fbpx
-3.2 C
Ploiești
sâmbătă, 16 ianuarie, 2021
Acasă Sport Titi Tudor „Prosop”, născut învingător: antrenorul lui Doroftei crește campioni și cu...

Titi Tudor „Prosop”, născut învingător: antrenorul lui Doroftei crește campioni și cu 4 bypass-uri la inimă

Toată lumea îl știe pe Titi Tudor. Un antrenor carismatic, care și-a luat porția de celebritate după ce l-a descoperit pe unicul Leonard Doroftei. L-a crescut, l-a format și l-a lansat pe cel care a devenit marele nostru campion.
În paralel cu gloria elevului, Titi Tudor a devenit el însuși un personaj. Un personaj în propria-i poveste, desprinsă parcă din filme. Și nu este deloc exagerare pentru că în urmă cu 7 ani, Titi Tudor, zis ”Prosop”, i-a tras morții un upercut la ficat și a câștigat bătălia înainte de gong.

Medicii nu i-au dat șanse!
Marea încercare l-a prins pe antrenor în Rusia, la Campionatul European de Junior. Trăind la maximum, în colțul ringului, un meci al unui elev de-al său, Titi Tudor a făcut infarct. Iar prognosticul medicilor a fost sumbru. Nicio șansă dacă nu se operează.
„În semifinalele competiției am fost furat rău de tot cu Jitaru. Și, în momentul în care m-au dat învins, m-a luat o căldură…Am ieșit afară, m-am așezat și m-a văzut un antrenor, prieten bun de-al meu, rus, și a chemat salvarea. Am fost stabilizat în Rusia. Am stat acolo 72 de ore, au vrut să mă opereze și într-un interviu le-am zis rușilor că nu rămân la ei, că dacă „m-ați furat la meci, îmi furați și inima și ajung în România fără ea”, povestește Titi Tudor cu umor, așa cum îi este și stilul.
Acasă, când a ajuns, a fost dus mai mult cu forța la Spitalul de Urgență, de unde a vrut să… fugă. „Mi-a fost frică decât să mor pe patul de operație, mai bine acasă. Am dat peste doctorul Brădișteanu, care are și dânsul 3 bypass-uri, mi-a spus „matale o să ai 4, o să fiu invidios, s-a descheiat la halat și uite, nea Titi”, mărturisește Titi Tudor, care simte că s-a născut atunci a doua oară.
Legenda prosopului
Să-l vezi pe Titi Tudor în timpul unui meci e un adevărat spectacol în sine. Iar imaginile cu el mușcând din prosop au făcut deliciul privitorilor, de-al lungul timpului.
Și chiar și operat pe cord, antrenorul trăiește în continuare la fel de periculos toate meciurile elevilor săi. Cu aceeași intensitate ca în tinerețe și fără să renunțe la gestul care a devenit un fel de marcă înregistrată.
De unde acest obicei? Explicația e oferită chiar de antrenorul emerit: „L-am luat la meciurile lui Doroftei. Dacă zbieram și arbitrul îmi atrăgea atenția, îi scădea punctaj copilului și atunci am luat prosopul, am tras de el “, povestește Titi ”Prosop”.

Pugilistul, Leonard Doroftei a sosit in tara aducand cu el centura de campion mondial la categoria semiusoara, versiunea WBA. In imagine, Leonard Doroftei si Titi Tudor.

Are grijă de 20 de copii
Operată și cu 4 bypass-uri, inima fostului antrenor al lui Doroftei a rămas la fel de mare! La Ploiești, e tată pentru 20 de copii, pe care-i pregătește pentru performanță, la club, și cu care se poartă ca un părinte.
“Numărul copiilor care vin la mine la sală sunt în jur de 50 și ceva, dar stau în cantonament. Am grijă cam de 20 de copii, le dau mâncare, cazare, școala este pe primul loc pentru mine.”, spune maestrul, care are și un sprijin de nădejde, pe soția sa, care îi stă alături de 40 de ani și care se implică 100% în creșterea și educația copiilor de la sală.
“Este al doilea doctor, ea le face medicamentația, ea le face meniul, are grija de ei să îi facă oameni. Nu știu ce aș fi făcut fără ea”, recunoaște marele antrenor.
În pandemie i-a fost cel mai greu. „Sălile erau închise, nu știam cum să fac să ies din casă, îmi făceam declarații peste declarații, boxul e viața mea. I-am antrenat pe copii online”, încheie omul care nu concepe viața fără box.

Editorial de
Mariana PODEANU;
www.ziarulploieştii.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Articole recente

Ce (nu) a reușit să facă Alexandr Stoianoglo într-un an de mandat

Pe 29 noiembrie 2019 Igor Dodon semna decretul de numire a lui Alexandr Stoianoglo în funcția de șef al Procuraturii Generale. Unii colegi și...

Șumudică nu o are mică!

Gura. Șumudică n-a avut niciodată gura mică. Dar nu cred că atunci când l-a adus cineva la vreun club, l-a luat direct de pe...

Petrolul Ploiești / Achiziții și un nou antrenor secund

Petrolul Ploiești se pregătește la turație maximă pentru reluarea campionatului Ligii a doua la fotbal. Elevii lui Viorel Moldovan au început cu un stagiu...

1,5 miliarde de dolari pentru Belarus

La Soci a avut loc mult aşteptata întâlnire între Vladimir Putin şi Aleksandr Lukaşenko, pe fondul crizei profunde de legitimitate politică din Belarus, o...

Accident pe DJ 102 B, în comuna Drajna

Accidentul rutier s-a produs în satul Ogretin, comuna Drajna, după ce un autoturism, condus de un tânăr în vârstă de 27 de ani, a...