3.3 C
Ploiești
marți, 28 noiembrie, 2023
spot_img
AcasăOcolul PamantuluiTrafic de influenţă, pentru a îmbogăţi familia Biden

Trafic de influenţă, pentru a îmbogăţi familia Biden

Un avertizor de integritate de la IRS (fiscul american – n.t.) şi-a dezvăluit recent identitatea, depunând mărturie în faţa Congresului şi confirmând acuzaţiile republicanilor din Cameră cum că Hunter Biden şi firmele lui au strâns peste 17 milioane de dolari din surse străine în decursul mai multor ani, perioadă care începe din vremea în care tatăl lui era vicepreşedinte, afirmă Jessica Chasmar, într-un articol pentru Fox News.

Comitetul de Supraveghere al Camerei a intervievat doi avertizori de integritate de la IRS, care acuză interferenţe politice pe tot parcursul anchetei privindu-l pe Hunter Biden: agentul special Joseph Zigler, a cărui identitate a fost dezvăluită cu ocazia acestei audieri, şi şeful lui direct, Gary Shapley, cel care făcuse deja primele dezvăluiri de influenţă politică asupra deciziilor luate de procurori pe parcursul anchetei federale întinse pe mai mulţi ani şi care îl vizează pe fiul preşedintelui.
Zigler i-a declarat preşedintelui Comitetului, republicanul James Comer din Kentucky, că Hunter Biden, rude şi parteneri de afaceri ai lui au primit peste 17 milioane de dolari de pe urma unor afaceri din China, Ucraina şi România.
Acele afaceri au presupus plăţi de mai multe milioane de dolari în intervalul 2014-2019 către firme legate de familia Biden, inclusiv 7,3 milioane de dolari proveniţi de la compania energetică ucraineană Burisma Holdings. „Aceasta aduce suma totală a fluxurilor de venituri primite din străinătate la aproximativ 17 milioane de dolari, corect?”, l-a întrebat Comer pe Zigler. „Este corect?”, i-a răspuns Ziegler. „Obiectivul documentării surselor străine e parte a oricărei anchete fiscale internaţionale uzuale”, a declarat Ziegler. „Trebuie să ne lămurim de unde provin banii”. Comer a argumentat că banii din străinătate demonstrează existenţa unei „scheme de trafic de influenţă menite a îmbogăţi familia Biden”.
„În ciuda faptului că a înfiinţat numeroase societăţi comerciale după ce vicepreşedintele a fost numit în funcţie, familia Biden a folosit firmele unor asociaţii, pentru a primi milioane de dolari de la companii străine din China, Ucraina şi România, după ce companiile străine trimiseseră bani firmelor unor parteneri de afaceri”, a declarat Comer. „Ulterior, familia Biden a primit plăţi defalcate în timp în diverse conturi bancare. Aceste tranzacţii financiare complicate au fost utilizate în mod deliberat, pentru a se ascunde sursa fondurilor şi sumele totale. Nu există o firmă normală care să opereze în acest mod.”
Ziegler, care se identifică drept homosexual şi simpatizant al Partidului Democrat, cu peste 12 ani la activ în Departamentul de anchete penale al IRS, a compărut pentru prima dată public, în vreme ce Shapely a depus mărturie cu două luni în urmă. Ambii avertizori de integritate acuză că funcţionari de la Departamentul de Justiţie, FBI şi IRS au intervenit în ancheta privindu-l pe Hunter Biden şi că deciziile luate în cazul lui au fost influenţate de factorul politic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole recente