fbpx
joi , 2 iulie 2020
Home / Actualitate / Robert Glință se pregătește pentru Tokyo…cu un robot!

Robert Glință se pregătește pentru Tokyo…cu un robot!

Robert Glință a trecut la nivelul următor în ceea ce privește pregătirea fizică. Cel mai bun înotător al României l-a avut ca partener de antrenament pe roboțelul humanoid Nao.

Robert Glință, un pasionat al tehnologiei, a făcut cunoștință cu Nao înainte de antrenament. Cei doi au stat de vorbă și au făcut împreună câteva exerciții fizice. Roboțelul l-a învățat mișcări de tai chi, în vreme ce Robert s-a lăudat cu medalia de bronz cucerită la Campionatele Europene în bazin scurt de la Glasgow.

“A fost o experiență inedită, e prima dată când interacționez cu o formă de inteligență artificială. Tai chi este o formă de yoga, o formă de meditație foarte benefică” – Robert Glință, vicecampion european la înot.

Roboții îi vor înlocui pe stewards la JO Tokyo

Robert Glință a luat astfel un prim contact cu atmosfera de la Tokyo. 21 de roboți vor facilita accesul spectatorilor în tribunele Stadionului Național din Tokyo la Jocurile Olimpice.

“Nao cred că e viitorul, sau cel puțin primii pași către un viitor plin de astfel de tehnologie” – Robert Glință, vicecampion european la înot.

Distribuie:

Check Also

A ÎNCEPUT PRIMUL SIMPOZION ONLINE AL FEDERAȚIEI INTERNAȚIONALE DE HANDBAL

Federația Internațională de Handbal a creat Academia Virtuală IHF, un element nou și inovativ pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *