12.2 C
Ploiești
duminică, 19 mai, 2024
spot_img
AcasăEditorialPAŞTELE SE MAI ŢINE?

PAŞTELE SE MAI ŢINE?

Întreb pentru că, până acum, mai nimeni nu are planuri, ca în alți ani, pentru marea sărbătoare.
Asta, în condițiile în care, s-a și pus de-o punte de 6 zile nelucrătoare.
Motivul?
Nu-ți trebuie prea multe facultăți ca să-ți dai seama care este: miza alegerilor.
Pentru că e mare, în primul rând pentru cei „mari” – zic aici de cei care învârt banii și funcțiile -, dar și pentru ceilalți, mulți și „mici”, pentru care miza este, însă, la fel de mare, pentru că e vorba despre supraviețuire. Și nu mă refer doar la bugetarii, prea-întinși ca număr și dependenți de politic, ci și la omul simplu, din privat, fie el patron sau angajat, care știe, din experiența anilor trecuți, că ceea ce urmează după alegeri este tăvălugul creșterilor de taxe și de controale pentru a îndestula ditamai buboiul de stat.
În atare condiții, Paștele a trecut pe planul doi.
Asemenea agitație pentru a câștiga alegerile din partea tuturor partidelor, partidulețelor, alianțelor și independenților n-am mai văzut din 2012. Atunci a fost apogeul scandalos al luptei, cu toate mijloacele, în special cele murdare, pentru putere.
Senzația din zilele astea este că ceva mai important pe lumea asta nu există, decât ciolanul politic.
Nu mai contează nimic. Atacurile au început acum o lună și un pic, amenințările și racolările, acum trei săptămâni, în acest moment se desfășoară lupta pe viață și pe moarte pe candidaturi, într-o săptămână vin dronele ucigașe, cu dezvăluiri șoc…
Pste două săptămâni, se autodetonează doi sau trei kamikaze, iar în ultima săptămână, se scot toți morții din groapă și din dulapuri, în combinație cu ultimele mizerii în materie de politică, cum nici nu îți trec prin minte.
Iar pentru oamenii ăștia (da’ și io-s culmea, că le-am zis “oameni”!), Paștele nu va fi decât o poză cu lumânarea printre oameni și o postare cu ouă, în culorile partidului.
Apoi, iar la arme!
….
E trist. Amar, chiar. Pentru că oamenii normali devin victime într-o luptă care nu-i a lor. Noi, ceilalți, vrem să fim lăsați în pace, să ne plătim ce avem de plătit la stat, chit că ne e din ce în ce mai greu, și să ne scutească de veninul pe care ne forțează acești oportuniști, cu sau fără legitimație de partid, să-l înghițim.
Dragilor, pentru noi nu rahatul ăsta împroșcat e important. Dacă ar fi după mine, aș da o lege să vă dea la toți, prin rotație, din banii noștri, mașină, casă, două vacanțe pe an, un CD cu manele cu dedicație și un post de șef de scară de bloc, sau măcar loc de parcare gratuit, dublu ca număr și ca spațiu față de persoanele cu dizabilități și dreptul de a fura contravaloarea unui al treispre-zecelea salariu.
Doar ca să fiți toți mulțumiți și să nu ne mai asasinați cu genul ăsta de campanie electorală, atât de toxică.
Pentru că noi, oamenii fără prea mari pretenții, vrem un Paște liniștit. În care să ne putem ține postul în liniște, să plângem suferința unui tânăr de 33 de ani, care și-a pus viața în mâinile vrăjmașului, știind că-i va fi luată, pentru mântuirea noastră, noi vrem să ne lăsați în pace, pentru a ne încărca cu iubirea Lui, nicidecum nu vrem ceea ce vreți voi.
Puneți-vă Paștele la butonieră, dacă asta vreți, ca să dați bine la cei ca voi, dar pe noi, vă rog din suflet, lăsați-ne în sărăcia noastră!
Pentru că îmi e din ce în ce mai clar că, din ceea ce numiți voi Paște, nu lipsește masa îmbelșugată și cheful cu chiuituri, dar, clar, lipsește Dumnezeu.

Editorial de Marius Marinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole recente