luni , 30 martie 2020
Home / Actualitate / PSD îi reproșează lui Orban că PNL le fură primarii

PSD îi reproșează lui Orban că PNL le fură primarii

Dacă tot sunt liberalii pe un uriaș val politic, umblă vorba prin Prahova că mai mulți primari PSD ar vrea să treacă la PNL. Deja se vehiculează că doi dintre aceștia ar fi bătut palma cu liberalii. Legat de acest subiect, PSD Prahova, prin liderul său, Bogdan Toader, i-a transmis ex-premierului, premierului desemnat și președintelui PNL, Ludovic Orban, o scrisoare: „La începutul acestei săptămâni, ați declarat-în calitatea dumneavoastră de președinte al Partidului Național Liberal-că, în alegerile locale, partidul pe care îl conduceți nu va primi în rândurile sale niciun primar care astăzi este membru al Partidului Social Democrat. Mai mult decât atât, ați punctat și faptul că nu veți accepta drept candidați ai PNL în viitoarele alegeri foști membri ai PSD! Ați afirmat textual: <<A doua decizie pe care am luat-o, care este în lumina deciziei anterioare a partidului care a vizat parlamentarii, care a fost luată după învestirea Guvernului pe care îl conduc, este aceea ca în alegerile locale PNL să nu primească ca și candidat la funcţia de primar niciun primar care este astăzi în PSD>>. Observ că, la nivelul județului Prahova, mai mulți primari ai PSD anunță zilele acestea trecerea la PNL. Vă solicit, domnule Orban, să ne precizați când spuneți adevărul: în cadrul conferințelor de presă de la București sau atunci când de la centru li se transmit oamenilor dumneavoastră din teritoriu mesajele privind atragerea social-democraților de partea organizațiilor PNL? Sau poate chiar nu aveți cunoștință despre ceea ce se petrece la nivelul întregii țări… Deși îmi este imposibil să cred că toate acestea se întâmplă fără girul dumneavoastră și fără să fie la îndemnul dumneavoastră!”
Orban nu s-a deranjat să răspundă; a făcut-o în schimb Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova, dar numai după ce a fost strâns cu ușa de presă: „Au existat discuții privind trecerea la PNL a primarilor din Ciorani, Valea Călugărească și Posești. Sunt oameni gospodari, pe care îi apreciez și a fost o discuție politică în care eu le-am spus cum cred că ar trebui să arate județul pe viitor. Cine vrea să schimbe județul și să aducă Prahova pe primul loc la dezvoltare e bine primit la noi. O să vorbim de transferuri de la PSD la PNL când se vor întâmpla, deocamdată sunt doar discuții.”

Distribuie:

Check Also

Percheziții la o persoană bănuită de mai multe tâlhării în Ploiești

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Ploiești au efectuat o percheziție la domiciliul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *