fbpx
23.2 C
Ploiești
marți, 14 iulie, 2020
Acasă Tara de dincolo de tara Planul secret pentru „al doilea Israel” în Ucraina

Planul secret pentru „al doilea Israel” în Ucraina

Times of Israel, un ziar israelian independent, care include în rândul personalului său un număr de foşti reporteri de la cotidianul israelian Ha’aretz, a publicat, în martie 2014, o poveste fascinantă, dar în mare măsură trecută cu vederea. Articolul, care a fost scris de corespondenţii ziarului, Hirsh Ostropoler şi I.Z. Grosser-Spass (rus, respectiv ucrainean), citează un raport secret furnizat de guvernul israelian.

Raportul citat, întocmit de un grup select de cercetători ai istoriei evreieşti ce provin din mediul academic şi din alte centre de cercetare, a concluzionat că evreii europeni sunt de fapt descendenţi din khazari, un grup mongolo-tătar războinic, care a guvernat Ucraina şi sudul Rusiei şi care s-a convertit în masă la iudaism în secolul al VIII-lea d.H.
Sioniştii au susţinut mult timp că teritoriul revendicat de Israel constituie un drept biblic, din naştere, al poporului evreu, care a fost forţat să-şi abandoneze pământurile şi să constituie o aşa-numită „Diaspora”, după cucerirea repetată de către diferite imperii. Dovada că evreii ashkenazi (evrei din diaspora), care constituie majoritatea populaţiei evreieşti israeliene, nu au nicio legătură istorică cu Palestina ar pune sub semnul întrebării întreaga premisă a Israelului ca parte istorică „de 5000 de ani” a poporului evreu.
Jurnaliştii israelieni au semnalat că orice discuţie referitoare la khazari şi Israelul modern a fost întotdeauna întâmpinată cu dispreţ de liderii israelieni. În acest sens, ei îl citează pe premierul israelian Golda Meir, care a afirmat la un moment dat : „Khazar, schmazar. Nu există oameni khazari. Nu am cunoscut nici un khazar. În Kiev, sau Milwaukee, Arătaţi-mi-i pe aceşti khazari despre care vorbiţi”.
Studiile ADN-ului dovedesc însă că o populaţie khazară, care a migrat din Europa, în prezent pretinde că are rădăcini străvechi în Palestina – ceea ce, în mare măsură, arată că pretenţiile sioniste din regiune sunt nefondate.
Evidenţierea faptului că evreii din Europa de Est şi Centrală nu au nici un drept istoric asupra Palestinei a dus la un val de acţiuni în Israel şi în străinătate. Knesset-ul (Parlamentul) a votat un proiect de lege care legalizează Israelul ca „stat naţional” evreu.
Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu, care a citit raportul secret despre khazari, a declarat că „Israelul este statul naţional evreu, pentru poporul evreu”.
Date fiind pretenţiile ashkenazilor în ceea ce priveşte Israelul, Netanyahu, partidul său Likud şi aliaţii săi din partidul evreilor ortodocşi şi din Cisiordania nu au altă opţiune decât să-şi extindă agresiv revendicările dincolo de teritoriul actual al Israelului, respectiv în Cisiordania, la care naţionaliştii se referă ca fiind Iudeea şi Samaria.
Cu toate acestea, unii israelieni şi evrei din străinătate nu sunt dispuşi să rişte. Unul dintre principalele motive pentru care magnatul miliardar evreu Ihor Kolomoisky, guvernatorul provinciei Dniepropetrovsk din Ucraina, şi cetăţean al Ucrainei, Israelului şi al Ciprului, cheltuie zeci de milioane de dolari pentru recrutarea naţionaliştilor ucraineni de dreapta şi a neonaziştilor din alte părţi ale Europei, pentru a lupta împotriva majorităţii ruseşti din regiunea Donbas din estul Ucrainei, este acela că există temeri că planurile de a transforma Ucraina într-un „al doilea Israel” vor fi zădărnicite.
Măsurile Rusiei de protecţie a provinciei Donbas, precum şi încorporarea prin referendum a Crimeei, teritoriu vizat de naţionaliştii evrei khazari, ameninţă planurile de transformare a Ucrainei într-o a doua patrie pentru evreii ashkenazi, care îşi dau seama că dominaţia Israelului este slabă şi neîntemeiată.
Povestea explozivă din Times of Israel despre rădăcinile khazare ale ashkenazilor a scos la iveală, de asemenea, faptul că Israelul, ştiind că un stat palestinian este inevitabil având în vedere presiunea din ce în ce mai mare exercitată de Europa, se pregăteşte să reinstaleze colonişti ashkenazi din Cisiordania în Ucraina. Cercetările avansate ale Israelului în domeniul geneticii au condus la stabilirea unei linii directe de ADN între ashkenazii din Israel şi khazarii care s-au dispersat în Europa de Est şi Centrală, după ce Rusia a cucerit Imperiul Khazar în secolul al XI-lea.
