13.4 C
Ploiești
luni, 14 iunie, 2021
Acasă Mozaic Inedit Papa forţează o singură religie mondială

Papa forţează o singură religie mondială

Zis-au: „Veniţi să-l pierdem pe el dintre neamuri; să nu se mai pomenească numele lui Israel. Că s-au sfătuit într-un gând împotriva lui. Împotriva Ta legământ au făcut: Locaşurile Edomului şi Ismaelitenii” (Psalmi 83:5-7)

Din punct de vedere istoric, Vaticanul nu a fost prieten cu evreii, dar noua sa iniţiativă aliniază Biserica Catolică cu Islamul într-o singură religie mondială, care poate fi cea mai mare ameninţare de până acum pentru poporul evreu, scrie Adam Eliyahu Berkowitz într-un articol apărut pe site-ul BreakingIsraelNews.com. Un eveniment major pentru avansarea proiectului a avut loc la aniversarea naşterii statului Israel (14 mai a.c.), ceea ce potrivit unui rabin, nu este întâmplător, dat fiind că iudaismul este ultimul bastion, complet incomparabil cu o nouă ordine mondială (în opinia lui).
Într-un discurs către diplomaţi, din luna ianuarie a.c., Papa Francisc a anunţat că Vaticanul va găzdui un eveniment global cu titlul Reinventarea Pactului Global asupra Educaţiei. „Este necesar un pact educaţional global pentru a ne educa în spiritul unei solidarităţi universale şi a unui nou umanism”, a spus Papa atunci când a propus pentru prima dată summit-ul.
Un site web susţinut de Vatican pentru a promova pactul a adăugat: „Pentru educarea tinerilor în spiritul fraternităţii, învăţându-i să depăşească diviziunile şi conflictele, promovarea ospitalităţii, dreptăţii şi păcii, Papa Francisc i-a invitat pe toţi cei care se ocupă de educaţia tinerei generaţii să semneze un Pact global pentru a crea, prin educaţie, o modificare globală de mentalitate”.
Papa a descris necesitatea alianţei globale: „Niciodată înainte nu a existat o astfel de nevoie de a ne uni eforturile într-o alianţă educaţională, pentru a forma persoane mature, capabile să depăşească diviziunea şi antagonismul şi să restabilească structura relaţiilor în numele unei umanităţi mai frăţeşti”, a spus el.
Papa a menţionat proverbul „Este nevoie de un sat pentru a creşte un copil”, explicându-şi poziţia în viziunea sa globală. „Toate transformările sau schimbările, precum şi schimbarea epocală pe care o trăim acum, necesită un proces de educare şi de creare a unui sat educaţional, capabil să formeze o reţea de relaţii deschise şi interumane”, a spus el.
„Educaţia nu se limitează doar la sălile şcolii şi ale universităţii”, a spus Papa în discursul din luna ianuarie. „Este asigurată în principal prin întărirea şi consolidarea dreptului fundamental al familiei de a educa, precum şi prin dreptul bisericilor şi al comunităţilor sociale de a sprijini şi de a ajuta familiile în creşterea copiilor lor”.
Iniţiativa educaţiei este continuare a viziunii globale a Papei, aşa cum aceasta reiese din Documentul despre fraternitatea umană pentru pacea mondială şi viaţa comună, semnat împreună de Papa Francisc şi şeicul Ahmed el-Tayeb, marele Imam al Al-Azhar, în februarie 2019 la Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite.
Acordul dintre cei doi lideri religioşi a fost criticat pentru poziţia sa asupra diversităţii religiilor.
„Faptul că oamenii sunt obligaţi să adere la o anumită religie sau cultură este necesar să fie respins”, se arată în document. „La fel şi impunerea unui mod de viaţă cultural pe care alţii nu îl acceptă.”
Rabinul Pinchas Winston, un prolific autor despre sfârşitul lumii, a menţionat că, în multe privinţe surprinzătoare, Vaticanul este acum, practic aproape identic cu secularismul.
