12.2 C
Ploiești
duminică, 19 mai, 2024
spot_img
AcasăMozaicIneditO fortăreaţă imensă din Epoca bronzului, descoperită în Arabia Saudită

O fortăreaţă imensă din Epoca bronzului, descoperită în Arabia Saudită

Arheologii au descoperit în plin deşert, la circa 135 de kilometri nord de oraşul Medina, în oaza Khaybar, Arabia Saudită, unul dintre cele mai mari sisteme de fortificaţie din lume, datând din Epoca bronzului. Datele obţinute până în prezent indică ziduri de apărare care se întindeau pe o lungime de circa 14,5 kilometri, cu o grosime de 1,7-2,4 metri şi o înălţime de cinci metri, vechi de 4000 de ani, conform IFL Science. Acestea erau dublate de nu mai puţin de 74 de bastioane şi înconjurau o aşezare cu o suprafaţă de aproximativ 1.100 de hectare.
Din informaţiile oferite de datările cu carbon radioactiv, impresionantul sistem de apărare a fost construit acum 3950-4250 de ani. Mai mult, el ar fi făcut parte dintr-o uriaşă reţea de aşezări fortificate, care fuseseră ridicate în jurul oazelor din deşertul saudit, se arată într-un raport publicat de Journal of Archaeological Science.
Nu se cunosc foarte multe date despre cei care au ridicat astfel de sisteme de apărare şi nici împotriva cui le construiau. Este cert însă că descoperirea nu face decât să confirme faptul că Epoca bronzului a fost una care a cunoscut o dezvoltare fără precedent a comunităţilor umane.
Deşi impresionant ca vechime, acest sistem de fortificaţii nu e cel mai vechi descoperit până acum. La acest capitol excelează un sistem de fortificaţii din Siberia, vechi de 8000 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole recente