fbpx
joi , 2 iulie 2020
Home / Mozaic / Inedit / Prima femeie la conducerea Vaticanului

Prima femeie la conducerea Vaticanului

Papa Francisc a numit o femeie într-o poziţie de management în cadrul Vaticanului, pentru prima dată în istorie. Francesca Di Giovanni are 66 de ani, este de origine italiană, laică, şi a devenit prima femeie numită de Vatican într-o poziţie de management în cadrul instituţiei, relatează BBC. Aceasta va ocupa funcţia de avocat al Vaticanului.
Biserica Romano-Catolică permite doar bărbaţilor să fie hirotonisiţi preoţi, iar femeilor le-au fost încredinţate în mod tradiţional posturi aflate în umbră, din administraţie.
Grupurile de femei, inclusiv Uniunea Internaţională a Superioarelor Generale (UISG), un organism umbrelă format din călugăriţe catolice, au solicitat de mult timp papei să numească mai multe femei în posturi superioare în birocraţia Vaticanului. Acestea au prezentat cifre potrivit cărora mai mult de jumătate dintre cele 1,3 miliarde de catolici din lume sunt femei, iar apartenenţa la ordinele religioase feminine este de aproximativ trei ori mai mare decât la ordinele masculine, citează Agerpres.
Francesca Di Giovanni a declarat pe site-ul oficial al Vaticanului, Vatican News, că numirea sa este „fără precedent”, deşi „responsabilitatea este asociată locului de muncă, mai degrabă decât faptului de a fi femeie”.
„O femeie poate avea anumite aptitudini pentru a identifica puncte comune, vindecând relaţii în spiritul unităţii. Sper că faptul că sunt femeie să se reflecte în mod pozitiv în această sarcină, chiar dacă sunt însuşiri pe care cu siguranţă le găsesc şi la colegii mei bărbaţi”, a adăugat ea.

Distribuie:

Check Also

USTUROIUL VERDE

ANTIBIOTICUL SI ANTIOXIDANTUL NATURAL DIN USTUROIUL VERDE Allium sativum este denumirea ştiinţifică a usturoiului, plantă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *