12.2 C
Ploiești
duminică, 19 mai, 2024
spot_img
AcasăInterviuRĂZVAN-TOMA STĂNCIULESCU promite ORDINE și PROGRES în Ploiești

RĂZVAN-TOMA STĂNCIULESCU promite ORDINE și PROGRES în Ploiești

Răzvan-Toma Stănciulescu va candida la funcția de primar al orașului Ploiești din partea Partidului Prahova în Acțiune, partid local, deschis oamenilor care nu au mai făcut politică și decis să reprezinte, de aproape, interesele cetățenilor din comunitate. În vârstă de 42 de ani, Stănciulescu este avocat-a patra generație de avocați în familia sa- este căsătorit, are doi copii și, până în prezent, a fost implicat în numeroase acțiuni civice dezvoltate în oraș alături de echipa „Prahova în Acțiune.” E suficient să amintim fie și numai despre „Tocuri pe biciclete”, „Târgul Urban de Ateliere” ori „liceeni @work” etc. Sau, recent, dacă ați remarcat în oraș câteva zone insalubre înfrumusețate (strada Basarabilor, de exemplu), să știți că e o acțiune marca Stănciulescu și „Prahova în Acțiune”. La fel de important este că, partidul neavând subvenții de la stat, precum formațiunile politice parlamentare, Răzvan-Toma Stănciulescu își finanțează campania electorală integral din propriul său buzunar!

-Cu ce m-ați convinge pe mine, ploieștean (la modul generic), ca dintre cei opt candidați la funcția de primar al Ploieștiului să vă votez pe dvs.?
-V-aș convinge cu programul pe care îl propun pentru Ploiești (disponibil pe www.mergcustanciulescu.ro ), pe care l-am conceput pe baza nevoilor cetățenilor și a necesității ca Ploieștiul să își găsească poziția pe care o merită printre orașele de top ale României. V-aș convinge cu faptul că sunt singurul reprezentant al unei forțe politice locale, de centru, care răspunde direct cetățenilor, fără a putea da vina pe conducerea mai-marilor de la București pentru nerealizări. V-aș convinge cu numele de Stănciulescu și cu faptul că sunt urmaș al unei familii care a contribuit la dezvoltarea orașului, implicându-se civic (străbunicul din partea mamei, Gheorghe Nasopol, a fost consilier local și viceprimar al Ploieștiul în perioada interbelică). V-aș convinge cu activitatea civică din ultimii trei ani, atât cea individuală, cât și cea de Președinte al Asociației Prahova în Acțiune, prin care am derulat zeci proiecte educative și evenimente care au dat culoare orașului. Și dacă nu v-am convins, înseamnă că nu aveți buletin de Ploiești!
-Care este deviza sub care candidați?
-Ordine și Progres, două lucruri de care Ploieștiul are mare nevoie acum!
-Am reținut că nu doriți să faceți o campanie bazată pe atacuri la adresa contracandidaților, ci una pozitivă, pe idei, proiecte. Ce veți face dacă nu veți avea unde să vă exprimați aceste idei și dacă ceilalți șapte competitori vor merge pe campanie negativă și nu vor răspunde dorinței dvs. de a discuta despre proiecte?
-Voi continua, deoarece „a face politică în mod pozitiv” este unul dintre principiile de la care am pornit acest proiect politic. Mai mult, eu mă adresez concetățenilor mei, nu contracandidaților.
-Sunteți ploieștean la a patra generație. Spuneți, vă rog, trei lucruri care vă plac în Ploiești, așa cum este orașul astăzi.
-Corectez, sunt ploieștean la a 5-a generație și avocat la a 4-a. Familia mea s-a stabilit în Ploiești la mijlocul anilor 1800. Sunt multe lucruri care îmi plac, însă voi menționa tradiția petrolieră, oamenii care au făcut Ploieștiul faimos și toamna pe „Bulevardul Castanilor”.
-Și trei lucruri care nu vă plac și pe care vreți să le corectați?
-Avem foarte multe probleme și le putem rezolva pe toate, însă, pentru a menționa 3 din cele 15 teme principale detaliate în programul meu, după problemele legate de poluare, ar fi:
1. Ordinea publică și curățenia;
2. Accelerarea investițiilor în infrastructură, în spațiile verzi și în locurile de joacă – prin fonduri europene;
3. Accentuarea identității orașului în scop turistic și relansarea sportului de masă și a evenimentelor care să dea viață cartierelor orașului.
-Credeți că Ploieștiul are nevoie de proiecte gigantice sau mai degrabă de lucruri simple, care ne afectează viața socială, gen curățenie, parcări, asfalt bun etc.?
-Ploieștiul are nevoie și de proiecte mici, cât și de unele mai mari, ca de exemplu pasaje subterane care să preia traficul din zona centrală și un pasaj la Gara de Sud, pentru o mai bună legătură cu cartierul Bariera București. Cu toate acestea, proiectele mici se pot realiza rapid și au impact imediat. Vestea bună este că, indiferent de dimensiune, aceste proiecte pot fi pornite simultan!
-Ce ar trebui să facă un primar în relația cu ploieștenii? Până acum sunt unii care s-au închis în birouri, s-au ferecat sub șapte lacăte, să nu cumva să fie deranjați, au devenit inabordabili!
-Primarul ar trebui să fie echilibrat, înțelegător, transparent, ferm și permanent în contact cu oamenii, să fie un exemplu pentru fiecare cetățean și să îi motiveze pe aceștia să fie activi civic.
-Am o întrebare care mă interesează direct: dacă veți ajunge primar, în pasajul pietonal „Nichita Stănescu” veți păstra proiectul de acum, care prevede amenajarea unor terase de vară sau veți readuce anticariatul, mă rog, cartea în spațiul liber?
-Nici una, nici alta. Parcurile noastre, inclusiv Parcul Nichita Stănescu, trebuie regândite și modernizate pentru a fi
într-adevăr zone în care să-ți petreci timpul și nu doar zone cu verdeață prin care să treci. Odată reamenajate, spațiile comerciale și afacerile din zonă se vor reorienta în mod natural. O problemă în dezvoltarea firească a acestei zone o reprezintă sediilor partidelor, care – din foarte multe puncte de vedere, nu mai trebuie să fie prezente în zona centrală a orașului.
-Care ar fi primele lucruri pe care le-ați face în Ploiești?
-Ordine și curățenie, pe stradă și în Primărie.
-Dvs. reprezentați un partid local. Ce garanții puteți oferi că mâine-poimâine nu veți deveni politicieni precum cei pe care i-am avut 30 de ani-mă rog, aproape- cu interese de grup, a căror primă grijă este să „aranjeze” clientela în posturi și contracte pentru prieteni?
– Garanțiile sunt numele meu și istoria familiei mele în acest oraș, fiecare membru al echipei mele de consilieri și membrii Partidului Prahova în Acțiune-care și-au pus toată încrederea în mine, dar și fiecare vot pe care îl voi primi de la ploieșteni.10

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole recente