fbpx
joi , 2 iulie 2020
Home / Actualitate / Raliul Dakar intra din 2020 intr-o noua era, iar trei romani se vor afla la startul celui mai dur rally-raid din lume.

Raliul Dakar intra din 2020 intr-o noua era, iar trei romani se vor afla la startul celui mai dur rally-raid din lume.

Emmanuel Gyenes, Macel Butuza si Dragos Razvan Buran sunt cei trei romani care vor lua startul in 2020 in cel mai dur rally-raid din lume, Dakar. Primii doi vor concura pe motociclete, iar ultimul va fi copilot in competitia destinata camioanelor.

Aflat la al zecelea sau start in Raliul Dakar, “Many” Gyenes este cel mai experimentat dintre romanii prezenti la start in acest an. Dublu campion al clasei Maraton, Gyenes incearca sa isi ia revansa pentru editia ratata de anul trecut, cand a fost nevoit sa abandoneze in etapa a opta. Altfel, Many se poate lauda cu prestatii remarcabile in cel mai tare raliul de pe mapamond. Cea mai buna performanta a obtinut-o in 2016, cand a terminat pe locul 14 la general. Riderul echipei Autonet va incerca sa isi treaca in acest an al treilea titlu la clasa maraton, dar mai puncteaza si la clasa Malle Moto.

Marcel Butuza se afla si el la cea de-a saptea participare la Dakar si revine acum dupa o absenta de trei ani. Obiectivul este sa obtina in 2020 cea mai buna clasare a sa la Dakar, ceea ce ar insemna cel putin locul 43. Altfel, din cele sase participari precedente, Butuza a reusit sa termine raliul de trei ori. In 2017, la ultima sa participare, riderul de la Vectra Racing a terminat pe pozitia 71.

Nu in ultimul rand, vorbim si despre Dragos Razvan Buran, care se afla la cea de-a doua participare la Raliul Dakar. El ii va fi copilot in acest an italianului Cesare Gianfranco Rickler del Mare, in proba de camioane. Obiectivul romanului este ca in acest an sa termine competitia, pe care anul trecut a abandonat-o.

Cum spuneam, 2020 marcheaza startul unei noi ere in Raliul Dakar. Pentru prima oara in istorie, competitia va avea loc in Asia. Cursa se va disputa in Arabia Saudita, startul fiind programat pe 5 ianuarie, la Jeddah. Echipajele se vor intrece timp de 12 zile, pe un traseu lung de 7.500 de kilometri, finishul fiind programat pe 17 ianuarie, la Qiddiya, langa Ryiadh.

Competitia din 2020 aduce la start cateva nume emblematice din lumea automobilismului. Cel mai important este fara indoiala spaniolul Fernando Alonso, care il va avea copilor pe multiplul campion de la clasa moto, Marc Coma. De asemenea, pe lista de start la clasa auto se vor mai regasi, printre altii, Carlos Sainz (campion la Dakar in 2010 si 2018), Nasser Al Attiyah (campion in 2011, 2015 si 2019), Nani Roma (campion in 2004 la clasa moto si in 2014 la clasa auto) sau Stephane Peterhansel (14 titluri de campion in Dakar, 7 la clasa moto si 7 la clasa auto).

Distribuie:

Check Also

A ÎNCEPUT PRIMUL SIMPOZION ONLINE AL FEDERAȚIEI INTERNAȚIONALE DE HANDBAL

Federația Internațională de Handbal a creat Academia Virtuală IHF, un element nou și inovativ pentru …

One comment

  1. Buna ziua…
    sunt Buran Dragos si as vrea sa va intreb de unde aveti informațiile pe care le publicați , si cine le verifica
    Sunt foarte bucuros ca întâmplator am dat peste acest articol si nu va mint, am ramas surprins…. mai ales citind “ Obiectivul romanului este ca in acest an sa termine competitia, pe care anul trecut a abandonat-o.”
    As vrea sa va precizez…. cu modestie, ca nu am “ abandonat-o… Ba chiar am terminat-o… Ba chiar am fost singurul echipaj pe camion de asistenta, medaliat… in istoria Dakarului…
    Deci, sunt bucuros c ati scris acest articol… dar cred ca este gresit…🤭

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *