28.9 C
Ploiești
duminică, 25 iulie, 2021
Acasă Editorial Strigoii

Strigoii

-Hhhh! Ssss! Aaaa! Bine ați revenit din vacanță, strigoii mei! Numele meu este Sugsângeanu Marcel și vă voi fi diriginte-strigoi pentru următorii ani. Sunt exigent, dur, al dracu’ și nu accept în clasa mea decât copii strigoi răi. E clar? Hhhh!
-Nuuu! E clar!!! Sssss!
-Așa vă vreau! Răi. Iar acum vreau să vă ridicați pe rând în colțul din tavan, de la fereastră, să vă prezentați și să îmi spuneți ce vreți să faceți cel mai rău pentru a ajunge strigoi-șef de clasă. Hhhh!
-Ssss, Șsss…Numele meu este Saresângepepereți Barna și o să fiu cel mai rău strigoi. O să îi bag în puscărie pe toți, o să le sug averile și o să dau grade de strigoi tuturor celor care vor suge sângele vinovat al dușmanilor. Ssss!
-Hhhh! Bravo, răutate mică ce ești! Următorul.
-Aaaahhhh! Eu sunt Strigoica Viorica și mă trag din neamul lui Ciumairoșu. Asta ar trebui să vă spună tot despre cât de rea pot să fiu, mai ales că știți toți cum mi-am făcut în sânge dușmanii de lângă mine. Ce să mai, sunt mai rea ca cea mai rea. Și vă promit că nu mă las până nu termin de supt tot ce e de supt!
-Hhhh! Ok…următorul!

-Hhhaaaiiillll! Mă numesc Klaus SS Distroid și vă jur pe morții mei cei vii că nu va rămâne piatră de mormânt nemișcată în căutarea averilor furate și nici urmă de corupt necercetată. Iar toți vor fi arși de vii în piața de la Sibiu.
-Hhhh! Tu nu ai fost cumva strigoiul-șef de clasă în ultimii ani?
-Ssss! Ba da…
-Șșșșiiii de ce n-ai făcut asta până acum? Ce te-a oprit, neputinciosule!?
-Aaahhh! Nu am avut timp…pentru că la mine timpul se mișcă altfel….Dar acum știu ce am de făcut ca să fiu cel mai rău strigoi pe care l-a avut vreodată scoala asta! O să mor cu toți de gât. Sssss!
-Am înțelessss! Nu te cred dar îmi ajunge. Următorii vor scrie pe o foaie de hârtie tot ce pot mai rău să facă iar, la final, voi decide ca cel ce va avea mai multe bife cu sânge să treacă în fața clasei și să facă o demonstrație despre cât de mult își dorește să fie strigoi-șef de clasă. Până atunci, cu toții, la supt! Hhhh!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Articole recente

Alegeri cruciale în Republica Moldova

    Moment aproape crucial, în Republica Moldova, duminică, 11 iulie, când au loc alegerile anticipate parlamentare. Basarabenii de peste Prut și cei aflați...

Mozaic de Ateliere – Ediția a V-a a adus în Ploieşti

Ploieştenii Cristina Cochinescu, Mădălina Corciu şi Răzvan Stănciulescu, cunoscuți pentru implicarea lor în comunitate, au pus bazele Asociației Mozaic Comunitar. Entitatea nou-înființată îşi propune...

Semnificaţia zilei de 9 mai

În evoluţia milenară a poporului român, evenimentele de la 9 mai 1877 şi 9 mai 1945, precum şi Ziua Europei, se înscriu ca momente...