Israelienii şi aliaţii lor sionişti din întreaga lume i-au acuzat întotdeauna pe cei care susţin existenţa legăturii genetice khazari-ashkenazi de un antisemitism profund înrădăcinat. Cu toate acestea, cercetarea genetică inclusă în raportul secret israelian confirmă ceea ce istoricul israelian Shlomo Sand a dezvăluit în cartea sa „Invenţia poporului evreu”. Conceptul liniei de sânge khazare a fost întâi abordat de istoricul maghiar Arthur Koestler în 1976, în lucrarea „Al treisprezecelea trib”.
Reporterii de la Times of Israel au citat un asistent anonim al lui Netanyahu, care a dezvăluit planurile pentru emigrarea israeliană în Ucraina: „Am crezut mai întâi că admiterea faptului că suntem cu adevărat khazari era o modalitate de a răspunde la insistenţele (preşedintelui palestinian Mahmoud) Abbas potrivit căruia niciun evreu nu poate rămâne într-un stat palestinian. Poate că ne-am agăţat de un pai. Dar când a refuzat să accepte asta, ne-a forţat să ne gândim la soluţii mai creative. Invitaţia ucraineană pentru reîntoarcerea evreilor a fost o binecuvântare. Relocarea tuturor coloniilor din Israel într-un timp scurt ar fi dificilă din motive de logistică şi economice. Cu siguranţă nu vrem repetarea a ceea ce a însemnat expulzarea coloniilor din Gaza, respectiv ceea ce s-a numit Hitnatkut (dezamăgire).
Planul evreilor israelieni şi ucraineni este de a reaşeza ashkenazii din Cisiordania în republica autonomă rusă Crimeea, după ce vor obţine o eventuală retrocedare a peninsulei către Ucraina. Planurile finale ale sioniştilor ucraineni, precum Kolomoisky, plus cele ale aliaţilor americani precum secretarul de stat adjunct pentru Afaceri Europene şi Euroasiatice din acei ani, Victoria Nuland, şi fostul ambasador american în Ucraina, Geoffrey Pyatt, este de a stabili în Crimeea o regiune autonomă evreiască şi de a reda peninsulei numele original khazar, Chazerai. Deşi tătarii care trăiesc în Crimeea şi în alte părţi sunt în mare parte musulmani, planurile de a crea o naţiune khazară în Ucraina vor implica probabil şi prozelitismul global al israelienilor şi ucrainenilor care sunt decişi să restaureze Khazaria ca o alternativă la Yisrael. Eforturile actuale de prozelitism evreiesc în rândul metişilor catolici „cripto-evrei” din Mexic; creştinilor, hinduşilor şi budiştilor în India; ruşilor ortodocşi şi budiştilor în Birobidzhan, Siberia, musulmanilor în Pakistan şi Afganistan; creştinilor, musulmanilor şi animiştilor în Uganda, Ghana, Mali, Nigeria, Zimbabwe, Mozambic şi Malawi; şi printre grupurile mici ale pretinşilor descendenţi evrei din China, Săo Tome și Principe, Tahiti, Surinam, Vietnam, Brazilia şi Peru indică un plan israelian care intenţionează să crească numărul de evrei în scopul aşezării într-o serie de locaţii în afara zonei ocupate ilegal din Cisiordania şi Înălţimile Golan.
Pe lângă Ucraina, nordul Irakului, Libia de est, Alexandria în Egipt, părţi din Turcia, Patagonia din Argentina şi Uganda sunt considerate toate ca potenţiale aşezări evreieşti pentru a completa sau înlocui Cisiordania. Aşa –numitul trib pierdut al Israelului”, din statele Bnei Menashe din Mizoram şi Manipur din nord-estul Indiei, este privit de mulţi indieni nu ca fiind evrei adevăraţi, ci ca migranţi economici disperaţi, care caută o viaţă mai bună în Israel. Atât de mult doresc să-şi mărească numărul, încât prin intermediul unor studii dubioase asupra ADN-ului evreiesc au încercat să clasifice sârbii din estul Germaniei, oamenii din Bantu Lemba din Zimbabwe, Malawi şi Mozambic şi anumite grupuri de italieni sudici, armeni şi greci ca fiind „triburi pierdute” ale lui Israel, pentru a creşte numărul de iudaici şi, în consecinţă, pretenţiile geografice.
În Ucraina, aşa-numitul „al doilea Israel”, Kolomoisky şi Kiev au înrolat un număr de membri ai forţelor de apărare din Israel în batalioanele lor de voluntari, inclusiv Batalionul Azov. Una dintre unităţile israeliene este cunoscută sub numele de „Căştile albastre ale Maidanului” şi este comandată de un israelian care foloseşte pseudonimul „Delta”. Dacă Israelul nu ar avea propriul său interes în extinderea influenţei sale în Ucraina, ar putea împiedica cu uşurinţă ca aceste unităţi să meargă acolo.
Există de asemenea, în Cisiordania colonişti evrei sefarzi, care provin din evreii „marranos” din Spania, cei care au fost expulzaţi din Peninsula Iberică în timpul inchiziţiilor spaniole şi portugheze din secolul al XV-lea, şi care nu au legături cu ashkenazii sau Khazaria. Recent, într-o mişcare asemănătoare cu invitaţia Ucrainei adresată ashkenazilor din Cisiordania de a se stabili în Ucraina, Spania şi Portugalia au adoptat o legislaţie care permite oricărui evreu sefard din orice parte a lumii, care îşi poate dovedi descendenţa din marranos expulzaţi în timpul Inchiziţiei, să obţină cetăţenia în cele două ţări.
