0.5 C
Ploiești
miercuri, 27 ianuarie, 2021
Acasă Mozaic Minte, trup, suflet Răchită despre Rădoi: ”Nu-i mai urez niciodată înainte de meci succes...

Răchită despre Rădoi: ”Nu-i mai urez niciodată înainte de meci succes lui Rădoi!

Și dacă vă pregătiți să incendiați Internetul și să vă gândiți că Vivi Răchită e la cuțite cu fostul coleg de linie din defensiva Stelei, vă rog să vă opriți. Și să citiți ceea ce spune Vivi despre Mirel Rădoi selecționerul, Mirel Rădoi caracterul și Mirel Rădoi omul de echipă. Și eu l-am cunoscut și am lucrat ani buni, și deși n-a fost chimie între noi, întotdeauna l-am apreciat. E un gladiator și se pare că naționala României, căci despre ea vorbim astăzi, lăsăm puțin Petrolul în stand by, naționala României arată bine cu Rădoi pe bancă. Desigur, că sunt multe de pus la punct, inclusiv la autoritate, e ceva acolo, antrenorul se poartă cu mănuși cu jucătorii, jucătorii merg pe vârfuri, în fine, se poate corecta. E bine că avem viitor.

– Vivi, cum ți se pare că arată naționala României pregătită de Mirel Rădoi? Ce plusuri si ce minusuri sunt după două meciuri?
Arată bine. Arată a echipă națională, în sensul că fiecare jucător, făcând o comparație cu primul meci al lui Daum, joacă pe postul pe care dă cel mai bun randament. Prima impresie este că avem un viitor. Ca plus ar fi ca am marcat în ambele meciuri, iar minus că am primit goluri, nu? 🙂 Să fim mai atenți pe faza defensivă…
– Au fost voci care s-au ridicat ba că de ce Ianis Hagi pe bancă, ba că de ce discursul de după victorie e prea servil – adică vezi-Doamne de ce la victorie să fie doar meritul jucătorilor și la eșec, vina staff-ului. Tu de care parte ești?
De partea lui Mirel. Pentru că îl cunosc foarte bine și știu că spune lucrurilor pe nume. Mai știu că atunci când echipa câștigă, tot meritul îl alocă jucatorilor și, în schimb, își asumă eșecurile, numai un lider poate să facă acest lucru.
-Dar să lăsăm analizele deoparte, vreau să vorbim puțin despre fostul tău coleg de vestiar Mirel Rădoi… Mai ții minte cum era când a intrat prima dată în vestiar la Steaua?
Eu am venit a treia oară la Steaua în 2003, Mirel era deja acolo. Era căpitanul echipei, iar în scurt timp am devenit eu al doilea capitan. Am făcut cuplu cu Mirel ca fundași centrali, am încercat și cred că am reușit să-l poziționez prin experiența mea, destul de bine în teren, și îmi aduc aminte că, deși fiind la o vârstă fragedă, era o personalitate în vestiar.
-Cum a fost ascensiunea lui? S-a datorat cuiva sau pur și simplu s-a impus el, ca personalitate?
Fără să fie adus de Victor Pițurcă, nu avea cum să se afirme. Dar valoarea și caracterul lui îl poziționau ca un jucător exponențial al fotbalului romanesc.
-Nu vreau să-l vorbești de rău sau să dai din casă. Dar ce ciudățenii are personajul Mirel Rădoi?
Fiind oltean, încăpățânarea este la cote maxime. Dar, la Mirel, principala calitate este spiritul de echipă și leadership-ul pregnant pe care îl emană.
-Chiar, apropos, nici nu știu în ce relații sunteți… mai vorbiți, ați mai vorbit după ce tu ai plecat de acolo?
Am vorbit, chiar daca el a fost plecat. Chiar înainte de meciul cu Irlanda de Nord, la ora 8 dimineața, i-am dat un mesaj urându-i „Baftă”, iar el mi-a și raspuns. Mirat, i-am dat mesaj înapoi că „Nu dormi?”, după care mi-a spus că are emoții și se gândește numai la meciul din seara aceea. După meciul din Austria, i-am dat mesaj spunându-i că nu o să-i mai dau vreodată mesaj înainte de meci pentru că nu a fost de bun augur, se pare.
-Te știu un om franc, sincer, și de asta te întreb… Care crezi că e marele atu al lui Rădoi, ca selecționer, și care crezi că e principala lui slăbiciune?
Marele lui atu este faptul că a fost un jucator mare al echipei naționale, care a dat dovada de putere de muncă, de luptă, și jucatorii actuali ai echipei naționale, care au crescut văzându-l cum joacă, cred că nu au cum să nu dea totul pentru echipa națională. Minus, dacă putem să-i spunem așa, este faptul că este foarte tânăr și că îi lipsește experiența de selecționer la echipa mare.
-Și vreau sa te mai întreb o ultimă chestiune. Ciprian Tătărușanu a avut o exprimare uluitoare la conferința de dinaintea meciului cu Austria. A spus că nu-l interesează ce cred suporterii români, el fiind îmbrăcat în treningul echipei naționale. Ce ai fi făcut tu, în locul lui Rădoi, în această situație?
Eu cred ca Mirel a avut o discuție cu Ciprian, care este al 2-lea căpitan al echipei naționale, și sunt convins că Tătărușanu și-a reconsiderat pozitia vis-a-vis de suporterii echipei naționale și că a fost o declarație nefericită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Articole recente

Ţara in care a apărut democraţia. 20 de curiozităţi despre Grecia

Grecia este ţara cu peste 2.000 de insule insorite şi iubite de turişti, poartă numele oficial de Republica Elenă. 1. Limba greacă este unică şi...

Whittier – Oraşul unde toată populaţia locuieşte în aceeaşi clădire

Populaţia oraşului Whittier, Alaska, locuieşte în aceeaşi “casă”. Singura clădire, cunoscută sub numele de Turnurile Begich, are 14 etaje şi funcţionează ca un oraş...

24 IANUARIE – EVENIMENT CU O DEOSEBITĂ SEMNIFICAŢIE ISTORICĂ

24 Ianuarie 1859 - Unirea Principatelor Române Anul acesta sărbătorim 162 de ani de la Unirea Principatelor Române, în contextul continuării acţiunilor instructiv-educative dedicate Centenarului...

CUM ÎI PROTEJEZI PE PRICHINDEI

N-ai cum să-ţi creşti copilul sub un clopot de sticlă, oricât ai dori să-l aperi de relele din lumea înconjurătoare. Când vine însă vorba...

Casă mistuită de flăcări la Urlați

Pompierii militari au fost în alertă după ce un incendiu violent a izbucnit la o locuință situată pe strada Arioneștii Noi din localitatea Urlați....