fbpx
vineri , 3 iulie 2020
Home / Actualitate / Poliția Locală Ploiești caută… „turnători”!

Poliția Locală Ploiești caută… „turnători”!

Poliția Locală a propus, iar Primăria Ploiești a acceptat, un program de voluntariat adresat, cităm, „ploieștenilor cu spirit civic, care vor să se alăture reprezentanților Poliției Locale, în activitățile pe care aceștia le derulează în vederea menținerii și respectării normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.” Voluntarii vor acționa în zona de domiciliu, adică vor trage cu ochiul la vecini sau cei care tranzitează zona, să vadă dacă eventual comit vreo faptă antisocială sau de natură contravențională, pe care apoi o sesizează telefonic, prin informații clare și precise, la dispeceratul instituției.

 

Mai departe, îi vor însoți pe polițiști la locul unde au constatat fapta antisocială, putând avea și calitatea de martori și se angajează să păstreze confidențialitatea datelor în interferența lor cu angajații Poliției Locale Ploiești.
Și ca să nu credeți că e o glumă proastă, au fost stabilite și criterii de selecție pentru cei care vor să facă muncă patriotică, în limita a 50 de locuri neplătite: „poate fi voluntar în activitatea specifică Poliției Locale Ploiești orice persoană care îndeplinește cumulativ următoarele condiții: este majoră, fără cazier judiciar sau antecedente penale; consimte benevol să acționeze ca voluntar și are capacitate deplină de exercițiu; are cetățenia română și domiciliul pe raza municipiului Ploiești; este cunoscută ca având o conduită civică în comunitate.” Culmea este că pretendenții trebuie să completeze niște dosare care conțin documente a căror eliberare necesită cheltuieli suportate din buzunarul propriu: copie act de identitate, cazier judiciar, adeverință eliberată de către medicul de familie că nu se află în evidență cu boli contagioase și neuropsihice. Ce ar trebui să știe ploieștenii cu „spirit civic” ar fi că ei sunt chemați să facă o muncă neplătită pentru niște oameni bine și foarte bine plătiți. Câteva exemple (fără să punem la socoteală sporurile, norma de hrană și voucherele de vacanță): polițist cu grad superior, de la 7.021 lei brut până la 8.133 lei brut/lună, în funcție de vechime; polițist local grad profesional principal-5.501 lei până la 6.372 lei brut/lună; polițist local, grad profesional asistent-4.002 lei până la 4.636 lei brut /lună etc. Mai multe detalii privind lefurile acestora le aflați parcurgând prevederile HCL 4/ianuarie 2019. Reamintim că organigrama Poliției locale cuprinde un număr total de 240 posturi, din care: 199 posturi funcție publică (18 de conducere, 181 de execuție) și 41 posturi contract individual (3 de conducere, 38 de execuție). Dacă 240 de oameni (poate prea mulți șefi) sunt incapabili
să-și facă treaba cum se cuvine, atunci poate se gândește cineva să desființeze această structură și să fie lăsați polițiștii-polițiști să mențină ordinea în oraș.

Distribuie:

Check Also

A fost operaționalizat Sumal 2, sistemul care ar trebui să elimine tăierile ilegale de păduri din România

Guvernul României a aprobat, în ședința din data de 25 iunie, HG pentru aprobarea Normelor …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *