8.2 C
Ploiești
sâmbătă, 7 decembrie, 2024
spot_img
AcasăMozaicMinte, trup, sufletReţete cu plante, legume, fructe şi alimente (I)

Reţete cu plante, legume, fructe şi alimente (I)

Abces
Cataplasmă cu albuş de ou
Multă lume spune că nu trebuie să pui nimic pe un abces, înainte ca el să se spargă. Tratamentul intervine doar când „pielea este ruptă”. Se amestecă sucul extras din 200 g de Pelin cu miere (trebuie să fie de trei ori mai mult lichid decât miere). Se freacă abcesul cu acest amestec, după care se aplică o cataplasmă unsă cu albuş.

Afecţiuni hepatice
* Se macerează vreme de 8 zile, într-un litru de vin alb sau rose, o inimă de lăptucă şi 50 g de rădăcină de pătlagină. Se bea un păhărel dimineaţa, pe stomacul gol. Tratamentul durează 8 zile, timp în care nu se consumă nici un alt fel de alcool.
* Se bea suc de mure.
* Se asezonează toate mâncărurile cu oţet de mere sau se bea oţetul diluat cu apă.
* Se prepară turtiţe de tărâţe amestecate cu apă, hasmaţuchi şi puţin mărar.
* Se aplică cataplasme cu seminţe de in: seminţele se fierb, se presează, se filtrează şi se pun calde, într-un săculeţ de pânză, pe abdomen.
* Se mănâncă pui asezonat cu isop.

Macerat de plante
Reţetă: Se pun 50 g de lemn –dulce, 5 prize de scorţişoară, 200 g de isop şi 150 g de mărar în 3 litri de apă clocotită, se lasă să fiarbă la foc mic 20 de minute. Se iau de pe foc şi se încorporează 10 linguri de miere. Se amestecă până ce se dizolvă mierea. Se toarnă într-un recipient de sticlă cu capac. Nu se strecoară decât pe măsură ce se bea. Doza: o ceaşcă la fiecare masă (dimineaţa, la prânz şi seara), vreme de 9 zile. Pe durata tratamentului, lichidul scade, iar maceratul devine mai concentrat şi mai amar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole recente