5.1 C
Ploiești
marți, 18 martie, 2025
spot_img
AcasăMozaicMinte, trup, sufletReţete cu plante, legume, fructe şi alimente (II)

Reţete cu plante, legume, fructe şi alimente (II)

Dureri menstruale, crampe

• Rachiu de talpa-ursului
Reţetă: Se pun într-un borcan cu apă (circa 300 ml) 50 grame de talpa-ursului şi se acoperă până sus cu coniac (vinars). Se-nchide bine borcanul şi se ţine 4-6 săptămâni într-un loc însorit, scuturându-l puternic din când în când. Se strecoară apoi rachiul printr-un tifon sau printr-o sită fină şi se toarnă într-o sticlă de culoare închisă, care se astupă bine. Păstrat la răcoare şi întuneric, rachiul de talpa-ursului poate fi folosit câţiva ani.
Mod de folosire: Împotriva durerilor şi a crampelor abdominale din timpul ciclului, se iau 1-2 linguriţe de rachiu curat sau subţiat cu apă.

Hemoragii, scurgeri

• Tinctură de sclipeţi
Reţetă: 100 g pulbere de rădăcină de sclipeţi, 500 ml amestec în părţi egale de apă şi alcool (95 de grade).
Mod de preparare: pulberea se pune într-un recipient de 500 ml, prevăzut cu capac. Deasupra se toarnă amestecul de alcool şi apă, bine scuturat înainte. Recipientul se închide ermetic şi se pune la cald sau la soare, vreme de patru săptămâni. Se scutură din când în când. Tinctura se strecoară apoi prin tifon şi se pune în sticlă de culoare închisă. Ţine câţiva ani.
Mod de folosire: în caz de sângerări puternice şi prelungite se iau (în funcţie de cât suportă stomacul) câte 15 picături de tinctură, diluate în puţină apă, de trei până la cinci ori pe zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole recente