3.3 C
Ploiești
marți, 28 noiembrie, 2023
spot_img
AcasăOcolul PamantuluiRusia interzice prin lege schimbarea de sex

Rusia interzice prin lege schimbarea de sex

Vladimir Putin a criticat în repetate rânduri, în discursurile sale, modul în care Occidentul tratează comunitatea LGBTZQ. Şi acel climat se respiră şi în Duma Rusă, care a consolidat turnura conservatoare ce a avut loc de ani de zile în ţara euroasiatică, prin aprobarea unei legi care interzice în mod explicit schimbarea de sex. Mai exact, restricţionează operaţiunile de reatribuire a sexului şi împiedică pe cineva să-şi schimbe legal sexul fără o operaţie. Un articol semnat de Alex Bustos, în paginile ziarului spaniol El Periodico.

Conform legii, vor exista unele excepţii din motive medicale. Intervenţia este permisă atunci când există malformaţii genetice sau dezechilibre hormonale care vor permite operarea organelor genitale. Purtătorul de cuvânt al Parlamentului, Viaceslav Volodin, a menţionat, pe Telegram, că această decizie a fost luată, „pentru a proteja cetăţenii şi copiii” şi a descris procesul de reatribuire a genului „calea către degenerarea naţiunii”. El a adăugat că acest lucru este „inacceptabil” în Rusia.
Activiştii pentru drepturile omului au avertizat că acest lucru va creşte numărul operaţiilor clandestine şi al sinuciderilor în rândurile persoanelor transsexuale.
Odată ratificată de Camera Superioară şi de preşedintele Vladimir Putin, care trebuie să semneze legea, cei care şi-au reatribuit sexul nu vor putea adopta copii şi vor vedea cum căsătoriile lor pot fi anulate, dacă unul dintre cei doi soţi şi-a schimbat deja legal sexul.
Reprezentanţii partidului de guvernământ rus vorbesc adesea împotriva a ceea ce ei consideră „valori occidentale”, ceva care include toleranţa faţă de colectivul LGBTQ pe care o consideră o ideologie străină ce ameninţă ceea ce ei văd drept ”valori tradiţionale şi spirituale ruseşti”. Acest punct de vedere este împărtăşit şi de Putin, care, în discursurile sale, a evidenţiat – chiar în momente precum acela al anexării regiunilor ucrainene Herson, Zaporojia, Doneţk şi Luhansk, anexare nerecunoscută de comunitatea internaţională – faptul că în Vest există „tata 1 şi tata 2” şi a reiterat că Rusia vrea să fie mai tradiţională.
În decembrie 2022, Duma însăşi a înăsprit aşa-numita „lege împotriva propagandei homosexuale”, care a limitat toate tipurile de conţinut audiovizual şi scris în care apar personaje homosexuale şi transsexuale, chiar comparând legal homosexualitatea cu pedofilia. Anterior, acest tip de măsură se aplica doar conţinutului destinat minorilor. Când a fost aprobată această lege împotriva aşa-numitei „propagande LGBTQ”, editurile au cerut multor scriitori ruşi contemporani să-şi schimbe cărţile, pentru a le adapta la noul cadru legal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole recente