fbpx
vineri , 3 iulie 2020
Home / Mozaic / Trubadurul muzicii uşoare româneşti a lăsat Capitala zbuciumată pentru liniştea de la ţară.

Trubadurul muzicii uşoare româneşti a lăsat Capitala zbuciumată pentru liniştea de la ţară.

„Hai, vino iar în gara noastră mică, priveşte-mă să vezi cât mi-e de frică… Alintă-mă şi dă-mi curajul vieţii, sărută-mă să alungi umbra tristeţii…”… Doar dacă n-ai suferit niciodată, n-ai iubit sau n-ai trăit în România, n-ai fredonat niciodată melodia de căpătâi a compozitorului Dumitru Lupu cu ceea ce a fost şi va rămâne interpretarea magistrală a lui Gabriel Dorobanţu.

 

De aceea, am căutat să aflu ce mai face Gabriel Dorobanţu, care în ultima vreme a făcut parcă un pas în spate. Nu, nu s-a retras, că asta ar fi fost un mare păcat pentru cei care n-ar mai fi avut ocazia să-l asculte live. Fiindcă da, Gabriel Dorobanţu, acel trubadur de care ne-am îndrăgostit copil fiind, chiar şi acum continuă să cânte live.
Ei bine, Gabriel Dorobanţu a frânt multe inimi, în tinereţe. Doamnele şi domnişoarele au suspinat la cântecele lui, dar îndrăgitul cântăreţ spune cu o sinceritate dezarmantă că nu i-a plăcut niciodată eticheta de romantic incurabil. „Mă deranjează, eu sunt un sentimental cu raţiune. Adică un om care dacă se îndrăgosteşte, ştie de ce se îndrăgosteşte.”, mărturiseşte artistul. Destul de surprinzător, nu-i aşa?
Şi-a căutat fericirea şi nu s-a plâns de boală


De multă vreme, artistul ascunde o suferinţă pe care o ţine bine tăinuită. Cu toate acestea, nu s-a plâns niciodată de boală. Trecut de prima tinereţe, Gabriel Dorobanţu are aceeaşi privire ca-n videoclipurile vechi, iar trecerea timpului pare că nu a lăsat urme pe chipul lui. Dar în ciuda aparenţelor, artistul a dus o luptă continuă cu maladia care l-a măcinat continuu şi despre care refuză să dea cel mai mic indiciu.
“Eu am învăţat să-mi caut fericirea… Nimeni nu poate să-mi cumpere mie cel mai de preţ cadou care este sănătatea, eu nu am avut o sănătate foarte bună.”, lasă să-i scape, într-un moment de maximă sinceritate, Dorobanţu. „Eu a trebuit toată viaţa să mă îngrijesc, am investit foarte mult, am cheltuit o avere, astea-s lucruri pe care trebuie să le ştiu doar eu. Am încercat să trec peste aceste lucruri grele din viaţa mea,
căutându-mi fericirea… Şi fericirea mea a fost meseria mea.”, mai spune îndrăgitul cântăreţ.
„Nu mă îngrozeşte singurătatea!”
Şi-a căutat fericirea şi mai ales liniştea. A găsit-o. Gabriel Dorobanţu s-a mutat din Capitală, în clipa în care de la ferestrele locuinţelor au început să dispară florile. Trăieşte la Cornu unde are o casă cu curte şi grădină, şi îşi îngrijeşte, cu mult devotament mama.
“Pe mama am luat-o cu mine atât cât s-a putut, acum mai puţin pentru că mama este un om în vârstă şi trebuie să am mai mare grijă, dar mă gândesc totdeauna că trebuie să am grijă… Şi mama a avut grijă de mine. Să ştii că mama a stat cu mine în clasele primare şi a făcut lecţii cu mine zi de zi, m-a învăţat cum să scriu frumos, m-a învăţat poezii, m-a dus la cercul de teatru, sunt multe pe care le fac părinţii pentru noi.”, sunt cuvintele lui Dorobanţu.
Despre dorurile lui, Gabriel Dorobanţu este zgârcit în poveşti. Prietenii apropiaţi mai scapă din când în când câte un detaliu. Spun ceva despre o dragoste din tinereţe care ar fi lăsat urme adânci. De atunci, artistul a încetat să-şi mai caute sufletul pereche.
“Acum este târziu şi vreau să spun că mi-a fost greu. Părinţii mei nu m-au întrebat niciodată acest lucru. Şi nici nu m-au silit. Pe mine nici nu mă îngrozeşte singurătatea…” încheie confesiunea făcută în timpul unui interviu pentru Florentina Fântânaru unul dintre cântăreţii care s-au bucurat de aprecierea românilor şi înainte şi după ‘89. Să fie vreo legătură şi în faptul că înainte să devină artist şi să aline sufletele oamenilor, Gabriel Dorobanţu a simţit chemare către misiunile de medic sau preot?

 

Eva PODEANU

Distribuie:

Check Also

USTUROIUL VERDE

ANTIBIOTICUL SI ANTIOXIDANTUL NATURAL DIN USTUROIUL VERDE Allium sativum este denumirea ştiinţifică a usturoiului, plantă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *