luni , 6 aprilie 2020
Home / Tara de dincolo de tara / „Președintele” Dodon imitându-l pe dictatorul Ceaușescu

„Președintele” Dodon imitându-l pe dictatorul Ceaușescu

În perioada socialistă Ziua Națională a României era serbată pe 23 august. Pentru că pe 23 august 1944 România a întors armele, scurtând astfel durata celui de-al Doilea Război Mondial. Dar, din păcate, pierzând Basarabia și instaurând tirania comunistă în țară, sub supravegherea rigidă a regimului stalinist.

Deși războiul a fost scurtat, nu mi se pare moral să serbezi astfel de date ca cea mai mare sărbătoare, pentru că practic de atunci s-au început arestările intelectualilor, studenților și a tuturor celor care nu erau de acord cu scârboasa dictatură comunistă.
Însă nu toți românii s-au debarasat de „sărbătorile” Marelui Război pentru Apărarea Patriei, cum mai numesc și azi sovieticii-rușii cel De-al Doilea Război Mondial, război care a dus la stârpirea democrației și a libertății. Președintele Igor Dodon, imitându-l pe dictatorul Nicolae Ceaușescu, și-a tras și el sărbătoare, doar că pe 24 august. Chiar dacă îl imită pe tiranul român, Dodonul folosește această dată pentru a-și etala antiromânismul lui cultivat în cabinetele propagandistice de la Kremlin. Cu siguranță îl vom auzi la acea dată rostind sintagma care îi place atât de mult: „trupele fasciste româno-germane”, uitând că în acea zi românii erau deja în rândul trupelor antifasciste. Și asta chiar dacă odraslele sale învață la cea mai pro-română instituție de învățământ – Liceul privat „Prometeu” și în această zi nu vor recita, ca tatăl lor cândva: „Oastea sub zări roșietice/ Trece cu pași viforoși./Slavă Armatei Sovietice!/Slavă ostașilor roși!”.
Scăpând de oligarhul Vladimir Plahotniuc și având la mână deputații, procurorii și judecătorii, președintele socialist Igor Dodon își face de cap acum cum vrea, nu mai are frică de dosare penale privind acte de corupție și de trădare de Patrie. Și asta chiar dacă există probe video în care dânsul recunoaște deschis că socialiștii primesc bani de la țarul din Kremlin și că în secret vrea să demareze procesul de federalizare a Republicii Moldova, ceea ce ar fi sinonim cu transnistrizarea, un lucru plăcut și drag lui Dmitrii Kozak, dar mai ales lui Vladimir Putin. Sub patronajul președintelui Igor Dodon va apărea acum, după cele două filme destinate domnitorului Ștefan cel Mare (de altfel prost realizate și cu suficiente distorsiuni istorice) și un alt episod al spălării propagandistice a creierilor nostalgicilor după URSS – „Istoria Moldovei”. Cu nelipsitele capitole despre „relațiile de veacuri de prietenie moldo-rusă”. Nu degeaba scriam cândva că mai bine s-ar face impresar, decât să fie un politician jalnic, sub papucul rușilor.
Europenii îl ignoră și acum, chiar dacă unii afirmă că a reușit să scoată Moldova din criza politică și nu are nimic împotriva banilor europeni. Dar ieșirea dintr-o criză politică seamănă tot mai mult acum cu intrarea în altă criză, identitară. Una mai profundă, cu rădăcinile în perioada comunistă. Pe 24 august vom avea o republică „independentă” schizoidă, o Moldovă dodonistă, cu o atmosferă pe care greu o poți reproduce în filme.
Mie mi-i cam rușine. Nu știu cum vă este Dumneavoastră.

Distribuie:

Check Also

Dodon vrea de la ONU neutralitate militară pentru Republica Moldova

În numărul trecut al publicației „Ziarul Ploieștii” ne întrebam când se vor întâlni politicele externe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *