21.6 C
Ploiești
marți, 11 mai, 2021
Acasă Editorial SUNT ELE...MAIMUȚELELE

SUNT ELE…MAIMUȚELELE

Uitați-vă cu atenție la ei!
La mersul lor, la ținuta lor, la atitudinea lor atunci când stau, vorbesc, zâmbesc sau când sunt supărați.
Mie unul îmi aduc aminte de colegul care, în liceu, nu se ducea la ora de sport decât ca să facă prezența, în pantaloni călcați la dungă, cu șosete aproape de genunchi, cu tricou cu mânecă lungă și care nu se putea da de-a berbeleacul pentru că vomita.
Îmi mai aduc aminte de colegul din facultate care, deși avea subiect diferit de al tău la examen, nu îți răspundea când îi cereai calculatorul, de teamă să nu copiezi de la el sau să îl dea profesorul afară, iar la final se bucura ca un copil de-a patra, când vedea șaptele în carnet.
Îmi mai aduc aminte de cel pe care nu îl lăsau părinții la joacă cu ceilalți copii ca nu cumva să ia păduchi, dar peste două săptămâni îl vedeai la balcon, ras în cap.
Îmi aduc aminte de cei care într-a noua aveau prieteni imaginari cu care se consultau dacă să se scobească în nas sau nu.
Tot ei îmi aduc aminte de vecinul care s-a suit în trenul de Bacău, ca să se însoare cu fata pe care a cunoscut-o pe Mirc (facebookul tinereții noastre), gingașă ființă pe care nu o văzuse până în preziua nunții, moment festiv la care nu și-a invitat părinții pentru că se simțea stresat și rușinat.
Ei sunt unii dintre cei care performează în multinaționale, fiind campioni mondiali la coala A4 completată “conform modelului”.
Și cei care nu au nici acum prieteni, pentru că nu știu ce înseamnă conceptul de prieten, de camarad, de frate, deși biologic mamele lor le-au oferit ocazia să își împartă jucăriile cu unul sau una cu aceeași genă.
Sunt acei pierduți în detalii incapabili să vadă dincolo de “valorile” pe care le-a băgat în cap organizația în care cred orbește, și pentru care s-ar certa cu spume la gură și cu mă-sa și cu tac-su.

Sunt în majoritate vegani, vegetarieni și virgini, ceea ce este perfect, pentru că se simt curați. Iar de aici și ipohondria lor. Atât de curați încât, dacă ai alerga după autobuz și ai avea nevoie de o mână care să te tragă pe scară, de la ei nu ai primi-o, de teamă să nu se infecteze cu vreo boală, fie ea a alergatului după autobuz ori, mai rău, boala întârziatului.
Sunt acei “perfecționiști-profesioniști” așa cum au citit ei în cărți că trebuie să fie, nu în practica plină de erori.
Sunt cei pe care îi iei să îi plimbi cu mașina ta, pe traseul tău, pe benzina ta și care, la un moment dat, te roagă politicos să te dai jos pentru că nu corespunzi valorilor lor morale.
Sunt acei ipocriți care, la micul dejun organizat de firma ale cărei valori le divinizează și încearcă să le impună acasă nevestei și copiilor, bagă în buzunar patru plicuri de zahăr pentru mai târziu.
Sunt acei băieți și fete între 30 și 45 , cu sacou și rucsac, tunși cu 3 și încălțați cu sandale și șosete asortate cu papionul, cu zâmbet larg în pozele de grup de la meetinguri, workshopuri, teambuildinguri…alături de cei care le-au plătit bursele.
Pe scurt, sunt cei cu care nu te sfătuiesc să pleci pe munte, pentru că ori se opresc la jumătatea drumului și încep să plângă, ori te împing în prăpastie, ca să le râmână lor mâncarea ta, pentru că, nu-i așa!?, asta scrie la paragraful 8 din ghidul de supraviețuire al unui guru motivațional, care i-a luat locul lui Isus de mult.
Sunt cei care ne conduc astăzi cu mutre, îmbufneli, cu atitudini autiste, reci, ambițioși, rigizi, plini de cinism, feroce în negocieri, sarcastici și deloc empatici…demni nevoie mare de cei 5 la sută obținuți în alegerile la care nu au participat nici jumătate dintre alegători. Sunt cei care se dau cu fundul de pământ deși căpușează statul mai rău ca ceilalți, în văzul tuturor, precum maimuțele, blocând guvernul, țara, pe noi.
Cu ei…chiar îmi este milă de noi!
Paște liniștit și sănătos!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Articole recente

Semnificaţia zilei de 9 mai

În evoluţia milenară a poporului român, evenimentele de la 9 mai 1877 şi 9 mai 1945, precum şi Ziua Europei, se înscriu ca momente...

8 ŞI 9 MAI 1945 – ÎNCHEIEREA CELUI DE AL DOILEA RĂZBOI MONDIAL ÎN EUROPA

Anul acesta, la data de 9 mai se împlinesc 76 de ani de la marea victorie împotriva Germaniei naziste. Către sfârşitul primei decade a...

Nordul Greciei, hub energetic al Europei?

Într-un context internaţional în continuă schimbare, energia este declarată o prioritate şi funcţionează ca un catalizator pentru evoluţii în mai multe niveluri. Având în...

Atâta timp cât Dodon va fi în libertate, Moldova nu va avea liniște și pace

Pe ultima sută de metri, cum se vede, și cu câteva zile înainte de a i se pecetlui „obștescul” sfârșit al legislativului de la...