7.9 C
Ploiești
joi, 18 aprilie, 2024
spot_img
AcasăEditorialȘI CA MINE CRED CĂ-S MULȚI

ȘI CA MINE CRED CĂ-S MULȚI

Fac politică…dar nu militantă, ci politica bunului simt. Adică încerc să analizez tot ceea ce trăiesc într-o singură cheie: e sau nu e de bun-simț ceea ce se întâmplă. Iar când o să apară Partidul Bunului Simț, o să mă înscriu in el.
Nu mă văd într-o sală cu gândul la ce îmi găsesc șefii de pe scenă de lucru, dacă împrăștii flyere sau lipesc afișe, să stau sub o siglă care nu transmite nimic, sau cel mult un scurt “aaa!…deci asta a vrut sa zică autorul când a făcut o…nucă!?”, și nici nu pot să vorbesc ca ei…mult, să nu spun nimic concret și să ocolesc abil toate acuzele de bun-simț ale celorlalți, nemembri de partid.
Am văzut, ca și voi, cum a început circul. Că, sincer vă spun, nu înțeleg termenul de campanie electorală. Parcă ar începe recoltarea rapiței sau a mazării, ori e vreo mărșăluire spre atingerea unui țel.
E același bâlci, cu aceleași personaje. Aceleași acuze, cu aceleași anchetări, de genul care pe care. Aceleași baliverne rostite pe aceleași tonuri. Aceleași și aceiași.
Nu mai e Vadim, e Simion, nu mai e Năstase, e Ciolacu, nu mai e Câmpeanu, e Ciucă…Acum, că i-am enumerat, parcă chiar e mult-mult mai rău!…
Un lucru însă nu s-a schimbat. Lipsa bunului-simț!
Ei, aici m-au pierdut.
Nimic din ceea ce zic și fac nu arată a ne-abuzare a normalului.
Măi, oameni buni! Măi, fraților!
Voi înțelegeți că nu mai atingeți nici măcar cu un capăt de ață noțiunea de bun-simț?
Sunt oameni care din bun-simț nu vă spun în față ceea ce cred despre voi.
Pentru că părinții lor, ei și copiii lor au fost educați cu bun-simț. Și speră! Speră că o să vă dați seama că tot ceea ce faceţi nu e de bun-simţ.
Nu e de bun-simț să taxați și să suprataxați munca oamenilor, nu e de bun-simț să cocoșați privații cu biruri, nu e bun simţ să țineți profesorii într-un sistem de învățământ nereformat de 50 de ani şi subfinanțat, nu e de bun-simț să nu construim un spital de stat în 30 de ani, în timp ce voi nu aveți bun simț şi vă dați salarii şi pensii nemuncite, vă dați funcții între voi…vă, vă, vă!!!
Ăsta cred că e motivul pentru care oamenii nu se implică în politică. Pentru că nu se regăsesc între voi.
Nici nu știu dacă i-ați accepta printre voi.
E trist. Al naibii de trist.
Spun asta, pentru că am tot auzit zilele astea expresia “Implica-te! Altfel, tot tu pierzi!”
Așa este! Pierd, ca și până acum. Ca majoritatea celor care nu se regăsesc între cei care fac politică de 30 de ani.
Dar prefer să pierd, decât să cedez în fața lipsei de bun-simț. Prefer să muncesc mai mult, decât să devin un atârnător. Mai bine risc, decât să mă blazez. Aleg să fiu ca marea majoritate a celor care se rușinează.
Deocamdată, așa văd eu să mă implic!
Și când se va înființa partidul meu, o să mă vedeți în el. Iar ăla n-o să se numească decât așa: PARTIDUL BUNULUI SIMȚ.

Editorial de Marius Marinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole recente