fbpx
marți , 26 mai 2020
Home / Inedit / Povestea din spatele fotografiei cu Hitler îmbrăţişând o fetiţă evreică

Povestea din spatele fotografiei cu Hitler îmbrăţişând o fetiţă evreică

O fotografie în care Adolf Hitler îmbrăţişează cu afecţiune o fetiţă de 7 ani ascunde o realitate întunecată, comentează Daily Mail.
Rosa Bernile Nienau, o fetiţă de origine evreiască, se afla cu mama sa în mulţimea care celebra ziua de naştere a lui Hitler, la Berghof, în 1933. Când acesta a flat că şi copila este născută în aceeaşi zi cu el, a invitat-o în casă, unde au făcut împreună câteva fotografii.
Momentul a fost surprins de Heinrich Hoffman în 1933, la Berghof, cu doar şase ani înainte de izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial. Aceasta a fost scoasă la licitaţie în Maryland şi s-ar putea vinde cu 10.000 de dolari, scrie BBC News.
„Versiunea semnată de Hitler n-a mai fost făcută publică până acum. Hitler se poza frecvent cu copii, în scopuri propagandistice. Ceea ce este şocant la această poză este că pare să o îndrăgească cu adevărat pe această fetiţă. Am fost pur şi simplu şocat. A dezvoltat o prietenie faţă de „unchiul Hitler”, care a durat până în 1938”, a declarat Bil Pangoupulos, cel care a scos-o la licitaţie.
Ceea ce a pus bazele prieteniei dintre Hitler şi micuţa Rosa a fost ziua de naştere comună. Nici măcar atunci când a aflat că micuţa este de origine evreiască nu şi-a schimbat atitudinea faţă de ea, scrie Daily Mail. Astfel, el i-a trimis copilei o copie a fotografiei făcute cu ocazia întâlnirii lor din 1933.
Între 1935 şi 1938 fata i-a trimis lui Hitler şi consilierului său Wihelm Bruckner cel puţin 17 scrisori, până când secretarul liderului nazist, Martin Bormann, le-a transmis Rosei şi mamei sale să nu îl mai contacteze. Cu toate acestea, Hitler a fost deranjat de acest ordin al secretarului lui, care invoca „lipsa de puritate”.
„Sunt oameni care au un adevărat talent în a-mi distruge orice sursă de fericire”, i-ar fi zis Adolf Hitler lui Heinrich Hoffman, care ulterior a scris o carte intitulată „Hitler a fost prietenul meu”.
„Rosa şi Hitler deveniseră foarte apropiaţi atât de apropiaţi încât dictatorul a refuzat toate apelurile de a rupe legătura cu ea. În cele din urmă, cele două au fost obligate să se ţină departe de el”, a mai explicat Pangoupulos.
În această carte publicată în 1955, fotograful a mai inclus o altă poză cu cei doi pe care a denumit-o „Drăguţa lui Hitler”. Din imagini se vede cum cei doi se îmbrăţişează, în timp ce fetiţa i s-ar fi adresat liderului nazist cu „unchiul Hitler”.
Potrivit Daily Mail, când Hitler s-a împrietenit cu Rosa, era deja în vigoare legea care le permitea naziştilor să persecute evrei. La un an după ce Rosa şi mama sa au fost obligate să rupă legătura cu liderul nazist, a început al Doilea Război Mondial. Până la finalul lui, şase milioane de evrei şi-au pierdut viaţa. Rosa a murit într-un spital din Munchen, în 1943, la 10 ani de la prima discuţie cu Hitler. Fata era doar pe sfert de origine evreiască.

Distribuie:

Check Also

Atrocităţile din bordelurile militare japoneze

Lee Ok-seon avea doar 14 ani atunci când un grup de bărbaţi în uniformă a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *