joi , 23 ianuarie 2020
Home / Actualitate / Soferii care incalca legile de circulatie vor avea surpriza sa primeasca amenzi mult mai mari, incepand cu 2020.

Soferii care incalca legile de circulatie vor avea surpriza sa primeasca amenzi mult mai mari, incepand cu 2020.

Odata cu intrarea in noul an, amenzile rutiere au crescut cu aproape 50%. De vina este legea promulgata de PSD in urma cu mai bine de un an, pe care noul guvern liberal a incercat in zadar sa o blocheze. Ar fi reusit, daca nu ar fi fost tot politicienii social-democrati.

Povestea a inceput in urma cu mai bine de un an, cand guvernul PSD de la acea vreme a propus ca valoarea amenzilor sa creasca la 10% din valoarea salariului minim, adica 223 de lei. Constienti ca aceasta schimbare le va indeparta din electorat, politicienii social-democrati au votat atunci inghetarea punctului de amenda la valoarea de dinaintea aprobarii legii, respectiv 145 de lei.

Acelasi lucru l-a incercat si noul guvern la finalul anului trecut, insa, de aceasta data, politicienii PSD au depus contestatie la Curtea Constitutionala. Astfel se face ca legea propusa la inceputul anului trecut a intrat in vigoare in prima zi a lui 2020.

Asadar, punctul de amenda valoreaza de acum 223 de lei, cu 78 de lei mai mult decât in 2019, reprezentand o crestere de mai bine de 50 de procente.

Check Also

SUA: Vladimir Plahotniuc indezirabil. Igor Dodon acceptabil?

Decizia SUA de a-l declara pe Vladimir Plahotniuc indezirabil pe teritoriul acestui stat, după ce …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *