12.2 C
Ploiești
duminică, 19 mai, 2024
spot_img
AcasăSportTenis / Cel mai mare turneu din România, Țiriac Open 2024, a...

Tenis / Cel mai mare turneu din România, Țiriac Open 2024, a fost câștigat de Marton Fucsovics

Marton Fucsovics (Ungaria) a câştigat titlul în proba de simplu a turneului Ţiriac Open (ATP 250), găzduit de baza sportivă Năstase/Marica din Capitală şi dotat cu premii totale de 579.320 de euro, după ce l-a învins în finala desfăşurată duminică pe argentinianul Mariano Navone, cu 6-4, 7-5.
Fucsovics (32 ani, 82 ATP) s-a impus după două ore şi 6 minute de joc, trecându-şi în palmares al doilea titlu ATP din carieră.
Navone (23 ani, 52 ATP), al cincilea favorit, rămâne fără titlul în circuitul ATP, el având două finale, prima jucată în februarie la Rio de Janeiro (ATP 500).
Fucsovics a câştigat primul său titlu ATP în 2018, la Geneva, tot pe zgură. El mai are două finale pe hard, la Sofia (2019) şi Rotterdam (2021).
Francezii Sadio Doumbia şi Fabien Reboul au câştigat proba de dublu, duminică, după ce au învins în finală cuplul Harri Heliovaara (Finanda)/Henry Patten (Marea Britanie) cu 6-3, 7-5, după o oră şi 26 de minute de joc. Aceasta este al treilea titlu ATP la dublu cucerit de Doumbia şi Reboul, după cele de la Chengdu (2023) şi Montpellier (2024). Ei au mai disputat trei finale, la Cordoba (2023, 2024) şi Estoril (2024).

Marton Fucsovics: „M-am simțit la București ca acasă”
„A fost o săptămână foarte bună pentru mine. Nu aveam aşteptări prea mari, dar uneori rezultatele importante vin când nu ai aşteptări mari şi nu pui presiune prea mare pe tine. Este al doilea succes pentru mine în circuit, aşa că în mod sigur acest moment este unul dintre vârfurile carierei mele. Eu m-am simţit foarte bine aici încă din prima zi, nu m-am uitat la locurile ocupate de adversari în clasament. Cel mai bun loc al meu a fost 31, aşa că ştiam că pot juca la acel nivel. Şi săptămâna asta cred că am jucat la un nivel chiar mai mare decât top 30. Aşa că ştiam că îi pot învinge pe adversari.
Atmosfera la turneu a fost una frumoasă, tribunele au fost pline, am avut mulţi susţinători şi în anumite momente am simţit că joc acasă.
Trofeul este greu, are 13 kilograme, dar sunt puternic şi pot să-l manevrez. Este un trofeu foarte frumos. Cu siguranţă, mă voi întoarce aici anul următor.
Am câştigat un trofeu ultima oară în urmă cu şase ani, aşa că nu sunt chiar atât de tânăr, dar cred că mai pot avea succes, aşa că voi da totul pe teren în următorii ani”, a explicat jucătorul la conferinţa de presă de după finală.

Ion Țiriac: „Eu sunt mulțumit de turneu”
Omul de afaceri Ion Ţiriac a declarat, duminică, după finala de la Ţiriac Open, că va construi o arenă de tenis la Otopeni pentru turneul găzduit acum de baza sportivă Năstase/Marica din Capitală, însă ridicarea acesteia va fi îngreunată de birocraţie.
„Eu sunt foarte mulţumit de turneu, e impresionant că oamenii şi-au adus aminte şi că încă din prima zi nu am mai avut niciun bilet. Te face să te gândeşti… dar aici, în această bază, e greu să măreşti cu încă 1.000 de locuri. Foarte greu, cred că o să iau aprobările ca să fac stadionul de tenis de data asta, pentru că legea fundaţiilor care trebuia să iasă nu a mai ieşit. Şi atunci ne-am luat la revedere de la acea sală de 13-15.000 de locuri.
Însă stadionul de tenis se face, academia de tenis se face, dar durează până luăm aprobările. Arena de tenis va fi la Otopeni, împreună cu academia alături de cele 20 de terenuri de tenis. Deci tot ce s-a promis se face, la fel şi piscina olimpică şi sala pentru Nadia.
Iar dacă Lucescu vrea o şcoală de fotbal, n-am glumit, îi fac şi teren de fotbal tot acolo. Avem loc, avem ce să facem, am şi fonduri, pentru că mi le-a dat fundaţia. Deci tot acest complex se face, dar durează birocraţia”, a precizat Ţiriac.

Cosmin Hodor: „Lumea și-a dorit și a așteptat turneul acesta, cum și noi l-am așteptat”
„Am fost și noi îngrijorați de cum se va marketa, ce va urma, posibilitatea spectatorilor să ajungă aici… Surpriza a fost una plăcută pentru că, de fapt, noi nici n-am lansat campania oficială a turneului și deja eram sold out pentru sâmbătă și duminică, zilele cu semifinalele și finala!
Asta înseamnă că lumea și-a dorit și a așteptat turneul acesta cum și noi l-am așteptat. Toată lumea din jurul tenisului simte că trăiește, că face ceva când organizează un eveniment de genul acesta. Licența acestui turneu aparține domnului Țiriac, noi niciodată nu am fi pierdut acest turneu. Din păcate, nu am avut o soluție viabilă pentru a organiza turneul outdoor”, spunea Cosmin Hodor, directorul Țiriac Open, potrivit GSP.

Articol de Daniel Lazăr

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole recente