fbpx
joi , 2 iulie 2020
Home / Actualitate / Un număr record de britanici fug în alte state din UE

Un număr record de britanici fug în alte state din UE

Numărul cetăţenilor britanici care s-au mutat în ţările Uniunii Europene a atins un nivel record anul acesta, comparativ cu ultimii 10 ani, fiind mai accelerat în urma referendumului pentru Brexit din 2016, potrivit unui nou sondaj, citat de The Guardian. Conform primelor rezultate ale unui Raport privind migraţia cetăţenilor britanici, este de aşteptat ca 84.000 de persoane să părăsească Marea Britanie pentru a merge în alt stat membru în acest an, comparativ cu 59.000 în 2008. Anul trecut, aproximativ 11.500 de persoane din Marea Britanie s-au mutat în Germania, comparativ cu peste 8.500 în 2008.
Analiza Grupului Oxford de la Berlin şi a Centrului de Ştiinţe Sociale din Berlin a arătat că numărul britanicilor care au solicitat cetăţenia germană a crescut semnificativ. În timp ce, în 2015, 622 de britanici au primit cetăţenie germană, în 2017 au fost 7.493. Se aşteaptă ca numărul lor să crească în acest an. În întreaga UE naturalizarea a crescut de la 2.106, în 2015, la 14.678, în 2017.Analiza utilizează date de la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică şi statistici de la guvernele naţionale. Pentru 30% dintre respondenţi, Brexit a avut un efect direct asupra sănătăţii lor mintale. Jumătate au spus că vor avea în vedere renunţarea la cetăţenia britanică, dacă este necesar, pentru a-şi putea păstra cetăţenia europeană. (…)
Agonia
Uniunea Europeană a fost de acord să întârzie Brexitul până la 31 ianuarie a.c., a anunţat preşedintele Consiliului European, Donald Tusk. În urma amânării anterioare, data pentru Brexit a fost 31 octombrie. „Cei 27 au fost de acord să accepte solicitarea Marii Britanii pentru o extindere flexibilă a Brexit. Decizia va fi oficializată în scris”, a spus Tusk. Sub termenul extindere flexibilă se avea în vedere că Marea Britanie va putea ieşi din UE mai repede, dacă acordul premierului Boris Johnson cu privire la Brexit cu UE va fi rectificat înainte de 31 ianuarie. Franţa s-a opus cel mai mult noii amânări şi a stabilit termenii acordului său actual. În cele din urmă, Marea Britanie a părăsit UE la 31 ianiarie a.c.

Distribuie:

Check Also

O sută de milioane de locuitori şi multe probleme

Autorităţile egiptene au anunţat că, de curând, populaţia ţării a trecut de cifra de o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *