fbpx
joi , 2 iulie 2020
Home / Actualitate / Trump renunţă la mobilizarea armatei împotriva manifestanţilor din SUA; Pentagonul anchetează dispersarea unor manifestanţi la Washington prin survolarea cu un elicopter medical aparţinând Gărzii Naţionale

Trump renunţă la mobilizarea armatei împotriva manifestanţilor din SUA; Pentagonul anchetează dispersarea unor manifestanţi la Washington prin survolarea cu un elicopter medical aparţinând Gărzii Naţionale

Donald Trump a făcut un pas înapoi şi a apreciat că nu este necesară desfăşurarea armatei împotriva manifestaţiilor care zguduie America în semn de protest faţă de uciderea la 25 mai a lui George Floyd de către un poliţist alb, în timpul unei arestări, la Minneapolis, în Minnesota, relatează Reuters.

”Depinde, cred că nu avem nevoie” să desfăşurăm armata împotriva manifestanţilor, a răspuns şeful statului american miercuri, la postul Newsmax TV, întrebat dacă va trimite armata în oraşele americane împotriva tulburărilor civice de la proteste împotriva violenţelor poliţiei şi rasismului.

Donald Trump a ameninţat luni, într-o alocuţiune la Casa Albă, că va desfăşura militari la Washington şi va face acelaşi lucru în alte oraşe americane dacă autorităţile locale nu controlează violenţele.

Secretarul american al Apărării Mark Esper a refuzat să mobilizeze armata împotriva manifestanţilor.

Zeci de mii de persoane ies zilnic în stradă, în marile oraşe, după uciderea lui George Floyd.

Poliţistul care l-a ucis pe Floyd, Derek Chauvin, care a fost inculpat iniţial de omor prin imprudenţă, a fost inculpat miercuri de omor. Ceilalţi trei agenţi implicaţi în această dramă au fost inculpaţi de complicitate.

ANCHETĂ DUPĂ DISPERSAREA MANIFESTANŢILOR PRIN SURVOLARE CU ELICOPTERUL LA WASHINGTON

Pe de altă parte, secretarul american al Apărării Mark Esper a anunţat miercuri deschiderea unei anchete în urma survolării la joasă altitudine cu un elicopter medical a unui grup de manifestanţi, luni seara, la Washington – o manevră de dipersare pe care autorităţile locale o consideră periculoasă, relatează AFP.

Elicopterul de evacuare medicală a staţionat în zbor, timp de mai multe minute, deasupra unor manifestanţi care încălcau în mod paşnic o interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii, într-un vacarm asurzitor.

Palele elicei elicopterului tăiau crengile unor copaci şi dispersau obiecte la sol.

Această scenă a avut loc în centrul capitalei americane, în cartierul Chinatown.

Distribuie:

Check Also

O sută de milioane de locuitori şi multe probleme

Autorităţile egiptene au anunţat că, de curând, populaţia ţării a trecut de cifra de o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *