fbpx
joi , 2 iulie 2020
Home / Actualitate / PRIMIȚI CU CALUL TROIAN?

PRIMIȚI CU CALUL TROIAN?

Cam așa îmi sună „transferurile” politice de pe tarlaua lui Nea Iancu, din ultimele săptămâni. Pesediști cu nume grele, cum este cazul senatorului Savin și al primarului de Ciorani, au trecut de la luat…la dat, dacă înțelegeți ce vreau să zic. Și așa în genunchi, pesediștii numai de astfel de plecări nu mai aveau nevoie. E drept că în momentul de față cei mai mari dușmani ai pesedeilor nu sunt alții decât tot pesedeii. Cred că dacă aveau un strateg pus de la PNL sau USR nu le ieșea mai bine jocul autodistrugerii. De ce spun asta? Citiți listele membrilor din conducerile județeană și municipală și vă dați singuri răspunsul.

Ceea ce este însă de neînțeles pentru mine, este poziția penelistă, de capturare a puterii prin racolare. Evident că la nivel de impact emoțional în rândul membrilor de partid cu carnete roșii, acesta este unul foarte puternic. Cum și la nivel organizatoric, destructurarea organizațiilor opoziției va avea un impact imediat puternic, mai ales în miza alegerilor locale.
Dar tare îmi e teamă pentru orbaniști și iohaniști ca strategia asta pe termen scurt să nu cumva să fie extrem de dăunătoare pe termen mediu și lung. Vorbim aici de credibilitate, pentru că nu cred că PNL nu are oameni capabili, care să facă față cu brio provocării politice a momentului, mai ales că principala armă a lor în lupta cu social-democrații a fost arătatul cu degetul spre calitatea îndoielnică a membrilor PSD, de sus până jos.

Iar, în atare condiții, nu m-ar mira ca din toată bătălia asta de tip „râde ciob de oală spartă”, câștigător să iasă cine știe ce NO NAME și, cum ne e nouă norocul, și NO BRAIN, iar perdanții să fim, la final, tot noi.

Adevăratul pericol este însă altul. Calul Troian prin care structurile PNL să fie anihilate din interior de „puii” de pesediști convertiți, evident că pe motive doctrinare (că-mi vine să mor de râs). Și, ca să fie toată lumea mulțumită, ce ați zice dacă peste câteva luni, am regăsi în conducerile județene ale PNL, nume de pe listele de azi din conducerea PSD. Și ca bomboană pe colivă, dacă Doamne ferește! avem gura spurcată, pe viitoarele liste de la alegerile parlamentare să apară strecurat, cu litere mici-mici de tot, și numele conducătorului din umbră al PSD-Prahova. Asta ca să fie familia (evident că politică) reîntregită.

 

Editorial de Marius MARINESCU

Distribuie:

Check Also

DINȚII CARIAȚI DIN FAȚĂ- partea 10

Construită să fie un exemplu de civilizație, clădirea Halelor Centrale a ajuns, asemeni întregului oraș, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *