10.5 C
Ploiești
sâmbătă, 16 octombrie, 2021
Acasă Mozaic Inedit Opt reguli pe care le respectă soţiile evreice

Opt reguli pe care le respectă soţiile evreice

    Ruth Volynets locuieşte în Israel şi pe blogul ei vorbeşte despre înţelepciunea culturii evreieşti. Am rugat-o să ne spună cum reuşesc evreii să menţină dragostea şi pasiunea în relaţie de-a lungul anilor.

Alege-ţi un partener cu aceleaşi valori

   Evreii cred că soţul şi soţia trebuie să se uite nu numai unul la celălalt, ci şi în aceeaşi direcţie. Atunci când îşi creează o familie, obiectivele lor ar trebui să coincidă. De aceea, este foarte important ca femeia să-şi aleagă un partener care are aceleaşi valori.

Identifică cele cinci calităţi de aur

   De-a lungul vieţii, oamenii se schimbă; de aceea, nu trebuie să cauţi persoana perfectă. Însă poţi identifica cinci-şase calităţi importante ale partenerului, faţă de care nu te vei putea înţelege cu el. Evreii pariază pe următoarele calităţi: atitudine amabilă faţă de oameni, disponibilitatea de a ajuta, responsabilitate, relaţie bună cu familia: ştie el ce este responsabilitatea în familie, a văzut-o acasă?

   De asemenea, femeia trebuie să se întrebe ce trăsături ale bărbatului îi provoacă respingere şi pe care nu le poate accepta sub nicio formă.

Cercetează totul despre familia bărbatului

   În familiile religioase din Israel încă există căsătoriile aranjate. Dar totul depinde de curentul iudaismului căruia îi aparţine familia.

   De exemplu, în familiile evreilor ortodocşi, peţitorii află toate secretele familiei, verifică scrupulos genealogia, dacă vreunul dintre membrii familiei a avut greşeli inacceptabile din punctul de vedere al comunităţii. Apoi compară interesele şi dorinţele solicitanţilor. De asemenea, participă activ la discuţia despre acordul prenupţial, condiţiile nunţii şi viaţa de familie ulterioară. Astfel de aranjamente costă scump.

 Soţul este regele, iar soţia este regina

   Dacă în relaţia unui cuplu apar probleme, acestea sunt discutate şi rezolvate. În Israel, este normal să se utilizeze serviciile consilierilor de familie. Sau cuplul poate cere ajutorul rabinului. Pentru a evita dezacordurile, legea evreiască prescrie în contractul de căsătorie cerinţe pentru bărbat. El este obligat să-i ofere soţiei hrană, haine, o locuinţă şi să o satisfacă sexual!

   Dar şi soţia are responsabilităţi: ea trebuie să-şi respecte soţul, să facă totul conform instrucţiunilor sale şi să-l trateze ca pe un rege.

   Această regulă se aplică numai dacă familia se construieşte de la început pe valori corecte. Dacă bărbatul îşi caută personal de serviciu, iar femeia nu înţelege acest lucru, atunci ea nu va deveni niciodată regină cu el.

Solidaritatea feminină împotriva infidelităţii

   Din păcate, nimeni nu este imun la trădare. Chiar şi în familiile religioase, se întâmplă uneori. Eu sunt împotriva ideii că femeia ar trebui să facă „ceva” ca să nu fie înşelată. Ea nu trebuie să facă nimic pentru bărbat. Dar de femeie depinde solidaritatea feminină. Dacă ea se preţuieşte, se respectă, atunci demnitatea nu-i va permite să înceapă o relaţie cu un bărbat căsătorit.

   Dacă toate femeile se vor comporta astfel, atunci bărbaţii nu vor avea de ales. Ei nu vor putea înşela. Pentru a face acest lucru, ei vor fi nevoiţi fie să divorţeze, fie să înveţe să rezolve problemele.

Nu-ţi fie teamă de certuri şi respectă regulile

   Evreii nu sunt oameni ideali şi, desigur, se ceartă ca toţi ceilalţi. Cu toate acestea, există câteva reguli pe care le respectă.
– Soţia trebuie să urmeze tradiţiile şi obiceiurile soţului. Adică, să nu încerce să-l schimbe. Într-o familie partenerii nu se schimbă unul pe celălalt, ci cresc împreună.
– Partenerii nu se ceartă în prezenţa copiilor/soacrei şi a altor persoane.
– Femeia nu vorbeşte cu prietenele şi cu atât mai mult cu mama despre ceartă.
– Conflictele se rezolvă pe măsură ce apar.

Nu există căsătorie, ci „ajutor reciproc” şi dezvoltare!

   Pentru evrei, principala valoare este familia. De aceea, dacă există dificultăţi, partenerii se ajută reciproc, nu se abandonează.

Trucuri „pur evreieşti”

   Aceste trucuri ajută la menţinerea pasiunii în cuplu. Este vorba despre cele două săptămâni permise şi două săptămâni interzise în relaţii sexuale. Primele două săptămâni după menstruaţie sunt interzise. După 14 zile, femeia se scufundă în mikve (baie evreiască) şi relaţiile intime cu soţul pot fi reluate. În acest timp, partenerii îşi duc dorul, ceea ce contribuie şi la menţinerea pasiunii.

   Şi, de asemenea, tinerii părinţi sunt obligaţi să iasă la întâlniri o dată pe săptămână fără copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Articole recente

La pomul lăudat să nu te duci cu sacul…

Preluarea de către Hidro Prahova a distribuției apei la Șoimari mai durează     Luni, la Primăria Șoimari, a avut loc întâlnirea dintre autoritățile locale...

De ce s-a întors China împotriva Israelului?

Susţinându-i pe palestinieni, China zgândăreşte în mod cinic cea mai emoţionantă chestiune din politica Orientului Mijlociu, pentru a distrage ţările musulmane de la propria...

Mă doare-n băşcălie!

Pamflet de Edit Pilaff Cancelarul conservator austriac, Sebastian Kurz, a demisionat întrucât e suspectat că, înainte de a deveni șeful guvernului, a plătit din bani...

CSM Ploiești, 3 victorii din 3 meciuri în Liga Națională de baschet masculin

    Echipa de baschet seniori a CSM Ploieşti a reușit, duminică seară, la Miercurea Ciuc, cea de-a treia victorie consecutivă din acest debut...

Misiune imposibilă: premierul desemnat, Dacian Cioloș, are 10 zile să formeze un nou guvern

    După consultările de luni de la Cotroceni, președintele României, Klaus Iohannis, l-a desemnat premier pe liderul USR Plus, Dacian Cioloș. Acesta are...

Se caută voluntari!

    Primăria Ploiești a făcut apel public către ploieștenii care doresc să sprijine voluntar activitățile menite să prevină și să combată efectele pandemiei...