3.3 C
Ploiești
marți, 28 noiembrie, 2023
spot_img
AcasăMozaicIneditObezitatea, interzisă prin lege

Obezitatea, interzisă prin lege

În Japonia, există o lege care indică circumferinţa pe care angajaţii cu vârste între 40 şi 74 de ani trebuie să o aibă în talie. Astfel, obezitatea este practic interzisă prin lege.
Încă din 2008, toate firmele au obligaţia de a-şi măsura angajaţii în cadrul vizitei medicale anuale. Limita pentru circumferinţa taliei la bărbaţi este de 83 cm, iar la femei – 90 cm. Raţionamentul legii controversate este reducerea numărului de îmbolnăviri cauzate de obezitate, precum bolile cardiovasculare, dar şi diabetul. Mai mult decât atât, guvernul japonez consideră că această lege va micşora chiar presiunea pusă asupra sistemului de sănătate şi cheltuielile aferente.
Japonia se numără printre ţările cu cea mai mică rată de obezitate din lume, alături de Coreea de Sud. Pe lângă măsurătorile obligatorii, legea a stabilit şi un obiectiv pentru firme: reducerea numărului de salariaţi supraponderali cu 10%, până în 2022, şi cu 25%, până în 2025. Dacă nu se conformează, ele riscă amenzi, informează Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole recente