„Este un fapt cunoscut că Biserica Catolică era bastionul care se opunea liberalismului în toate privinţele, denunţându-l drept erezie”, a spus Rabinul Winston. „Aceasta a fost situaţia atâta timp cât Vaticanul şi-a putut impune voinţa sa asupra poporului său şi să influenţeze restul lumii. Această realitate s-a schimbat, pentru că nu mai are acea putere. Papa Francisc este rezultatul acestei schimbări. El este un „om al poporului.”
Rabinul Winston a menţionat că valorile tradiţionale din Biserica Catolică se schimbă într-adevăr în moduri care ar fi fost de neconceput până nu cu mult timp în urmă.
„Spuneau că valorile seculare şi liberalismul erau rele, dar când oamenii s-au schimbat şi liberalismul s-a răspândit, Vaticanul şi-a reconsiderat această poziţie”, a spus Rabinul Winston.”Cum poate o religie să pretindă că este de la Dumnezeu, atunci când un om poate decide să o schimbe?”
Rabinul Winston a menţionat că tema noii ordini mondiale, aşa cum a fost prezentată de Papă, a fost menţionată de mai multe ori în Biblie. „A vedea lumea ca pe un tot unitar este aşa cum a fost în zilele dinaintea Turnului Babel”, a spus Rabinul Winston. „Asta a fost când oamenii s-au unit pentru a prelua controlul asupra lumii şi a-l elimina pe Dumnezeu”.
Rabinul Winston a remarcat că amestecul absurd al intelectualismului secular cu religia a fost menţionat mai târziu în Geneză. „Conform cu Midrash, Esau l-a impresionat pe tatăl său, Isaac, cu întrebări care păreau a se raporta la religie, dar care se situau doar la nivel intelectual. Intenţia reală a întrebărilor era aceea de a genera haos şi divizare. Mulţimea amestecată funcţionează în acest fel, făcând să pară că intenţiile lor sunt pure şi că sunt oameni buni. Dar intenţia lor reală este distructivă pentru că scoate din luptă adevărul.”
„Seculariştii prezintă universalismul ca sursă a tuturor fraternităţilor, dar este exact opusul. Acum în lume există mai multă diversitate ca niciodată în istoria umanităţii. A avea un singur mod de a te închina lui Dumnezeu înainte ca Moshiach (Mesia) să vină şi să-i ilumineze pe toţi nu este realist şi e dăunător pentru oricine nu se conformează. Iudaismul nu îl recunoaşte pe Iisus ca fiind Mesia, astfel că încă îl mai aşteaptă pe cel promis (care însă a venit deja de 2000 de ani – n.n.). Papa ar fi necesar să fie suficient de inteligent pentru a realiza că există motive întemeiate pentru diferenţe. Oamenii sunt diferiţi. Această nouă iniţiativă a Vaticanului este liberalism clasic pe post de religie.”
Data întâlnirii globale la vârf în domeniul educaţional a fost 14 mai 2020, la exact 72 de ani de când Israelul şi-a proclamat independenţa. Rabinul Winston a sugerat că acest fapt ar putea avea un sens mai profund, indicând conflictul inerent dintre poporul evreu şi religia universală.
„Nu mai pot scăpa de evrei şi de ceea ce reprezintă ei prin simpla atacare a noastră, aşa cum s-a făcut timp de 2000 de ani”, a spus Rabin Winston. „Doresc ei să scape de evrei şi de Tora cedând o religie mondială? Oricine doreşte o ordine mondială urmăreşte să scape de evrei, deoarece toată istoria omenirii a dovedit că esenţa Torei iudaismului nu se schimbă, fiind apărată, dacă este necesar, chiar şi cu preţul vieţii. Suntem în continuare acelaşi popor, în aceeaşi ţară, cu aceeaşi Tora.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Articole recente

Semnificaţia zilei de 9 mai

În evoluţia milenară a poporului român, evenimentele de la 9 mai 1877 şi 9 mai 1945, precum şi Ziua Europei, se înscriu ca momente...

8 ŞI 9 MAI 1945 – ÎNCHEIEREA CELUI DE AL DOILEA RĂZBOI MONDIAL ÎN EUROPA

Anul acesta, la data de 9 mai se împlinesc 76 de ani de la marea victorie împotriva Germaniei naziste. Către sfârşitul primei decade a...

Nordul Greciei, hub energetic al Europei?

Într-un context internaţional în continuă schimbare, energia este declarată o prioritate şi funcţionează ca un catalizator pentru evoluţii în mai multe niveluri. Având în...