20 C
Ploiești
sâmbătă, 13 august, 2022
Acasă Editorial SPORTUL DE MASĂ? CA MORTUL, PE MASĂ!

SPORTUL DE MASĂ? CA MORTUL, PE MASĂ!

Nu cred să fi fost român care să nu se fi bucurat de reușita tânărului Popovici, devenit multiplu medaliat la campionatele mondiale de înot, atât la copii cât și la seniori.
Cine zice însă că este o performanță la care ne așteptam, îl face sigur să roșească până și pe Pinochio.
Dacă în primii zece ani după Revoluție, lucrurile au mers din inerție, existând un mecanism de atragere și pregătire a copiilor către și pentru sport, acum, la 30 de ani depărtare, putem declara cu acte în regulă că SPORTUL DE MASĂ a murit.
Nimic nou, nu!?
Iar performanțele care mai apar, ici-colo, din ani în ani, sunt spasme ale cadavrului îmbrăcat în șort și tricou cu tricolor.
Vorbim azi de efortul exclusiv al părinților. Sacrificii financiare și de timp care pe alții sigur i-ar fi secat. Aici însă, din fericire, a fost un rezultat mare și care a meritat tot efortul de pe lume.
Ce te faci însă cu ceilalți copii care nu ajung nici pe departe la o asemenea performanță!? Bag mâna în foc că nu îi bagă nimeni în seamă.
Uitați-vă la marea majoritate a cluburilor sportive ale municipalităților, județene ori care țin de ministerul sporturilor. Sunt goale sau aproape goale. Mai mulți directori, secretare, adjuncți și antrenori decât copii. Bugetele, mai mari pentru salarii decât pentru premii și atragerea de “puiet”. Dacă îi întrebi pe cei plătiți să facă ceva în sensul ăsta, o să îți spună că n-au cu ce și nici cu cine.
GREȘIT!
Copii sunt, chef de joacă este și o să fie cât va fi și Pământul, legende avem, istorie avem, slavă Domnului!
Altceva lipsește. O viziune clară a ceea ce este de făcut cu sportul de masă și cum să re-atragem lumea în sală.
Și nu accept aceleași mizerii de campanii cu spoturi/reclame guvernamentale de hrănit câteva antene, promovate la TV, de genul “Beți zilnic doi litri de lichide!”.
Este nevoie de un plan pus pe hârtie, pe termen mediu și lung, cu oameni care înseamnă ceva pentru conștiința publică, cu mesaje clare și credibile, cu mers din școală în școală, cu competiții cât mai multe și cu premii de bun simț…cu…cu. Nu CUCU’!, ca până acum!
Nu mai are rost să amintesc de Doroftei, Tamara, Belu, Diaconu și câte alte mari embleme care pot fi atrase, nu ținute în ignoranță sau, mai rău, alungate.
Iar ce este și mai de ocară, e că punem lacăt pe ușile sălilor de sport, ca să nu stricăm parchetul. Să nu consumăm curentul. Să nu rupem plasele. Asta, deși Guvernul Năstase a umplut țara de săli de sport, pe lângă școli, care stau degeaba, păzite strașnic ca nu cumva să le “violeze” careva, doar când și când mai auzindu-se câte o minge bătută în ele.
Ce să mai zic de bazinele de înot!?
Ruine și promisiuni…DEȘARTE!

Editorial de Marius Marinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Articole recente

Investigații gratuite, în Ploiești, pentru depistarea cancerului de col uterin

Primăria Ploiești a încheiat un protocol de colaborare cu Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu -Rusescu” (INSMC), Asociația „Centrul de Dezvoltare Curriculară...

11 zile fără apă caldă, în Ploiești

Soluții? Ce zice Consiliul Județean Prahova contestă Primăria Ploiești. Invers nu se poate, fiindcă primăria profită de faptul că n-are niciun rol legal în...

Fotbal / Petrolul Ploiești, prima victorie în Superligă: 1-0 la Mediaș, cu U Cluj; să vină Rapid!

Petrolul Ploiești a reușit vineri, în etapa a patra din Superligă, prima victorie stagională, 1-0 la Mediaș, în fața Universității Cluj-Napoca, partida fiind decisă...

Percheziții la persoane bănuite de evaziune fiscală. 40 de persoane au fost conduse la audieri

Procurorii din cadrul Parchetului Curții de Apel Ploiești, împreună cu poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova,...

Când rânjesc dulăii, latră și cățeii…

La un an de la investirea sa (6 august 2021), Guvernul Gavrilița nu prezentase încă un raport în plenul legislativului de la Chișinău, dând...

NU VREAU SĂ MĂ ANGAJEZ LA STAT!

Zilele astea, mai precis de la 1 august, a intrat în vigoare o nouă mărire a salariului bugetarilor, de minim 15 la sută. Nu...