5.6 C
Ploiești
luni, 26 februarie, 2024
spot_img
AcasăEditorialNE MULȚUMIM CU PUȚIN...FOARTE PUȚIN

NE MULȚUMIM CU PUȚIN…FOARTE PUȚIN

Orașul lui “Nea Iancu”, al “aurului negru”, ori al lui “ce bei?”, Ploieștiul nostru a fost mereu surprinzător. Cu bune, cu rele, orașul n-a dus lipsă de contraste, intrigi dar și de povești surprinzătoare.
Mitici, Cațavenci și mai ales mulți cetățeni turmentați au făcut și fac și azi ca în urbea noastră să nu te plictisești.
Ieri se dezbătea politichie în piața publică, ori la restaurantul Gării de Sud, iar azi se maimuțăresc pe holurile Casei Albe alți domni și domnițe, “iesperți” în tăiat firul neamului de găzari în patru.
Și totuși e o mică-mare deosebire.
Azi se discută despre lucruri banale, precum apa caldă și căldura, ori amenajarea unei piețe centrale…lucruri extrem de simple ca fiind însă mari realizări, în schimb ce în 1939, cei care conduceau orașul aveau în plan crearea unui pasaj pietonal și auto pe sub Gara de Sud, din capătul Bulevardului până în dreptul sensului giratoriu de la Liceul de Chimie, de astăzi. (Vezi foto).Rețineți deci: 1939-pasaj pe sub Gara de Sud. Din păcate începutul războiului a dus la stoparea proiectului și, deși ministerul lucrărilor publice de atunci prevăzuse și 80 de milioane de lei pentru demararea lucrărilor, totul a fost sistat și apoi abandonat, prioritățile, firesc, nemai fiind aceleași.
Asta, în condițiile în care astăzi, 2022, ne câcâim să refacem, de mai bine de 20 de ani, pasajele pietonale din Bariera București, să extindem un amărât de pasaj la Podul Înalt, să facem niște ieșiri-intrări decente și nesugrumate de trafic în și din oraș…și alte asemenea sforțări ale zecilor de Dandanache care tronează în fruntea orașului.
Deci, se vede treaba că în timp ce înaintașii noștri vedeau în viitor noi suntem campioni la bătutul pasului pe loc.
Ăștia suntem…sau, mai exact, ăștia am ajuns!

Editorial de Marius Marinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole recente