fbpx
marți , 26 mai 2020
Home / Sport / Simona Halep, regina inimilor noastre, a făcut cel mai așteptat anunț pe pământ românesc

Simona Halep, regina inimilor noastre, a făcut cel mai așteptat anunț pe pământ românesc

Cel mai valoros sportiv al României din ultimii ani ne promite că se va bate pentru o medalie de aur la olimpiada de la Tokyo, de la anul!

Simona Halep

Vânt puternic pe aeroportul Henry Coandă. Zi de grație 15 iulie 2019, ora 17. Aeronava British Airways trage aproape de covorul roșu, ținut de câteva pietricele să nu devină unul zburător.
Când ușa se deschide, parcă și norii stau pe loc. Cu privirea clară, senină, proaspătă ca a unui copil, cu păru-i răvășit, Simona Halep pășește hotărât. Îmbrăcată în alb și cu prețiosul trofeu abia câștigat la purtător, Simona le oferă românilor un zâmbet larg… Ce bucurie!

E acoperită de buchete imense de flori pe care nu reușește să le cuprindă, iar unul este de la președintele României. Klaus Iohannis nu i-a făcut onoarea de a o întâmpina, chiar dacă un ambasador mai bun ca Simona, România nu are.
Ceilalți însă, de la ministrul sportului, la unii politicieni și alte personaje care bagă mereu capul la poze, sunt toți prezenți. Stau alături de Ion Țiriac, de Ilie Năstase, de Mihai Covaliu, oameni care au aplaudat victoria Simonei la Wimbledon chiar de pe All England Lown Tennis and Croquet Club.
Zâmbete și mulțumiri pentru publicul ei
Simona e aici. Mângâie creștetul unui copil, împarte mulțumiri și stă la poze. În fața microfoanelor, discursul e la fel ca jocul din fața Serenei. Mai bun ca niciodată. Le mulțumește celor care i-au transmis energie și gânduri pozitive, celor care o susțin mereu și celor care au felicitat-o. ”Am simțit mereu că toată lumea e cu mine”, spune fata frumoasă a sportului românesc. Sunt sută la sută convinsă că toți ploieștenii și prahovenii i-au ținut pumnii, împreună cu toată România.
Fabuloasa sportivă răspunde întrebărilor și cumva aduce vorba iar despre copilașii care o vor avea drept model. Campioana le spune că ea a reușit pentru că familia și ea au crezut că se poate. ”Dacă ai încredere, se poate orice”, le transmite Simona, care a ținut prima dată racheta de tenis în mâini la 4 ani și jumătate.
Mărturisește că a fost o onoare să joace în fața familiei regale britanice. Prințesa Kate i-a și adresat câteva mesaje de felicitare și i-a strâns mâna ”reginei” tenisului din acest moment. Ăsta este și farmecul de poveste al Wimbledonului, cu aerul lui aristocrat, istoric și exclusivist.

Decorată de Patriarh și de Iohannis
În timp ce tânăra de 27 de ani își făcea bagajele să se întoarcă acasă, în țară lumea fierbe. Unii s-ar agăța iar de performanța ei uriașă, dar parcă mai bine nu…
Primii care anunță că Simona Halep va fi decorată sunt oamenii Patriarhiei. Pentru performanțe și mai ales pentru mărturisirea credinței creștin-ortodoxe prin simplu fapt că își face mereu semnul crucii înainte și după orice joc, Simona va primi cea mai înaltă distincție acordată mirenilor – Ordinul Crucea Patriarhală.
La scurt timp, vine și din partea biroului prezidențial comunicatul prin care Klaus Iohannis face public faptul că îi va oferi campioanei inimilor românilor Ordinul Național ”Steaua României”.
În fața televizoarelor, românii se întreabă însă dacă dincolo de poleială se va mișca și altceva. Dacă se vor construi terenuri de tenis, cu iarbă, cu zgură, cu ce mai e nevoie. Și dacă se vor elabora strategii și programe care să oprească sportul românesc de pe toboganul pe care alunecă din ce în ce mai repede, de la olimpiadă la olimpiadă.
Simona Halep ne promite că următorul ei obiectiv este o medalie de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Ea cu siguranță va face tot ceea ce este posibil ca să-și țină cuvântul față de țara ei și față de suporteri. Nu i-a dat nimeni nimic gratis și nici ea nu e obligată, e doar o răsplată pentru miile de inimi care au bătut pentru ea la fiecare joc, la fiecare finală. Halep se va ține de cuvânt. Dumneavoastră, domnilor, ce îi promiteți? Ce ne promiteți?

Mariana PODEANU; www.ziarulploiestii.ro

Distribuie:

Check Also

Reportaj inedit handbal: ”Tricolorele”, fără secrete în fața fanilor!

Sportul mondial este paralizat în aceste momente din cauza Pandemiei de Coronavirus și toată lumea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *