28.9 C
Ploiești
duminică, 25 iulie, 2021
Acasă Mozaic Inedit Ţările în care poţi să îţi cumperi a doua cetăţenie

Ţările în care poţi să îţi cumperi a doua cetăţenie

V-ați săturat de țara în care locuiți, vreți să plătiți taxe mai mici și să vă bucurați de libertatea de a călători și țintiți spre o mai bună calitate a vieții? Ei bine, dacă dispuneți de cel puțin 100.000 de dolari vă puteți cumpăra cetățenia unei țări tropicale care întrunește toate aceste condiții.
1. Statul federal insular St. Kitts și Nevis
Puteți obține cetățenia acestui stat insular în câteva luni și este 100% legal. Aici nu vi se vor percepe taxe pe venit, se permite cetățenia multiplă și oferă acces fără viză spre aproape 130 de țări și teritorii. Cel mai ieftin drum spre obținerea cetățeniei acestei țări necesită o contribuție de 250.000 de dolari către Fundația pentru Diversificare din Industria Zahărului, o organizație fondată în 2006 a cărei scop este să limiteze dependența țării de industria zahărului și să o direcționeze către o economie orientată spre servicii. O a doua rută spre cetățenie este o investiție imobiliară de cel puțin 400.000 de dolari. Oricine din lume poate aplica pentru cetățeniea acestui stat, cu excepția iranienilor.
2. Dominica
Dacă aveți mai puțini bani la dispoziție, Dominica este o altă destinație tropicală din Caraibe ce trebuie luată în considerare. A nu se confunda cu Republica Dominicană, insula care găzduiește circa 73.000 de oameni are un program ce oferă cetățenie încă din 1993. Prima opțiune aici este realizarea unui depozit de 100.000 de dolari în Banca Națională a Dominica, cea mai mare instituție financiară a țării. Investiția trebuie dublată pentru o familie cu patru persoane. Aplicanții trebuie să aștepte cel puțin opt săptămâni pentru aprobare și să cunoască limba engleză la nivel de bază. Spre deosebire de statul St. Kitts și Nevis, Dominica dispune de acces fără viză spre doar 85 de țări. Până acum, peste 2.000 de familii au obținut cetățenia prin această schemă în Dominica.
3. Antigua și Barbuda
Similar cu St. Kitts și Nevis, în aceste state insulare din Caraibe va fi necesară o contribuție de 250.000 de dolari către Fondul Național de Dezvoltare sau o investiție imobiliară de cel puțin 400.000 de dolari în dezvoltări deja aprobate. O a treia opțiune este un plan de afaceri de 1,5 mil. dolari direcționat către afaceri aprobate de guvern. Noii cetățeni se pot bucura de acces fără viză în aproape 120 de țări, inclusiv Marea Britanie, Franța și Canada.
4. Austria
În Europa, Austria este singura țară care oferă posibilitatea achiziționării cetățeniei. Această variantă a fost aleasă de puțini până acum și mai puțini sunt cei care obțin cetățenia, care se acordă numai celor care „au adus servicii excepționale în interesul Republicii“, după cum se precizează pe site-ul guvernului. Un asemenea serviciu este o investiție directă de 10 mil. dolari. Cei care obțin cetățenia austriacă pot locui în Viena, orașul care oferă cea mai bună calitate a vieții din lume, conform unui sondaj realizat în 2012 de Mercer. Totuși, cetățenii trebuie să se supună unei taxe pe venit de 50%, printre cele mai mari din lume.
5. Hong Kong
Chiar dacă obținerea cetățeniei în urma unor investiții nu este posibilă în Hong Kong, se oferă totuși dreptul de rezidență al celor care investesc. Cel mai atractiv este că oferă cele mai mici taxe pe venit, de numai 15%. O investiție de circa 1,3 mil. dolari oferă aplicanților drept de rezidență. De banii aceștia se pot cumpăra acțiuni la companiile listate pe Bursa din Hong Kong, titluri de stat sau certificate de depozit cu maturitate de un an. Până acum, circa 18.000 de oameni şi-au dobândit rezidenţa în urma investiţiilor în Hong Kong. Pentru a menţine statutul de locuitor permanent este necesară o vizită la fiecare trei ani.
6. Singapore
Singapore este considerat oraşul asiatic în care este cel mai bine să trăieşti, potrivit ECA International. La fel ca în Hong Kong, taxele pe venituri sunt foarte mici şi aici, variind între 15 şi 20%. Potenţialii aplicanţi pentru titlul de rezident trebuie să aibă minimum trei ani de experienţă în afaceri şi antreprenoriat. Totodată, trebuie să facă dovadă că au fost profitabili – cu venituri anuale de circa 160 mil. dolari în imobiliare şi construcţii sau venituri de circa 40 mil. dolari pentru alte industrii. Cei care au un asemenea istoric pot aplica pentru obţinerea rezidenţei permanente. Pentru asta au nevoie de încă 2 mil. dolari. Fondurile pot merge către începerea unei noi afaceri sau extinderea uneia deja existente. Un dezavantaj este că rezidenţa permanentă aduce cu sine şi serviciu militar obligatoriu pentru bărbaţii din a doua generaţie.
7. Australia
Lansat în noiembrie 2012, programul are în vizor indivizii cu venituri mari şi necesită o investiţie minimă de 4,7 mil. dolari. Aplicanţii pot investi în titluri de stat, proiecte de infrastructură sau companii private. În schimb – şi în mai puţin de trei luni – se eliberează o viză de investitor. După patru ani, deţinătorii acestei vize pot aplica pentru obţinerea rezidenţei permanente.
SURSA: CNN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Articole recente

Alegeri cruciale în Republica Moldova

    Moment aproape crucial, în Republica Moldova, duminică, 11 iulie, când au loc alegerile anticipate parlamentare. Basarabenii de peste Prut și cei aflați...

Mozaic de Ateliere – Ediția a V-a a adus în Ploieşti

Ploieştenii Cristina Cochinescu, Mădălina Corciu şi Răzvan Stănciulescu, cunoscuți pentru implicarea lor în comunitate, au pus bazele Asociației Mozaic Comunitar. Entitatea nou-înființată îşi propune...

Semnificaţia zilei de 9 mai

În evoluţia milenară a poporului român, evenimentele de la 9 mai 1877 şi 9 mai 1945, precum şi Ziua Europei, se înscriu ca momente...