Unii vorbitori de limbă rusă din Donbas nu au încredere în intenţiile pro-israeliene ale guvernului de la Kiev. În mod ciudat, Kolomoisky a recrutat o serie de neonazişti din vestul Ucrainei şi din Europa pentru a lupta în batalioanele sale, ale căror organizaţii de dreapta au subscris întotdeauna ideii de „luptă regală” între Rusia şi resturile populaţiei din Khazaria ajunse în Israel, Ucraina, Polonia şi Republica Georgia, pentru a răzbuna înfrângerea Khazariei în secolul al XI-lea de către Imperiul Rus.
Israelul a oferit guvernului georgian al preşedintelui Mihail Saakaşvili – care a inclus un număr de dubli cetăţeni israelieni – georgieni de ascendenţă khazară – asistenţă militară şi de intelligence în războiul din 2008 împotriva Osetiei de Sud şi Abhaziei. În mod similar, israelienii au stabilit legături strânse cu Azerbaidjanul, o ţară care, asemenea Georgiei şi Ucrainei, are legături vechi cu Khazeria printr-un grup indigen de evrei azeri, cunoscut sub numele de subbotniki.
Asistentul lui Netanyahu, care a dorit să rămână anonim, este de asemenea citat de jurnaliştii de la The Times of Israel, dezvăluind de ce guvernul israelian a făcut un plan pentru înfiinţarea unor mari aşezări israeliene în Ucraina: „După cum spunea premierul, nimeni nu le va spune evreilor unde pot sau nu pot să trăiască pe teritoriul istoric al existenţei lor ca popor suveran. El este dispus să facă sacrificii dureroase pentru pace, chiar dacă aceasta înseamnă renunţarea la o parte a patriei noastre biblice, Iudeea şi Samaria. Dar atunci este necesar să vă aşteptaţi ca noi să ne exercităm drepturile noastre istorice în alte părţi. Am hotărât că aceasta va fi pe malul Mării Negre, unde am fost un popor autohton de peste 2000 de ani. Chiar şi marele istoric non-sionist Simon Dubnow a spus că avem dreptul de a coloniza Crimeea. Este scris în toate cărţile de istorie. Puteţi să căutaţi”.
Consilierul a dezvăluit celor doi jurnalişti israelieni că Netanyahu apreciază tăria anticilor khazari şi l-a citat pe premierul israelian afirmând: „Suntem un popor mândru şi străvechi, a cărui istorie aici se desfăşoară de 4000 de ani”. Dar consilierul a adăugat că „acelaşi aspect se aplică şi khazarilor… în Europa şi nu atât de îndelungat. Dar priviţi harta: khazarii nu au fost nevoiţi să trăiască în interiorul graniţelor de la Auschwitz”.
Pentru cei neinformaţi, printre care s-au numărat, se pare, şi fostul preşedinte american Barack Obama şi secretarul de stat John Kerry, dorinţa Israelului de a crea o nouă identitate naţională israeliană a fost legată direct de acţiunile conducerii ucrainene a lui Petro Poroşenko, Arseniy Yatsenyuk, Kolomoisky şi ale susţinătorilor lor americani, Nuland şi Pyatt, de a crea un paradis sigur, temporar sau nu, pentru coloniştii ashkenazi din Cisiordania. Graţie dezvăluirii în Times of Israel a raportului secret israelian referitor la khazari şi Israelul contemporan, maşinaţiile din spatele destabilizării Ucrainei şi a Uniunii Europene au devenit cu atât mai evidente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Articole recente

Accident în Sinaia

Accidentul rutier a avut loc pe strada Zamora din Sinaia, după ce un autoturism s-a răsturnat. Din primele date, un bărbat în vârstă de...

Accident pe DN1B, la Loloiasca

Accidentul rutier a avut loc pe DN1B, la km 31 +600, pe sensul de mers Tomșani – Loloiasca, după ce trei auto au intrat...

Autoturism în flăcări în Ploiești

Incendiul a avut loc în Ploiești. Pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu care a cuprins un autoturism. Incidentul a...

Inconștiență, la volan. Șoferi depistați sub influența alcoolului

Polițiștii Secției 2 Poliției Rurală Florești au oprit pentru control, în localitate, un ploieștean care se deplasa la volanul unui automobil din direcția Moreni...

Accident în Bușteni. Două auto au intrat în coliziune

Accidentul rutier s-a produs în Bușteni, pe drumul spre Mănăstirea Caraiman, după ce două autoturisme au intrat în coliziune. O persoană a sunat la...

Accident în Ploiești. Un auto a intrat într-o autoutilitară

Accidentul rutier s-a produs pe Bulevardul Republicii, în zona Cartierul Albert. Din primele date se pare că un conducător auto, care se deplasa la...