fbpx
20.7 C
Ploiești
marți, 11 august, 2020
Acasă Mozaic Inedit Pentagonul vă poate identifica prin bătăile inimii

Pentagonul vă poate identifica prin bătăile inimii

Ca şi cum recunoaşterea făcută şi folosirea amprentelor digitale nu ar fi suficient de înfricoşătoare, Pentagonul a dezvoltat o metodă pentru identificarea şi urmărirea de la distanţă a persoanelor pe baza bătăilor inimii.
Bătăile inimii sunt la fel de unice şi distinctive ca amprentele, dar, în plus, ele pot fi citite de la distanţă. Şi de asta profită Pentagonul, potrivit unui raport din MIT Technology Review.
Dezvoltată pentru a identifica luptătorii din zonele de război, ideea este de a asculta acele semnături cardiace unice, folosind un laser cu infraroşu. Spre deosebire de alte metode de identificare, cum ar fi recunoaşterea facială, este imposibil să deghizezi bătăile inimii în vreun fel. Metoda laser funcţionează, de asemenea, prin îmbrăcăminte la o distanţă de până la 200 de metri (219 yarzi). În viitor, aceasta ar putea fi extinsă pentru a fi şi mai mare.
„Nu vreau să spun că ai putea să faci identificarea din spaţiu”, a spus Steward Remaly, de la Biroul de asistenţă tehnică de combatere a terorismului de la Pentagon, „dar identificarea de la distanţe mai lungi ar fi de aşteptat să fie posibilă”.
Prototipul de ascultare cu laser infraroşu se numeşte Jetson şi funcţionează folosind o tehnică numită vibrometrie laser. Măsoară vibraţiile de pe o suprafaţă prin examinarea deplasării Doppler a fascicolelor laser reflectate şi poate detecta bătăile inimii prin măsurarea mişcării pe suprafaţa trupului, cauzată de bătăile inimii. Aceasta înseamnă că tehnica permite citirea bătăilor inimii prin îmbrăcăminte mai subţire, cum ar fi cămăşile, dar nu şi prin îmbrăcămintea mai groasă, cum ar fi paltoanele.
Cercetătorii care lucrează la proiect spun că detectarea semnăturilor cardiace este mai precisă decât recunoaşterea facială, care este afectată de probleme, în special atunci când caută să identifice feţele femeilor sau ale persoanelor de culoare. Remaly spune că metoda de identificare a semnăturilor cardiace are o rată de precizie de 95%, ceea ce este cu siguranţă impresionant.
O limitare a tehnologiei constă însă în faptul că are nevoie de o bază de date cu semnături cardiace, pentru a potrivi semnalele detectate cu persoanele. Pentagonul colectează deja date biometrice în zone precum Irak şi Afganistan, astfel că poate începe acum să colecteze informaţii şi despre semnături cardiace.
Deşi dezvoltatorii tehnologiei spun că are multe alte utilizări, cum ar fi ajutarea medicilor să depisteze de la distanţă problemele cardiace ale pacienţilor, este, de asemenea, un imens semnal de alarmă cu privire la cât de imposibil este să eludezi supravegherea în societatea noastră modernă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Articole recente

Românii au acces la cartea electronică de identitate

Cetățenii pot opta însă și pentru CI simple, fără cip Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind evidența persoanelor și actele de identitate ale cetățenilor...

România, pe locul al treilea pe continent, ca pierderi în industria turistică

Datele Institutului Național de Statistică arată că, în prima lună a verii, România a avut o scădere a numărului de turiști români de 68%...

Avertisment ONU despre închiderea școlilor

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a avertizat că lumea se confruntă cu o „catastrofă generațională” din cauza închiderii școlilor în timpul pandemiei și...

Contracte europene de peste 140 mil. lei, la Sinaia

Primarul orașului Sinaia, Vlad Oprea, a anunțat că a semnat, la ADR Sud-Muntenia, contractul pentru Proiectul „Sinaia 3.0 Educație. Social. Mobilitate”, finanțat din fonduri...

Bărbat din Giurgiu, depistat cu Covid, la picnic pe Valea Prahovei

Un bărbat, în vârstă de 41 de ani, din Giurgiu, diagnosticat cu Covid – 19, a fost depistat în timp ce se afla, la...

PSD va depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban în august

Marcel Ciolacu, președintele interimar al social-democraților, a anunțat că PSD va depune moţiune de cenzură în luna august. Acesta a declarat, după ședința Comitetului...