5.7 C
Ploiești
vineri, 9 decembrie, 2022
Acasă Editorial ȚINEȚI-VĂ BINE!

ȚINEȚI-VĂ BINE!

Editorial de Marinescu Marius

Mașina cu doi șoferi, două volane, două pedale de frână, două claxoane, două semnalizatoare și un singur rezervor. Așa va arăta guvernul PNL-PSD.
Iată și primele măsuri luate în comun:
-PSD va cere mărirea salariilor iar PNL va fi de acord ca aceasta să se facă cu 1 leu. PSD va fi de acord cu o creștere de 1 leu, dar pe zi. PNL va accepta și va impune impozitarea cu 90% a creșterii. VOTAT!
-PNL va vrea scăderea numărului de bugetari. PSD va vrea ca numărul acestora să crească. Remiză. VOTAT ca numărul să rămână același alți 7 ani.
-PSD vrea ca banii din PNRR să se împartă în mod egal între primarii lor și ai PNL. Liberalii vor vrea ca ai lor să aibă mai mulți bani. PSD va propune să se ia banii de la primarii USR. PNL va fi de acord. VOTAT!
-PNL va vrea ca pensiile speciale să fie desființate. MJ, SRI, SIE, AAR, MI, MAPN se vor opune. PSD va fi de acord cu acestea. PNL va fi de acord cu PSD. VOTAT ca acestea să nu mai fie discutate.
-PSD va cere desființarea DNA. PNL nu va vrea dar va…VOTA.
-PNL va vrea desființatea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție. PSD se va opune. PNL va insista. PSD va accepta transformarea în Secție de Investigare a Contravențiilor din Justiție. PNL va fi de acord. VOTAT!
-PSD va vrea impozitarea suplimentară a marilor averi. PNL va cere stabilirea unui plafon de la care averile vor fi considerate drept mari. Fiecare pesedist și penelist se va duce să-și numere banii. Concluzia: se va VOTA în unanimitate ca “mare avere” să fie considerată cea care depășește 1 miliard de euro.

-PNL va vrea să mențină nivelul de taxe. PSD nu va fi de acord și va propune o taxă unică pe cap de votant de dreapta. PNL se va declara de centru strânga. Consens. VOTAT taxarea votanților USR!
-PSD va vrea postul de prim-ministru pentru primii doi ani. PNL va vrea el postul pentru primii doi ani. Ambele partide vor avea întâlniri la ambasadele aliate timp de alți 3 ani, până își termină Iohannis mandatul de președinte și poate acupa el scaunul de premier. VOTAT!
-PNL va cere ca pandemia să fie declarată boală de interes național. PSD va accepta după ce își va pune la punct serviciul de achiziții prin SICAP, de măști-teste-vaccinuri prin firmele de casă. PNL se va opune, dar va VOTA!
-PNL va cere introducerea obligativității CERTIFICATULUI VERDE pentru vaccinați. PSD se va opune. PNL se va supăra. PSD va cere ca CERTIFICATUL să fie ROȘU. PNL va pica pe gânduri. Finalul: se va VOTA ca CERTIFICATUL să fie ROZ.

CONCLUZIA!? La următoarele alegeri, când rezervorul mașinii numite ROMÂNIA va fi gol, când caroseria nu va mai fi întreagă, când motorul și direcția vor fi de-a dreptul bulite, AUR și USR vor câștiga alegerile cu 90 la sută.
Până atunci…puneți-vă centurile! Urmează trenulețul groazei!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole recente

Centrul de Zi ECHINOX Ploiești pentru persoanele adulte cu dizabilități

Consiliul Județean Prahova și-a dat acordul pentru înființarea Centrului de Zi ECHINOX Ploiești pentru persoanele adulte cu dizabilități și includerea acestuia în organigrama Direcției...

Donează pentru copiii la care Moș Crăciun nu ajunge

PAROHIA SFÂNTUL GHEORGHE NOU PLOIEŞTI, Str. Boldescu Nr. 1 PRAHOVA Cod fiscal 13848321 Cont RO49RNCB0205143001350001 BANCA BCR PLOIEŞTI Pr. Paroh Oprea Gabriel Tel: 0732995501 Mail: goprea70@gmail.com

Fotbal / Petrolul părăsește Cupa României

Petrolul Ploiești părăsește ediția din acest an a Cupei României la fotbal, după ce a pierdut ultimul joc din Grupa A, 0-1 cu FC...

A provocat un accident rutier pe strada Cameliei și s-a ales cu dosar penal

Polițiștii rutieri din cadrul Biroul Rutier Ploiești au fost sesizați despre faptul că pe strada Cameliei din municipiu s-a produs un accident rutier soldat...

Situație oarecum hilară, la Ploiești, privind fosta Casă a Căsătoriilor

În urmă cu o lună, Consiliul Local Ploiești și Consiliul Județean Prahova au prorogat două hotărâri privind exercitarea sau nu a dreptului de preemțiune...

Cel mai valoros diamant vândut vreodată la o licitaţie

Recordul anterior la preţul pe carat pentru un diamant roz, de 2.656.909 de dolari (pentru Winston Pink Legacy, de 18,96 carate, vândut în 2018),...