fbpx
joi , 2 iulie 2020
Home / Mozaic / Inedit / Opt ani de închisoare pentru 75 de copii abuzaţi

Opt ani de închisoare pentru 75 de copii abuzaţi

Procurorii au cerut cel puţin opt ani de închisoare pentru fostul preot Bernard Preynat, judecat la trei decenii de la fapte, pentru un caz de abuz sexual devenit simbol al complicităţii tăcerii Bisericii din Franţa cu privire la pedofilie, relatează AFP.
„Acest dosar ieşit din comun, emblematic, merită un răspuns penal ferm, care nu se poate opri din cauza vârstei”, a spus procuroarea Dominique Sauves în faţa tribunalului din Lyon.
Procuroarea 1-a acuzat că a distrus vieţile victimelor sale, copii cu vârste cuprinse între 7 şi 15 ani la data infracţiunilor, şi că s-a folosit de „tăcerea părinţilor şi tăcerea Bisericii” pentru a-şi multiplica abuzurile între 1971 şi 1991.
Procesul a fost intens aşteptat de când povestea a ieşit la suprafaţă în 2015, când au fost depuse în sfârşit plângeri, lovind întreaga ierharhie catolică prin cardinalul Barbarin, arhiepiscop de Lyon, condamnat, în martie 2019, pentru că nu a denunţat acţiunile lui Preynat.
Tot timpul cât a vorbit magistratul, fostul preot a rămas nepăsător, îngheţat în scaunul său, privind înainte, aceeaşi atitudine având-o şi în timpul audierii sale.

Distribuie:

Check Also

USTUROIUL VERDE

ANTIBIOTICUL SI ANTIOXIDANTUL NATURAL DIN USTUROIUL VERDE Allium sativum este denumirea ştiinţifică a usturoiului, plantă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *