fbpx
12.3 C
Ploiești
miercuri, 28 octombrie, 2020

STRUGURELE

CURĂ ANTIOXIDANTĂ CU STRUGRI NEGRI. ANTIOXIDANŢII DIN STRUGURI STOPEAZĂ EVOLUŢIA TUMORALĂ
Mai toate bolile îşi găsesc vindecarea cu ajutorul fructelor proaspete. Există o condiţie esenţială: strugurii trebuie să fie foarte bine copţi şi netrataţi chimic. Înainte de a începe o cură de struguri, trebuie să cunoaştem cele trei categorii ale acestui fruct: struguri de masă (care se consumă proaspăt culeşi), struguri pentru stafide şi struguri pentru vin. Toate aceste categorii de struguri conţin zaharuri, acizi organici, săruri minerale (potasiu, magneziu, zinc, iod, siliciu, brom, calciu, sodiu), tanin, acizi volatili, dar şi o multitudine de vitamine: A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E, D şi P. Curele de struguri provoacă un drenaj puternic, făcând ca organismul să fie foarte receptiv la remediile naturale. Şi mai trebuie avut în vedere un lucru: strugurii consumaţi în astfel de cure trebuie să fie proaspeţi, bine copţi şi să aibă cârcelul verde şi subţire. O porţie de struguri se consumă întotdeauna cu o oră înaintea meselor principale şi nu ca desert. Deşi aceste fructe sunt foarte bine tolerate de stomac, curele de struguri sunt diferite, în funcţie de boala pe care dorim să o tratăm.
– Cură scurtă (2-3 zile): este benefică pentru bolile de rinichi, ficat şi intestine, pe parcursul curei
recomandându-se consumarea zilnică a 750-1500 g struguri.
– Cură medie (15 zile): se recomandă în cazul afecţiunilor de inimă, ficat, rinichi, intestine, duoden, obezitate, mai puţin în cazul afecţiunilor maligne. Această cură se începe cu 1 kg de struguri pe zi, ajungându-se treptat la 2 kg.
– Cură lungă (2-6 săptămâni): este recomandată în afecţiuni cardiace şi maligne. În timpul acestei cure se ajung treptat la 3 kg de struguri pe zi.
BOLILE CARDIOVASCULARE, AMELIORATE CU ULEI DIN SÂMBURI DE STRUGURI
Proprietăţile diuretice şi depurative ale strugurilor sunt de mare ajutor pentru persoanele care se confruntă cu probleme legate de digestie. O formă eficientă în aceste afecţiuni este tratamentul cu ulei din sâmburi de struguri. Ori de câte ori vorbim despre efecte terapeutice ne raportăm doar la uleiul de struguri obţinut prin presare la rece, cel care se obţine prin încălzire pierzându-şi cea mai mare parte a proprietăţilor vindecătoare. Consumarea uleiului de sâmburi de struguri presat la rece previne ischemia cardiacă şi tulburările circulatorii, hipertensiunea sau tensiunea arterială oscilantă şi ajută la reglarea tranzitului intestinal. Folosirea constantă a uleiului de struguri în salate este suficientă pentru evitarea unor boli vasculare, cum ar fi ateroscleroza, fragilitatea vasculară sau arterita. O cură de şase luni, în timpul căreia se consumă zilnic trei linguri din acest ulei, duce la reducerea suprafeţelor cu echimoze produse de fragilitatea capilară şi previne accidentele vasculare. Toate aceste efecte benefice se datorează faptului că uleiul de sâmburi de struguri conţine grăsimi nesaturate, care ajută la menţinerea elasticităţii vasculare, precum şi substanţe care împiedică procesele degenerative ale vaselor sangvine. Acest ulei este recomandat în mod special persoanelor care au avut o dietă cu multă carne, prăjeli şi uleiuri rafinate, dar şi celor care au o dietă săracă în fibre.
Cel mai bun anticoagulant – resveratrolul din struguri
Virtuţile terapeutice ale strugurilor se datorează conţinutului ridicat de fibre şi minerale, vitaminele B, C, E, F, dar mai ales prezenţei din abundenţă a polifenolilor. O cură de struguri este în primul rând detoxifiantă, protejând în acelaşi timp inima şi prevenind formarea cheagurilor de sânge la nivelul vaselor. Strugurii negri conţin resveratrol, un anticoagulant natural, sunt cei mai apreciaţi din punct de vedere terapeutic, cu ajutorul lor putând fi tratate aproximativ 60 de boli.
Se recomandă ca strugurii să se mănânce cu tot cu coajă şi sâmburi, deoarece aici se află rezervorul de enzime, minerale şi fibre, de flavonoide şi polifenoli, care menţin elasticitatea vaselor de sânge. Strugurii sunt ajutorul cel mai de preţ al inimii, datorită resveratrolului, care acţionează ca o adevărată perie la nivelul arterelor. Chiar dacă toţi strugurii aduc beneficii organismului, este de preferat ca în curele de detoxifiere şi în afecţiunile de coagulare a sângelui să folosim întotdeauna strugurii cei mai închişi la culoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Articole recente

Kosovo, o gaură neagră

Kosovo reprezintă în continuare o gaură neagră şi un butoi cu pulbere, a declarat jurnalista şi scriitoarea italiană Maria Lina Veca, într-un interviu acordat...

Guvernul a înființat Poliția Animalelor

Guvernul a aprobat, recent, înființarea Poliției Animalelor, a anunțat ministrul de Interne, Marcel Vela: „Odată cu apariția acestei ordonanțe de urgență în Monitorul Oficial,...

Ploieștiul figurează printre orașele fericite ale României

Banca Mondială a publicat un studiu care cuprinde și 41 de orașe din România privind gradul de mulțumire a locuitorilor sub aspectul stării financiare...

Deși criza bântuie România, Camera Deputaților acordă stimulente Covid (și) în învățământ

Deși cunosc foarte bine că bugetul țării se află în uriașă dificultate, parlamentarii PSD și aliații de la ALDE și Pro România au adoptat,...

Petrolul Ploiești Continuă parteneriatul cu Alexandrion

Parteneriatul dintre FC Petrolul Ploiești și Alexandrion Group va continua și pe parcursul sezonului 2020-2021, intrându-se, astfel, în cel de-al șaptelea an al existenței...

La pomul lăudat să (nu) te duci cu sacul?

Pe hârtie, Prahova se umple de bazine de înot, săli și complexuri sportive Dacă ar fi să ne luăm după niște tabele înșirate de Compania...