10.7 C
Ploiești
vineri, 3 decembrie, 2021
Acasă Editorial ȚINEȚI-VĂ BINE!

ȚINEȚI-VĂ BINE!

Editorial de Marinescu Marius

Mașina cu doi șoferi, două volane, două pedale de frână, două claxoane, două semnalizatoare și un singur rezervor. Așa va arăta guvernul PNL-PSD.
Iată și primele măsuri luate în comun:
-PSD va cere mărirea salariilor iar PNL va fi de acord ca aceasta să se facă cu 1 leu. PSD va fi de acord cu o creștere de 1 leu, dar pe zi. PNL va accepta și va impune impozitarea cu 90% a creșterii. VOTAT!
-PNL va vrea scăderea numărului de bugetari. PSD va vrea ca numărul acestora să crească. Remiză. VOTAT ca numărul să rămână același alți 7 ani.
-PSD vrea ca banii din PNRR să se împartă în mod egal între primarii lor și ai PNL. Liberalii vor vrea ca ai lor să aibă mai mulți bani. PSD va propune să se ia banii de la primarii USR. PNL va fi de acord. VOTAT!
-PNL va vrea ca pensiile speciale să fie desființate. MJ, SRI, SIE, AAR, MI, MAPN se vor opune. PSD va fi de acord cu acestea. PNL va fi de acord cu PSD. VOTAT ca acestea să nu mai fie discutate.
-PSD va cere desființarea DNA. PNL nu va vrea dar va…VOTA.
-PNL va vrea desființatea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție. PSD se va opune. PNL va insista. PSD va accepta transformarea în Secție de Investigare a Contravențiilor din Justiție. PNL va fi de acord. VOTAT!
-PSD va vrea impozitarea suplimentară a marilor averi. PNL va cere stabilirea unui plafon de la care averile vor fi considerate drept mari. Fiecare pesedist și penelist se va duce să-și numere banii. Concluzia: se va VOTA în unanimitate ca “mare avere” să fie considerată cea care depășește 1 miliard de euro.

-PNL va vrea să mențină nivelul de taxe. PSD nu va fi de acord și va propune o taxă unică pe cap de votant de dreapta. PNL se va declara de centru strânga. Consens. VOTAT taxarea votanților USR!
-PSD va vrea postul de prim-ministru pentru primii doi ani. PNL va vrea el postul pentru primii doi ani. Ambele partide vor avea întâlniri la ambasadele aliate timp de alți 3 ani, până își termină Iohannis mandatul de președinte și poate acupa el scaunul de premier. VOTAT!
-PNL va cere ca pandemia să fie declarată boală de interes național. PSD va accepta după ce își va pune la punct serviciul de achiziții prin SICAP, de măști-teste-vaccinuri prin firmele de casă. PNL se va opune, dar va VOTA!
-PNL va cere introducerea obligativității CERTIFICATULUI VERDE pentru vaccinați. PSD se va opune. PNL se va supăra. PSD va cere ca CERTIFICATUL să fie ROȘU. PNL va pica pe gânduri. Finalul: se va VOTA ca CERTIFICATUL să fie ROZ.

CONCLUZIA!? La următoarele alegeri, când rezervorul mașinii numite ROMÂNIA va fi gol, când caroseria nu va mai fi întreagă, când motorul și direcția vor fi de-a dreptul bulite, AUR și USR vor câștiga alegerile cu 90 la sută.
Până atunci…puneți-vă centurile! Urmează trenulețul groazei!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Articole recente

Lucrările la CN „I. L. Caragiale”, preț majorat pentru a treia oară

Șantierul este programat să se deschidă la anul Ce înseamnă să nu faci o investiție la timp! Vom vedea exemplul clar al proiectului «Restaurare parțială...

Zece teorii şocante ale conspiraţiei

    Nu de puţine ori evenimente importante care au marcat cursul istoriei au stârnit vii controverse. La fel şi o serie de fapte...

Patru noi locuri de joacă, în Ploiești

Rominserv, companie membră a K.M.G. International (Rompetrol), în parteneriat cu Primăria Ploiești, urmează să amenajeze 4 locuri de joacă în oraș, pe strada Gh....

Turcia nu poate fi jandarmul SUA în Afganistan

Erdogan, care a făcut declaraţii după şedinţa cabinetului său, a dat vestea opiniei publice: ”Ne-am înţeles cu Biden asupra faptului că nu avem nicio...

Scrumiere stradale, în Ploiești

Luna trecută, municipalitatea anunța că, în baza unui parteneriat cu British American Tobacco, va începe programul „Alege asumat un oraș curat”. Ei bine, mai...