7.9 C
Ploiești
joi, 18 aprilie, 2024
spot_img
AcasăEditorialȘI TU MERIȚI!

ȘI TU MERIȚI!

Nu am facut niciodată din bani un scop în sine. Nu trăiesc pentru ei. Banii mă ajută să-mi duc traiul decent și în acord cu efortul depus. Iar până, Doamne ferește!, ne întoarcem la troc ca mod de a ne asigura supraviețuirea, discuția se face in jurul banilor, ca locomotivă a economiei capitaliste. Adică, ei sunt cei care ne asigură o viață civilizată.
Din păcate însă, lumea de azi a făcut din ban un fel de zeu. El face și desface tot. Îndreaptă și strâmbă ce e de neîndreptat și de nestrâmbat.
Iar primii care se închină la zeul BAN sunt tocmai cei care nu-l produc prin muncă și caută să își acopere neputințele cu fișicuri și micimea umană cu case cât mai mari.
Dar tocmai ei ne conduc și dictează cum să ne spolieze de roadele muncii noastre.
Sunt “specialiști” în asta.
Așa am ajuns să dăm socoteală pentru banii pe care îi cheltuim în firme și ca persoane fizice, în timp ce ei nu-și pot justifica veniturile și traiul prea bun.
Justificarea nedreaptă e problema.
Toată viața omului e o mare grijă. Cum să pot să-mi achit taxele și impozitele!?
Din munca ta deja impozitată cumperi un teren, o casă și o mașină și tot din munca ta ești obligat, din prima clipă, să plătești impozite pe ele.
Pui benzină în mașină, plătești accize la carburant. Mergi pe drum, plătești rovinieta. Ieși în trafic, ești obligat la asigurări. La orice tranzacție, statul își ia partea. Nemuncită și pentru care nu primești nimic în schimb.
Bani mulți. Și care se scurg oriunde altundeva numai acolo unde trebuie nu.
Așa e și cu firmele. Faci profit, plătești impozit pe profit. Ești pe pierdere și un control spune că tu ești vinovat de asta plătești și impozit pe pierdere. Asta pentru că unul care n-a adus niciodată bani de acasă pentru ceva, azi te controlează ca funcționar al statului și îți ține socoteală la cheltuieli, ca și cum el sau statul au făcut ceva pentru ca să nu mori, nu mai zic ca să te ajute. După ce plătești impozitul pe profit, când vrei să îl iei acasa, că doar tu l-ai făcut, ești taxat iar. Impozit pe dividende. Mă opresc aici, că mi se urcă sângele la cap.
Ei bine, în atare situație eu consider că tot mecanismul ăsta al statului este o MARE JAPCĂ, pusă în operă tocmai de cei care nu fac, cu adevărat, nimic pentru noi.
Ba, mai mult, prin finanțarea partidelor politice din bani de la buget (hotărâtă tot de ei), noi îi plătim pe ei ca să ne…facă rău.
O lipsă de justă apreciere a valorii muncii noastre.
Sec: o mare bătaie de joc.
Iar eu nu cred, ca și tine, că merităm așa ceva.
Din contră.
MERITĂM RESPECT!

Editorial de Marius Marinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole recente