21.6 C
Ploiești
marți, 11 mai, 2021
Acasă Actualitate Structuri sportive prahovene, în onoare, în Bulgaria şi Portugalia

Structuri sportive prahovene, în onoare, în Bulgaria şi Portugalia

CSC Berceni, „aur” la badminton, în Bulgaria
O minunată comună prahoveană – Berceni, are, prin talentaţii sportivi lansaţi şi din satele sale (Berceni, Corlăteşti, Dâmbu, Cătunu, Moara Nouă), o frumoasă tradiţie polisportivă (handbal, fotbal, box, lupte, tenis de masă şi nu numai…), de zeci şi zeci de ani. În ultimii treizeci de ani, o admirabilă ascensiune a înregistrat-o badmintonul din Berceni, în special cel juvenil, pătruns treptat în elita naţională, graţie profesorului Tino Ferrario şi apoi a foştilor săi elevi, Cosmina Pandele (în prezent „Primar de Berceni”…) şi Adrian Basarabeanu (devenit antrenor de prim nivel naţional), care au preluat ştafeta.


Prin Clubul Sportiv Comuna Berceni (antrenor Adrian Basarabeanu), badmintonul a acumulat în decursul anilor un onorant palmares…
În premieră, recent (13, 14, 15.IX.2019), la Campionatele Balcanice de Badminton (Juniori U13, Perushtitsa – Bulgaria), CSC Berceni – Prahova, reprezentând România, a cucerit preţioase medalii de aur, şi onorantele titluri de campioni; prin Denisa Muscalu dublu medaliată cu aur în proba de simplu şi în cea de dublu mixt, în pereche cu colegul de club Luca Pandele, care şi-a trecut în cont „argintul” probei de simplu.
Cei doi bravi sportivi prahoveni au cucerit cu România şi „argint” în concursul pe echipe după Turcia şi înainte de Bulgaria, Serbia, Grecia, şi Macedonia.
CSC Berceni Prahova a contribuit onorant la bilanţul echipei României la Balcaniada din Bulgaria (8 medalii, 3 aur, 3 argint, 2 bronz), alături de alte cluburi din ţară – Sportul Studenţesc Bucureşti, CSM şi CSU UVT Timişoara, Interfast Bacău, CSU Galaţi, WePlay Braşov, Andrany Piatra Neamţ.
Admirabilul succes balcanic al CSC Berceni a fost benefic influenţat de stagiul de pregătire efectuat la Bran – Braşov de sportivii secţiei de badminton prin proiectul Ministerului Tineretului şi Sportului – „România în mişcare 2019”, finanţat prin Direcţia Judeţeană Sport şi Tineret Prahova (director prof. Laurenţiu Nicolescu, inspectori prof. Daniel Vasile, prof. Mihai Romeo Ştefan).
În fotografia de album, antrenorul Adrian Basarabeanu, împreună cu campionii săi de la CSC Berceni – Denisa Muscalu – U13 şi fraţii Luca Pandele – U13 (jos – dreapta), Matei Pandele – U9 (jos stânga) şi Dinu Pandele U15 (sus, stânga) – fiii şi mândria familiei Pandele (Cosmina – primar…, Marian – susţinător al sportului…).
Toţi cei patru tineri sportivi sunt primii pe ţară, la categoriile lor de vârstă, în clasamentele momentului, ale Federaţiei Române de Badminton.

CSM Ploieşti, prin gimnastica ritmică, „aur” în Portugalia…
O disciplină sportivă cu o preţioasă activitate instructiv-educativă pe treptele performanţei are în cadrul Clubului Sportiv Municipal Ploieşti (director – prof. Cristian Nica) o prestigioasă secţie sportivă, coordonată cu pasiune şi competenţă de antrenoarea Liliana Băescu (aflată şi în onoranta postură de arbitru internaţional), secţie slujită cu înalt profesionalism de antrenoarea prof. Simona Puiu. Iniţiatoarea unui generos proiect din fonduri publice nerambursabile – „Gimnastica ritmică – sport ambasador al municipiului Ploieşti”, secţia sportivă de gimnastică ritmică a Clubului Sportiv Municipal Ploieşti a reprezentat cu onoare Prahova şi România la două prestigioase competiţii internaţionale la Portimao din Portugalia (Turneu Internaţional – Junioare şi Senioare /2, 3, 4.IX.2019); World Challenge Cup – Senioare / 5, 6, 7, 8.IX.2019.
În confruntarea junioarelor, o admirabilă evoluţie a avut gimnasta CSM Ploieşti – Miruna Ioana Ciocîrlan (născută 23.IX.2004) – triplă medaliată cu aur (minge, măciuci, panglică) – premiată pe fondul sonor, emoţionant, al Imnului României, medaliată cu bronz şi în a patra probă (coardă), spre marea bucurie a antrenoarelor sale de club (Simona Puiu, Liliana Băescu) care au asistat-o…
La primul an de seniorat, cealaltă gimnastă a CSM Ploieşti prezentă la competiţiile din Portugalia – Alexandra Denisa Stoian (la doar 16 ani împliniţi, născută la 14.III.2003), după ani de vârf la junioare (în onoare la Moscova sau la Buenos Aires la Jocurile Olimpice pentru Tineret), în progres şi la senioare (după Varna şi Guadalajara – Spania) la Portimao, în Portugalia, unde, în prima competiţie s-a situat lângă „podium” în probele de cerc şi minge şi a fost premiată în finală şi la panglică.
Gimnastica ritmică, sport ambasador al municipiului Ploieşti…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Articole recente

Semnificaţia zilei de 9 mai

În evoluţia milenară a poporului român, evenimentele de la 9 mai 1877 şi 9 mai 1945, precum şi Ziua Europei, se înscriu ca momente...

8 ŞI 9 MAI 1945 – ÎNCHEIEREA CELUI DE AL DOILEA RĂZBOI MONDIAL ÎN EUROPA

Anul acesta, la data de 9 mai se împlinesc 76 de ani de la marea victorie împotriva Germaniei naziste. Către sfârşitul primei decade a...

Nordul Greciei, hub energetic al Europei?

Într-un context internaţional în continuă schimbare, energia este declarată o prioritate şi funcţionează ca un catalizator pentru evoluţii în mai multe niveluri. Având în...

Atâta timp cât Dodon va fi în libertate, Moldova nu va avea liniște și pace

Pe ultima sută de metri, cum se vede, și cu câteva zile înainte de a i se pecetlui „obștescul” sfârșit al legislativului de la...