joi , 27 februarie 2020
Home / Actualitate / PSD și PNL se bat, la Ploiești, în… regulamente pentru parcări

PSD și PNL se bat, la Ploiești, în… regulamente pentru parcări

Războiul prostesc politic dintre consilierii municipali ai majorității PSD-ALDE, pe de o parte și aleșii PNL, pe de altă parte (cei ai PMP au înclinat balanța în favoarea unora sau altora), apoi războiul dintre executivul PNL și al PSD din interiorul Primăriei Ploiești, cu extensie la societățile din subordinea Consiliului Local Ploiești, nu mai are nicio limită. În ultimii aproape 4 ani am putea spune că, de fapt, el a paralizat orașul, blocând investiții, inițiative, funcționarea în limite decente a urbei! Dacă pentru așa ceva au fost și sunt plătiți, e vremea ca toți, fără excepție, să dea socoteală la viitoarele alegeri locale. Zicem și noi… Mira-ne-am să fie așa!

 

Ultima ispravă este legată de Regulamentul de înființare, atribuire, folosire, organizare și funcționare a locurilor de parcare de pe lângă blocuri. Ei bine, unii s-au crezut mai deștepți decât ceilalți. Nu au lucrat împreună, pentru binele ploieștenilor, bine pe care nu mai prididesc să-l invoce, ci au vrut ca fiecare facțiune politică să aibă propriul regulament: consilierii PSD, în frunte cu viceprimarul Mihai Ganea, sprijiniți de aleșii ALDE, au conceput varianta lor, considerată a fi cea mai bună, dar care a ocolit dezbaterea publică; consilierii PNL, sub comanda primarului Adrian Dobre, au lucrat la altă variantă, considerată și ea cea mai bună, care a parcurs etapa obligatorie de dezbatere publică. Regulamentul PNL a stat mult și bine pe lista de așteptare. Prin forța majorității de care dispune în CL, aleșii locali PSD-ALDE au votat, anul trecut, propria varianta (HCL 521/19 decembrie 2019).
Primarul Dobre propune abrogarea HCL-ului „prost”
Acum, în ianuarie, ce să credeți, primarul Adrian Dobre propune abrogarea hotărârii pe motiv că nu poate fi aplicată și oricum regulamentul este unul prost, neoperabil, care ar fi creat nu știm care haos între deținătorii de mașini care locuiesc la bloc. Ce zice Dobre? Păi, să aflăm: „Haosul generat de HCL-ul promovat de PSD-ALDE privind parcările de condominiu arată incompetența profundă și reaua-voință a acestor oameni. De ce spun rea-voință? Pentru că anterior proiectului PSD, am întocmit un regulament pentru parcări pe care l-am supus dezbaterii publice, la sala Europa, unde au participat președinți de asociații, ONG-uri, presa etc. Recomandările celor prezenți în sală, dar și cele ale ploieștenilor, care au ales să trimită sugestiile prin e-mail, au fost incluse în proiect. Am propus Consiliului Local să voteze proiectul după ce acesta a trecut și prin faza de transparență decizională. Regulamentul a fost refuzat de majoritatea PSD-ALDE în mai multe rânduri, fără argumente logice.
Ulterior, PSD-ALDE a încropit un proiect care, după cum vedeți și dvs., generează numai probleme și haos. Soluția nu este să stăm până la calendele grecești cu un act normativ prost întocmit și care nu poate fi aplicat. Propun o soluție în trei pași: abrogarea HCL 521/2019; adoptarea regulamentului (n.n.-varianta PNL) pe care l-am propus încă din martie 2019, care s-a aflat în dezbatere publică și la care am primit feedback favorabil din partea ploieștenilor; aplicarea măsurilor din regulamentul propus de mine astfel încât să eliberăm trotuarele și locurile de parcare de mașinile mari care ocupă mai multe locuri și de rable. Drept urmare, la prima ședință de Consiliu Local, voi reveni pe ordinea de zi cu proiectul privind regulamentul de parcări.”
UAP recunoaște că regulamentul PSD este neoperabil
Regulamentul aprobat se pare că are câteve hibe. Despre ele nu ne vorbesc inițiatorii, ci Uniunea Asociatiilor de Proprietari Prahova, care a anunțat deja „amânarea depunerii documentelor pentru parcări”.
Într-un comunicat de presă, UAP spune, după ce a avut loc o întâlnire între președintele UAP și viceprimarul Ganea (scuzați conținutul repetabil): „În urma discuțiilor s-a stabilit că, în prima fază, se va trece la inventarierea și stabilirea regimului juridic al terenurilor arondate asociațiilor de proprietari, urmând ca, pe măsura finalizării acestei proceduri, asociațiile să fie anunțate de catre SGU, pentru a depune documentațiile aferente obținerii locurilor de parcare, conform HCL 521/2019. Prin urmare, depunerea documentațiilor, conform art. 12 din HCL 521/2019, se amână până la finalizarea acestei proceduri de aflare a statutului juridic al terenurilor arondate asociațiilor, precum și a suprafețelor disponibile pentru parcările viitoare. UAP Prahova a depus la registratura primariei, cu nr. 1000/15.01.2020, o adresă cu o serie de 16 propuneri de amendamente la HCL 521/2019, care au fost dezbătute și vor mai fi analizate pentru a modifica și completa actul normativ menționat.


De asemenea, s-a stabilit ca orice propunere a cetățenilor care vine în sprijinul bunei funcționari a regulamentului de parcare va fi analizată și supusă atenției Consiliului Local Ploiești, în perioada următoare, pentru ca regulamentul pentru parcări să devina operabil.”
Intrebări de bun simț
Deci indirect aflăm de la UAP că regulamentul votat de nu știm câți aleși locali ai neamului este, aici și acum, „inoperabil”. Deci primarul Dobre are dreptate. Mă rog, câtă dreptate poate avea domnia sa și cât îi dau voie adversarii politici să aibă. Cu alte cuvinte, băieții au scris un regulament fără să știe regimul juridic al terenurilor din jurul blocurilor. Păi, dacă nu știu, să le zicem noi: în general, pământul de lângă blocuri aparține fie domeniului public, fie domeniului privat al municipiului Ploiești. Dacă blocul este afacere privată, se cheamă că acela are și locuri de parcare. Doi: aleșii n-au habar ce suprafețe sunt disponibile pentru parcări în jurul blocurilor și câte locuri de parcare s-ar putea crea. Trei: se pare că nu este cunoscut nici alt lucru elementar, câte mașini și câte locuri de parcare există sau pot fi amenajate la fiecare bloc de locuințe. Întrebare: măcar cunoașteți câte mașini sunt în Ploiești, câte aparțin persoanelor fizice și câte persoanelor juridice? În fine, știți câte mașini există la fiecare bloc și câte persoane au mai multe autoturisme? Și încă o mare dilemă, asta din ce-am văzut noi, la o primă citire a regulamentului: puneți laolaltă, la licitație, firmele cu persoanele fizice?

Check Also

Nou rector la UPG Ploiești

Pe 24 februarie s-au încheiat alegerile pentru funcția de rector al Universității Petrol-Gaze din Ploiești. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inline