7.9 C
Ploiești
joi, 18 aprilie, 2024
spot_img
AcasăActualitateS-a lansat licitația pentru varianta ocolitoare Bușteni-Azuga

S-a lansat licitația pentru varianta ocolitoare Bușteni-Azuga

Consiliul Județean Prahova a lansat licitația pentru proiectul denumit „acces rutier complementar descărcare A3, Azuga-Bușteni“ sau, mai pe scurt, centura sau varianta ocolitoare pe Valea superioară a Prahovei, în dreptul orașelor Bușteni și Azuga. Termenul pentru depunerea ofertelor este 23 februarie 2023. Valoarea investiției a fost calculată estimativ la 838 milioane lei, cu o finanțare asigurată de Ministerul Transporturilor, prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., din fonduri europene, prin Programul Operațional de Transport 2021-2027 și un termen de execuție de 3 ani. Centura pe două benzi va avea o lungime de 9,434 Km, iar traseul va începe de la intersecția cu breteaua de descărcare a autostrăzii A3 între Sinaia și Poiana Țapului – DN1 (km. 126+640), având finalul în Azuga, la intrare în DN1 (km. 136 +100 prin stânga).
Lucrările presupun: construcția părții carosabile, 1 semitunel, 1 viaduct, 11 poduri peste râul Prahova, 2 pasaje subterane, 2 pasaje supraterane, intersecții simple cu străzile locale și giratorii la intersecția cu DN1, lucrări de apărări de maluri, terasamente și de consolidare versanți.
În luna decembrie a anului trecut, Consiliul Județean Prahova a lansat licitația și pentru proiectarea și execuția centurii Comarnic pe DN 1, un proiect preluat de la Ministerul Transporturilor. Ocolitoarea va avea o lungime de 6 kilometri, este proiectată tot la o singură bandă pe sens, cu o durată de execuție de 20 de luni și un cost estimat de aprox. 250 milioane lei.

Articol de Elena Șerban

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole recente