul Benjamin de Rothschild…

Baronul Benjamin de Rothschild, unul dintre cei mai şmecheri bancheri din lume, a murit subit de infarct la 57 de ani, la 15 ianuarie 2021, în locuinţa sa din Elveţia. Averea lui personală se ridică la 4,5 mld. dolari şi conducea un grup financiar de 194 mld. dolari cu 32 de filiale în 15 ţări – Edmond de Rothschild Group.
În secolul al XIX-lea, familia Rothschild era practic banca centrală a Europei. Statele şi monarhiile s-au împrumutat la ei pentru investiţii sau războaie. Fără banii lor, nu mişca nimic pe continent. Doar Rockefeller rivaliza cu ei ca simbol al bogăţiei şi puterii. Dar clanul Rockefeller avea treabă în America. Fiecare cu continentul lui.
În secolul al XX-lea, imperiul Rothschild a pierdut teren în faţa noilor bănci. Avizaţii spun că doar s-au retras din prima linie, au rămas jucători-cheie în Londra şi Paris.
Cei din familia Rothschild au finanţat imigraţia evreiască şi, fără banii lor, nu se fonda statul Israel. Defunctul de 57 de ani a continuat cu ajutorarea israelienilor prin fundaţii care finanţează educaţia copiilor. În semn de recunoştinţă, în Tel Aviv exista un bulevard Rothschild.
În anul 2010, în plină criză economică mondială, în timpul unui interviu rar, defunctul Benjamin a făcut mai multe afirmaţii interesante, unele chiar predictive:

„Situaţia financiară actuală nu este bună şi nu cred că va fi bună pentru următorii 10 ani”.
„Ştiaţi că, până acum 250 de ani, China era cea mai puternică ţară din lume? Avem deja o sucursală în Hong Kong şi lucrăm cu Banca Chinei. Vrem să ne concentrăm atenţia în acea regiune.”
„Modelul capitalist american a eşuat. (…) Statele Unite sunt terminate, cel puţin pentru moment”. (Atunci ce model este bun, poate cel din China, despre care vorbeşte mai sus?)
„Europenii nu au aceleaşi probleme pe care le au americanii, dar nici nu pot imprima bani ca americanii.”
„Mi se pare că atât Europa, cât şi Statele Unite se vor confrunta cu revolte sociale la scară largă. Şomajul va creşte, iar clasa de mijloc îşi va pierde o mare parte din bogăţia şi valoarea sa.”
„Sunt răspunzător faţă de angajaţii mei, soţia mea şi copiii mei. Nu cred în Dumnezeu – nu lui îi raportez.”
„Am privilegiul de a trăi fără telefon mobil. Nu am avut niciodată unul. Nu citesc ziare pe internet.”
„În zilele noastre, este bine să deţineţi acţiuni ale corporaţiilor internaţionale, care vând mai ales în Est. Există destul de multe firme elveţiene de genul acesta, precum Nestle, dar şi firme americane precum Johnson-Johnson şi Pfizer. Afacerile tehnologice vor produce randamente bune, deoarece lumea devine din ce în ce mai high-tech.”
„Cred că Facebook şi reţelele similare sunt penetrate de poliţie şi serviciile secrete şi mie nu-mi place să fiu sub supraveghere.”

Exact în ziua infarctului fatal al lui Benjamin Rothschild, un alt Benjamin, jurnalist de investigaţii, conspiraţionist pentru alţii, scria: „Aud că avem de-a face cu un grup cu sediul în Elveţia care se află deasupra guvernelor vizibile. Membrii săi au planificat această falsă pandemie încă din 2012”.
Dacă ziaristul Benjamin Fulford se referea cumva la Forumul de la Davos, atunci este relevant faptul că grupul baronului decedat se regăseşte pe forumul care a propus Marea Resetare…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Articole recente

Lucrările la CN „I. L. Caragiale”, preț majorat pentru a treia oară

Șantierul este programat să se deschidă la anul Ce înseamnă să nu faci o investiție la timp! Vom vedea exemplul clar al proiectului «Restaurare parțială...

Zece teorii şocante ale conspiraţiei

    Nu de puţine ori evenimente importante care au marcat cursul istoriei au stârnit vii controverse. La fel şi o serie de fapte...

Patru noi locuri de joacă, în Ploiești

Rominserv, companie membră a K.M.G. International (Rompetrol), în parteneriat cu Primăria Ploiești, urmează să amenajeze 4 locuri de joacă în oraș, pe strada Gh....

Turcia nu poate fi jandarmul SUA în Afganistan

Erdogan, care a făcut declaraţii după şedinţa cabinetului său, a dat vestea opiniei publice: ”Ne-am înţeles cu Biden asupra faptului că nu avem nicio...

Scrumiere stradale, în Ploiești

Luna trecută, municipalitatea anunța că, în baza unui parteneriat cu British American Tobacco, va începe programul „Alege asumat un oraș curat”. Ei bine, mai...